Pred tekmo: Triglav Kranj - Domžale

Prva liga Telekom Slovenije, 34. krog

TRIGLAV KRANJ - DOMŽALE

23. maj 2018, ob 16.00

Neposredni prenos: Šport TV

Stadion: Športni center Kranj, kapaciteta 2.029 sedežev (povprečen obisk: 566 gledalcev)

Cena vstopnic:
- 7-10 evrov
- upokojenci, ženske, študentje: 5-8 evrov
- mladostniki do 15. leta: 3-6 evrov
- več informacij

 

TRIGLAV KRANJ:

Prepoved nastopa: /

Do zaključka letošnje izvedbe Prve lige Telekom Slovenije nas ločita le še dva kroga, odprtih pa je še nekaj front. Tudi bitka Kranjčanov in Ankarančanov za deveto mesto še ni odločena, za zdaj pa bolje kaže nogometašem Triglava, ki se v zadnji preizkušnji podajajo z dvema točkama naskoka pred zadnjo ekipo prvenstva. Gorenjski orli se bodo v sredo poslovili od domačih gledalcev, na kranjski zelenici pa se bodo udarili z Domžalami. Četa Siniše Brkića se bo pobirala po domačem porazu z Aluminijem, ki je zelenico Športnega centra Kranj zapuščal s polnim izkupičkom. Sobotni poraz je Kranjčanom prinesel potrditev, da sezone ne bodo sklenili višje od devetega mesta. Zdaj je osnovni cilj povezan z ohranitvijo trenutnega položaja, ki ga bodo skušali zadržati že v obračunu z Domžalčani.  Si lahko Gorenjci še pred nedeljo zagotovijo dodatne kvalifikacije za obstanek med prvoligaši?

Kdo je vroč?

Kranjčani so po treh zmagah v štirih tekmah doživeli še 21. poraz, za Gorenjce je bil usoden Aluminij. Elvis Džafić je prvič klonil v peti minuti, ko je Lucas Horvat izkoristil najstrožjo kazen, zmago gostov pa je po protinapadu potrdil Francesco Tahiraj. Matej Poplatnik je lovil še 17. zadetek sezone, a po dveh golih v mreži Gorice ni bil dovolj natančen. Bo najboljši strelec prvenstva uspešnejši v obračunu z Domžalami? Poplatnik je v jesenskem obračunu z Domžalami že meril v polno, a so rumeni na domači zelenici slavili visoko zmago s 6:1.

Ali ste vedeli?

Se lahko Gorenjci v sredo veselijo potrditve devetega mesta? Siniša Brkić se bo s svojimi varovanci zoperstavil klubu, v katerem je preživel najlepša leta v času aktivne igralske kariere. Kranjski strateg je rumeni dres nosil kar štiri sezone, med leti 1998 in 2001, v tem času pa na prvoligaških zelenicah zbral 62 nastopov in dosegel dva zadetka. Zanimivo je, da je bil Brkić zadnjič v domžalskem kadru v 20. krogu prvenstva, ko so Domžalčani z 1:0 ugnali zasedbo kranjskega Triglava. Sredina nasprotnika sta se sicer pomerila 25-krat, rumeni so nabrali 15 zmag.

 

DOMŽALE:

Prepoved nastopa: /

Domžalčani lahko v zaključku letošnjega prvenstva vplivajo tako na bitko za obstanek kot naslov državnega prvaka. Moštvo Simona Rožmana se bo v zadnjem krogu udarilo z vodilno Olimpijo, še prej pa bodo ravbarji gostovali v bližnjem Kranju. Rumeni so letos dobili vse tri spopade z orli, še najtesnejši pa je bil razplet srečanja na Gorenjskem. Zmagovalca je četrt ure pred koncem dvoboja odločil Marko Alvir, potem ko so gostitelji že v 33. minuti ostali brez Alena Krcića. Kranjska ekipa je medtem doživela precej sprememb, saj Brkić precej priložnosti namenja doma vzgojenim igralcem, krstne članske izkušnje pa nabira tudi nekaj domžalskih upov. Tako se je v Kidričevem prvič predstavil Denis Tubić, Rožman pa je v boj s Krškim poslal nekoliko izkušenejšo ekipo. Gostje so povedli že v osmi minuti, a so Dario Melnjak, Amedej Vetrih in Agim Ibraimi pripravili preobrat ter ravbarjem zagotovili novo zmago.

Gaber Dobrovoljc, branilec Domžal: »Odločno bomo krenili na vseh šest točk, ki so še na voljo. Skušali bomo prikazati največ, pred svojimi navijači si seveda želimo slaviti. Derbiji so posebna zgodba, sploh tisti z Olimpijo, ki nosijo še malce lokalnega rivalstva. Ne oziramo se na stanje na lestvici, ne zanimata nas ne Olimpija, ne Maribor, pomembna je samo naša vsebina in naša želja. Nedeljska tekma bo zagotovo tudi zelo dobra priprava na Evropo, kjer nas prav tako čakajo podobno zahtevni dvoboji.«

Kdo je vroč?

Dario Melnjak se je v obračunu s Krškim še četrtič to sezono vpisal med strelce. Hrvaški nogometaš je vnovič dokazal, da spada med najboljše bočne branilce Prve lige Telekom Slovenije. Petindvajsetletni Varaždinec se je po zimskem slovesu Jureta Balkovca preselil ob levo stransko črto, velikokrat pa se preseli tudi v kazenski prostor nasprotnika. Tudi dvoboj s Krškim ni bil izjema, nekdanji član belgijskega Lokerena pa je po prodoru in udarcu v 12. minuti tekme izničil prednost Krčanov, ki so povedli s prvoligaškem prvencem Estra Soklerja.

Ali ste vedeli?

Ravbarij so si po začetnem zaostanku pripravili precej ugodnih situacij, izkoristili pa so tri, s čimer so se Domžalčani povsem približali jubilejni številki. Najučinkovitejša ekipa letošnje sezone je v Prvi ligi Telekom Slovenije dosegla 999 zadetkov, Domžalčani pa bodo v Kranju napadli tisoči prvoligaški gol. Rumeni so doslej odigrali 702 prvoligaški tekmi, za prvenec v prvoligaški konkurenci pa je bilo potrebnih kar šest tekem. Pod krstni prvoligaški gol Domžal se je v šestem krogu sezone 1991/92 popisal Zlatko Čerimović. Domžale so s 24 točkami zasedle 19. mesto in izpadle, med prvoligaše pa so se vrnile leta 1998.

 

Tekst: PDo
Foto: Ekipa24.si

SORODNE NOVICE

  • 23.05.2018 | Prva liga Telekom Slovenije
    Visoka zmaga Domžal
    Nogometaši kranjskega Triglava so v 35. krogu Prve lige Telekom Slovenije izgubili proti Domžalam z 0:4 (0:1).

DELI NA