Pred tekmo: Triglav Kranj - Ankaran Hrvatini

Prva liga Telekom Slovenije, 27. krog

TRIGLAV KRANJ - ANKARAN HRVATINI

22. april 2018, ob 13.00

Neposredni prenos: Šport TV

Stadion: Športni center Kranj, kapaciteta 2.029 sedežev (povprečen obisk: 631 gledalcev)

Cena vstopnic:
- 7-10 evrov
- upokojenci, ženske, študentje: 5-8 evrov
- mladostniki do 15. leta: 3-6 evrov
- več informacij

 

TRIGLAV KRANJ:

Prepoved nastopa: Momir Bojić, Alen Krcić, Dino Suljević in David Zec

Kranjski niz porazov se je nadaljeval tudi v obračun z Rudarjem. Velenjčani so v prvem polčasu za hrbet Elvisa Džafića pospravili dva zadetka, za nameček pa so Gorenjci povečali zaostanek za Ankarančani in izgubili štiri nogometaše. Trenerski štab bo imel pred nedeljskim dvobojem dna lestvice, ki jo lahko mirne vesti označimo za eno najpomembnejših tekem sezone, obilico preglavic s sestavo zadnje vrste. Obračun z deveto ekipo Prve lige Telekom Slovenije bodo poleg Alena Krcića izpustili osrednji branilci Momir Bojić, Dino Suljević in David Zec, ki je bil med tednom dejaven v dresu mladinske izbrane vrste. Tako utegne mesto v ožji obrambi ob Roku Elsnerju dobiti tudi Jernej Gvardjančič, ki je spomladi zaigral zgolj proti Olimpiji. Moštvo bo moralo glede na pomembnost tekme odmisliti vse težave in slab niz, saj bi morebiten poraz Kranjčane pahnil že v manjše brezno.

Kdo je vroč?

Bodo orli pred spopadom z galebi nabrusili svoje kremplje in vknjižili prvo zmago v nadaljevanju prvenstva? Kranjčani so se nazadnje veselili v zadnji tekmi pred zimskim premorom, ko sta za zmago v Velenju zadela Matej Podlogar in Matej Potokar. Slednji je enega od 12 zadetkov pospravil tudi v ankaranski gol, v nedeljo pa bo na njegovih plečih še nekaj dodatne odgovornosti. Kranjčani so v treh tekmah s primorskim prvoligašem zadeli zgolj enkrat, najboljši strelec Prve lige pa je bil nazadnje natančen sredi marca, ko je dvakrat zadel v Celju.

Ali ste vedeli?

Triglav je v drugoligaški konkurenci nedeljskega nasprotnika ugnal štirikrat, v prvoligaških dvobojih pa so uspešnejši Ankarančani. Primorci so po remiju v uvodnem dvoboju letošnje sezone dobili drugo in tretje srečanje. Galebi so se jeseni v Kranju veselili zgodovinske zmage, prve po preboju med najboljše klube v državi. Slavje v gorenjski prestolnici je bilo nekaj posebnega tudi zaradi dejstva, ker Primorci pred tem v štirih drugoligaških gostovanjih v Kranju niso uspeli priti do skalpa gostiteljev. Ob dveh remijih so se dvakrat veselili bordo-rdeči, se bodo tudi v nedeljo?

 

ANKARAN HRVATINI:

Prepoved nastopa: /

Triglav se v derbi začelja ligaške razpredelnice podaja z nizom devetih tekem brez zmage in petih zaporednih porazov, Ankarančani pa so v zadnjih dneh pridobili na samozavesti. Moštvo trenerja Vlada Badžima se je v Velenju razveselilo še druge pomladanske zmage, s katero so se galebi prebili pred nedeljskega gostitelja. Ankarančani se v obračun z zadnjo ekipo prvenstva podajajo z dvema točkama prednosti, potem ko so po golu Raoula Juniorja Delgada remizirali z Aluminijem. Tako kot za Kranjčane, bi bila zmaga izjemno dobrodošla tudi za ankaransko zasedbo. Primorci bi si z novim gorenjskim skalpom priigrali lepo prednost petih točk za zaključek prvenstva, v katerem čaka ekipo še nekaj zahtevnih preizkušenj. Badžim prvič po daljšem obdobju nima težav s kaznovanimi nogometaši, v kader se vračata tudi Aristoteles Romero in Tim Vodeb, ki je orlom že povzročal težave.

Kdo je vroč?

Ankarančani so na krilih Vodeba slavili zmago v Kranju, Trboveljčan pa je v gorenjski prestolnici odigral eno najboljših tekem sezone. Raznovrstni nogometaš je podal za prvi in drugi zadetek Ankarana Hrvatinov, ki je v Kranju slavil z izidom 1:3. Avtor prvega gola Ankaran Hrvatinov v Prvi ligi Telekom Slovenije je pred zadnjo četrtino letošnjega prvenstva najboljši strelec svojega kluba, v krstni prvoligaški sezoni je v polno meril štirikrat. Vodeb, ki se je proslavil tudi s svojo izvedbo »avta«, bo nevaren tudi v nedeljo, bo oslabljena obramba Triglava zaustavila zasavskega nogometaša?

Ali ste vedeli?

Ekipi Triglava in Ankarana Hrvatinov sta se v letošnji sezoni pomerili na treh lokacijah. Uvodna tekma sezone je bila odigrana v Dravogradu, po obračunu v Kranju pa so Ankarančani kranjsko četo gostili še v Novi Gorici. Iz tabora galebov so pred pričetkom zadnje četrtine tekmovanja tudi formalno potrdili namigovanja, da bodo domače tekme do zaključka letošnje sezone gostili v Športnem parku Nova Gorica. Igralniška prestolnica je po Dravogradu in Ajdovščini, kjer so oranžni odigrali domačo tekmo z Aluminijem, še tretje domovanje letošnjega prvoligaškega novinca, ki je bil poleti že tik pred tem, da svoje tekme igra v Sežani.

 

Tekst: PDo
Foto: Ekipa24.si

SORODNE NOVICE

  • 22.04.2018 | Prva liga Telekom Slovenije
    Remi v boju za obstanek
    Nogometaši kranjskega Triglava in Ankarana Hrvatinov so se v 28. krogu Prve lige Telekom Slovenije razšli z 2:2 (1:0).

DELI NA