Pred tekmo: Rudar Velenje - Triglav Kranj

Prva liga Telekom Slovenije, 18. krog

RUDAR VELENJE - TRIGLAV KRANJ

2. december 2017, ob 15.00

Neposredni prenos: Šport TV

Stadion: Mestni stadion ob jezeru, kapaciteta 3.500 sedežev (povprečen obisk: 1.073 gledalcev)

Cena vstopnic:
- 5 evrov
- 3,50 € za zaposlene v Premogovniku Velenje (ob predložitvi delovne izkaznice)
- otroci do 14. leta: prost vstop

 

RUDAR VELENJE:

Prepoved nastopa: /

Velenjčani že vse od 11. kroga prvenstva vztrajajo na tretjem mestu Prve lige Telekom Slovenije, ki ga bodo branili tudi v zadnji preizkušnji pred koncem prve polovice sezone. Knapi so v zadnjih devetih tekmah slavili že šestkrat, ob remiju z Olimpijo pa so morali premoč priznati zgolj Mariboru in Celju. Rudar je eno od devetih zmag vknjižil tudi v Kranju. Zeleno-črni so bili ob koncu uvodne četrtine tekmovanja boljši z 2:1. Ekipa trenerja Marijana Pušnika je uspešen niz podaljšala tudi v 17. krogu, v katerem je na krilih Johna Maryja slavila v Kidričevem. Prav nigerijsko-kamerunski napadalec je v tem trenutku najbolj vroč adut Rudarja, a drugi strelec prvenstva ni edino orožje gostiteljev. Z dobrimi predstavami se lahko pohvali tudi obramba, ki je v zadnjih petih tekmah klonila zgolj v sosedskem derbiju s Celje. Bo Marko Pridigar svoja vrata zaklenil tudi v soboto?

Jaka Bijol, vezist Rudarja: »Merili se bomo z dobrim moštvom Triglava, ki je na vsaki tekmi zelo agresiven, saj lahko le s tem računajo na točke, mi pa jim moramo to vrniti še z večjo mero. Tekma bo težka tudi zaradi igrišča, ki zaradi slabega vremena preteklih dni verjetno ne bo v najboljšem stanju. Gremo po tri točke, ki bi pomenile, da lahko gremo v zadnjo tekmo sezone malce bolj sproščeno, vendar vseeno z željo po zmagi.«

Kdo je vroč?

Petnajst prejetih zadetkov je trenutno dovolj za naziv tretje najtrdnejše obrambe prvenstva, prav obramba pa je močnejša stran velenjskega moštva. Knapi z 22 zadetki sledijo trojici najučinkovitejših ekip Prve lige Telekom Slovenije, a imajo v svojih vrstah drugega strelca lige. John Mary se je po težavah, ki so bile tudi posledica poletnega povezovanja s prestopom, uspešno pobral in vnovič spomnil na dobre predstave v pretekli sezoni. Mož s širokim nasmehom se je po treh tekmah čakanja podpisal pod osmi in deveti zadetek ter se tako povsem približal Miljanu Škrbiću, ki ga lahko ulovi že v soboto.

Ali ste vedeli?

John Mary Uzuegbunam Honi, kot je polno ime napadalca Rudarja, je ob zmagi v Kidričevem poskrbel še za en zanimiv podatek. Štiriindvajsetletnik je potreboval vsega 45 prvoligaških nastopov, da se je prebil med deset najučinkovitejših strelcev v prvoligaški zgodovini velenjskega kluba. Robustni napadalec je s 26. zadetkom skočil na osmo mesto klubske razpredelnice, ki si ga deli z dolgoletnima članoma Rudarja, Elvisom Bratanovićem in Alenom Mujanovićem. Lahko že v soboto ujame Klemna Lavriča in Živojina Vidojevića, ki sta v velenjskem dresu zabila gol več?

 

TRIGLAV KRANJ:

Prepoved nastopa: Alen Krcić

Triglav je moral še drugič to sezono priznati premoč Domžalčanom, ki pa so se morali z možem več pošteno potruditi za minimalno zmago. Alen Krcić, ki je že sklenil z jesenskim delom prvenstva, je kranjsko zelenico zapustil že v prvem polčasu, izključitev izkušenega vezista pa je orlom dala dodatne energije in motiva. Kljub temu to ni bilo dovolj za nove točke, Kranjčani z 11 pa ostajajo na devetem mestu lestvice. Gorenjci bodo rane po desetem porazu sezone celili v Velenju, kjer doslej niso imeli veliko razlogov za veselje. Z 12 prvoligaških gostovanj v Šaleški dolini so Kranjčani prinesli vsega štiri točke. Velenjčani so sicer dobili kar 16 od skupno 23 medsebojnih dvobojev, orli so zabili vsega 17, prejeli pa kar 53 zadetkov. Bo obramba Triglava, ki ji bo po tekmi premora vnovič poveljeval izkušeni Elvis Džafić, tokrat trdnejša in bo preprečila 400. prvoligaški gol v svoji mreži?

Matej Podlogar, napadalec Triglava: »Naslednji obračun bo v Velenju proti Rudarju, ki je kakovostna ekipa. Brez dvoma bo to za nas nova težka tekma, vendar pa na gostovanjih v zadnjem obdobju igramo zelo dobro. To bo naš cilj tudi tokrat, in če nam bo znova uspelo, sem prepričan, da se lahko znova veselimo treh točk.«

Kdo je vroč?

Na velenjski zelenici bomo v soboto spremljali tudi posredni obračun dveh učinkovitih napadalcev. John Mary ni edini zasledovalec Miljana Škrbića, saj za srbskim napadalcem le za gol zaostaja tudi Matej Poplatnik. Napadalec Triglava je pet od devetih golov dosegel po strelih z bele točke, a je v tekmi z Gorico nakazal, da lahko kot kača piči tudi z udarci iz igre. Mlajši od bratov Poplatnik je v zadnjih dveh tekmah neuspešno lovil zadetek, s katerim bi se na vrhu klubske lestvice izenačil z Enisom Đurkovićem, bo v Velenju natančnejši?

Ali ste vedeli?

Edina kranjska zmaga v Velenju je stara že več kot desetletje in pol, v 31. krogu sezone 2001/02 so bordo-beli slavili z izidom 1:4. Gostitelji so sicer povedli z golom že omenjenega Alena Mujanovića, a so Gorenjci po avtogolu Romana Plesca hitro prišli do izenačenja, nato pa z golom Gregorja Feigla na odmor odšli z vodstvom. Slavje Triglava je v nadaljevanju srečanja potrdil Bojan Jamina. Že tedaj je mesto v začetni enajsterici Triglava zasedel Dejan Robnik, ob njem pa se je v kranjskem dresu uveljavljajo še nekaj znanih imen, kot so Darijan Matić in Aleš Mejač, na klopi pa je sedel Jasmin Handanović.

 

Tekst: PDo
Foto: Ekipa24.si

SORODNE NOVICE

  • 02.12.2017 | Prva liga Telekom Slovenije
    Triglav presenetil v Velenju
    Nogometaši velenjskega Rudarja so v 18. krogu Prve lige Telekom Slovenije izgubili proti kranjskemu Triglavu z 1:2 (0:1).

DELI NA