Pred tekmo: Triglav - Celje

Prva liga Telekom Slovenije, 14. krog

TRIGLAV KRANJ - CELJE

27. oktober 2018, ob 14.00

Neposredni prenos: Planet 2

Stadion: Športni center Kranj, kapaciteta 2.029 sedežev (Povprečen obisk: 667 gledalcev)

Cena vstopnic:
- 7-10 evrov
- upokojenci, ženske, študentje: 5-8 evrov
- mladostniki do 15. leta: 3-6 evrov

 

TRIGLAV KRANJ:

Prepoved nastopa: /

Sobota bo v znamenju velikega derbija Maribora in Olimpije, uvodno tekmo 14. kroga Prve lige Telekom Slovenije pa bosta na Gorenjskem odigrali ekipi Triglava in Celja. Grofje bodo skušali v Kranju povečati naskok pred prvim zasledovalcem, osmouvrščeni orli pa želijo prekiniti serijo porazov in se znova približati sredini lestvice. Varovanci kranjskega stratega Dejana Dončića so se v nedeljo praznih rok vrnili z gostovanja v prestolnici, v Stožicah pa so doživeli še tretji zaporedni poraz. Gorenjci so že pred tem pokleknili pred Kidričani in Goričani. Ob nizu skromnejših rezultatov so Triglavu pobegnili konkurenti za mesta v osrčju ligaške razpredelnice, med katere spada tudi Celje. Lahko nogometaši Triglava v soboto še tretjič zapored presenetijo ekipo nekdanjega kranjskega trenerja Dušana Kosiča?

Kdo je vroč?

Kranjčani so v Ljubljani doživeli sedmi ligaški poraz v letošnji sezoni. Gorenjci so tudi sami nekajkrat ogrozili domača vrata, vendar je Aljaž Ivačič zaklenil svoj gol. Na drugi strani se je z nekaj odličnimi posredovanji izkazal tudi mladi Luka Čadež. Osemnajstletni vratar je svoje moštvo dolgo držal v stiku z Olimpijo, a po seriji obramb klonil dvakrat. Najstnik v letošnjem prvenstvu s pridom izkorišča ponujeno priložnost trenerja Dejana Dončića, produkt kranjske šole pa lovi drugo tekmo brez prejetega zadetka.

Ali ste vedeli?

Triglavu sta pripadli zadnji dve tekmi s Celjem, avgusta je v knežjem mestu za kranjsko zmago z 1:3 zadel tudi Luka Majcen. Ljubljančan je v letošnji sezoni dosegel štiri zadetke in dobro zapolnil luknjo po slovesu Mateja Poplatnika. Majcen sicer postaja že prava ikona Triglava, saj je v Prvi ligi Telekom Slovenije za orle odigral že več kot pet tisoč minut nogometa. Napadalec zaseda deveto mesto večne klubske lestvice, že kmalu pa bi lahko iz osmega mesta izrinil Klemna Šturma.

 

CELJE:

Prepoved nastopa: /

Se bodo Celjani moštvu Triglava maščevali za zadnja dva poraza? Kranjčani so spomladi na domači zelenici slavili z golom Nejca Pušnika, avgusta pa so bili uspešni tudi na Savinjskem. Za zmago z izidom 1:3 so zadeli Luka Majcen, Dickson Afoakwa in Egzon Kryeziu, poraz rumeno-modrih pa je s prvoligaškim prvencem omilil Tadej Vidmajer. Grofje so kmalu po bolečem porazu izboljšali svoje predstave, saj so zatem izgubili zgolj z Olimpijo, v zadnjih šestih krogih pa so premagali Rudar, Muro in nazadnje še Krško. Skalp zadnjuvrščenega moštva je bil izrednega pomena, saj so varovanci Dušana Kosiča do kompleta točk prišli po popolnem preobratu, ki sta ga spisala Mitja Lotrič in Rudi Požeg Vancaš. Bodo Celjani, ki so v letošnjem prvenstvu nanizali že sedem remijev, slavili še drugič zapored?

Jure Travner, kapetan in branilec Celja: »Zmaga dvigne samozavest. Potrebno je ponavljati pristop in igro ter predvsem izkoriščati priložnosti, ki si jih ustvarjamo. Želim si, da bi povezali še kakšno zmago in se s tem povzpeli po lestvici.«

Kdo je vroč?

Rudi Požeg Vancaš ostaja prvo orožje Kosičevega moštva. Belokranjec se je v obračunu s Krškim še sedmič to sezono vpisal med strelce in se na vrhu ligaške lestvice strelcev pridružil Janu Mlakarju, Dinu Hotiću in Rok Sirku. Če je reprezentant Slovenije prve tri zadetke dosegel z bele točke, v zadnjih tednih dokazuje, da je izjemno nevaren tudi iz igre. Proti Krškemu je ob golu izsilil tudi najstrožjo kazen, ki jo je v izenačenje pretvoril Mitja Lotrič, na svojem računu pa ima tudi eno asistenco.

Ali ste vedeli?

V Kranju bomo v soboto spremljali dvoboj mladih moštev. Tako kot v Kranju, tudi v Celju gradijo ekipo talentiranih mladcev, v kateri sicer najdemo tudi nekaj izkušenih nogometašev. Med takšne lahko uvrstimo tudi Rok Štrausa, ki je v nedeljo odigral stoto tekmo v Prvi ligi Telekom Slovenije. Mariborčan se je kot najstnik odpravil v Italijo, v domovini pa je najmočnejši pečat pustil prav v Celju, saj je vseh sto tekem odigral v dresu grofov. Izkušeni vezist si zadnjih nekaj mesecev slačilnico in igrišče deli tudi z mlajšim bratom Denijem, ki je pred kratkim okreval po poškodbi kolena.

 

Tekst: PDo
Foto: Ekipa24.si

SORODNE NOVICE

  • 27.10.2018 | Prva liga Telekom Slovenije
    Celjani slavili v Kranju
    Nogometaši kranjskega Triglava so v 14. krogu Prve lige Telekom Slovenije izgubili proti Celju z 1:2 (0:2).

DELI NA