Pred tekmo: Triglav - Maribor

Prva liga Telekom Slovenije, 7. krog

TRIGLAV KRANJ - MARIBOR

2. september 2018, ob 16.00

Neposredni prenos: Planet TV

Stadion: Športni center Kranj, kapaciteta 2.029 sedežev (Povprečen obisk: 800 gledalcev)

Cena vstopnic:
- 7-10 evrov
- upokojenci, ženske, študentje: 5-8 evrov
- mladostniki do 15. leta: 3-6 evrov

 

TRIGLAV KRANJ:

Prepoved nastopa: /

Kranjčani so v Krškem iztržili še tretji remi v novi sezoni, na svoj račun pa dodali še šesto točko. Trenutni izplen je po šestih krogih Prve lige Telekom Slovenije dovolj za osmo mesto, orlom pa v hrbet gledajo Celjani in Velenjčani. Gorenjcem tudi na zadnji tekmi pred septembrskim premorom ne bo manjkalo motivacije, saj bodo v nedeljo na domačem igrišču gostili vodilne Mariborčane. Štajerci neporaženi vztrajajo na vrhu ligaške razpredelnice, v Kranju pa so se v preteklosti že dodobra namučili. Vijoličasti so lansko poletje v končnico tekme krenili z zaostankom, a po preobratu prišli do zmage. Nogometaši Triglava so bili jeseni blizu presenečenja tudi v Ljudskem vrtu, saj dvoboj ni ponudil zadetkov, zadnji obračun minule sezone pa so Mariborčani, potem ko so v Kranju slavili z 0:5, dobili z 2:1. Lahko mladi varovanci Dejana Dončića namučijo slovenskega velikana?

Gašper Udovič, vezist Triglava: »Kot na vsaki tekmi, bomo tudi tokrat šli na zmago. Je pa res, da smo Mariborčane že znali prestrašiti in tudi presenetiti. Upamo, da bo tudi tokrat tako.«

Kdo je vroč?

Jalen Arko je tudi v Krškem potrdil dobro formo. Vratar Triglava je bil vnovič eden od junakov Gorenjcev, čeprav za razliko od tekme s Celjem ni uspel zaustaviti kazenskega udarca. Tako kot v knežjem mestu, je otrok orlov spet klonil po strelu z bele točke, velja pa omeniti, da 18-letnik na dveh tekmah letošnjega prvenstva še ni prejel zadetka iz igre. Mladi čuvaj kranjske mreže, ki je v Prvi ligi Telekom Slovenije, trikrat zaigral že v zadnjem prvenstvu, še čaka na prva zaklenjena vrata. Lahko do tega dosežka pride v nedeljo?

Ali ste vedeli?

Statistika pred 27. prvoligaškim obračunom Triglava in Maribora je povsem na strani Štajercev. Mariborčani so dobili kar 19 srečanj, Gorenjci pa so se ob štirih neodločenih izidih veselili treh zmag, zadnje novembra 2013. Orli so bili po avgotolu Arghusa in zadetku Ajdina Redžića z 1:2 uspešni v Ljudskem vrtu. Kranjska vrata je tedaj branil Darjan Curanović, Gašper Udovič je tekmo spremljal s klopi, vidno vlogo na zelenici pa sta odigrala Luka Majcen in Vlado Šmit, ki je po poletni upokojitvi del kranjskega strokovnega štaba.

 

MARIBOR:

Prepoved nastopa: /

Maribor ostaja na vrhu lestvice Prve lige Telekom Slovenije, čeprav je v tretji domači ligaški preizkušnji še drugič remiziral. Po muraših so Ljudski vrt s točko zapuščali še Celjani, ki so do remija prišli po zadetku nekdanjega člana Maribora Elvedina Džinića. V letošnjem prvenstvu še neporaženi Štajerci so uspešnejši na gostovanjih, na katerih za zdaj še niso oddali točke. Varovanci trenerja Darka Milaniča so bili uvodoma uspešni v Kidričevem, učinkovito predstavo pa so ponovili v Kidričevem in Ljubljani. Vijoličasti so na treh gostovanjih zabili kar 13 zadetkov, s skupno 19 goli pa so najučinkovitejše moštvo lige. V mariborski slačilnici najdemo kar tri nogometaše, ki so v šestih krogih dosegli tri zadetke, Jasminu Mešanoviću so se na drugem mestu ligaške lestvice strelcev pridružili še Dino Hotić, Luka Zahović in Jan Mlakar. Slednja sta spomladi blestela v Kranju, bosta vajo ponovila tudi v nedeljo?

Mitja Viler, branilec Maribora: »Triglav ima zanimivo, mlado ekipo, pričakovati je, da bodo zelo agresivni. Zato se moramo dobro pripraviti na vse, imamo dovolj časa za trening v tem tednu, da izpilimo določene variante. Da zmagamo in gremo z dobro popotnico na krajši premor.«

Kdo je vroč?

Ne le učinkovit napad, Maribor se lahko pohvali tudi z izjemno trdno obrambo, v mariborskem golu pa so na šestih tekmah končali zgolj trije zadetke. Kenan Pirić je svoja vrata zaklenil ob debiju na tekmi z Muro, a za zdaj ima prednost med vratnicama Jasmin Handanović. Ljubljančan je ostal nepremagan na obračunih z Rudarjem, Gorico in Olimpijo, a to ne pomeni, da med vratnicama uživa v brezdelju. Štiridesetletnik se je z nekaj odličnimi posredovanjih izkazal tudi v štajerskem derbiju, koliko dela pa bo imel v Kranju?

Ali ste vedeli?

V štajerski prestolnici so v tem tednu z velikim ponosom predstavili projekt prenove Ljudskega vrta, ki vključuje dokončanje prostorov pod južno in severno tribuno ter obnovo zahodne tribune. Dela se bodo pričela že konec septembra, še prej pa bodo mariborski nogometaši gostovali na Reki. Prijateljski obračun z Rijeko, ki jo vodi Matjaž Kek, tudi pri pristaših Maribora vzbuja veliko zanimanja, saj bo odigran pod znamenito reško skalnato steno, na kultni Kantridi. Omeniti velja, da so domačini že razgrabili vstopnice, svojo podporo pa bodo imeli tudi Mariborčani.

 

Tekst: PDo
Foto: Ekipa24.si

SORODNE NOVICE

  • 02.09.2018 | Prva liga Telekom Slovenije
    Maribor z visoko zmago ostaja na vrhu
    Nogometaši Maribora so v 7. krogu Prve lige Telekom Slovenije v gosteh premagali kranjski Triglav s 5:1 (2:0).

DELI NA