Pred tekmo: Rudar Velenje - Maribor

Prva liga Telekom Slovenije, 30. krog

RUDAR VELENJE - MARIBOR

2. maj 2018, ob 16.00

Neposredni prenos: Kanal A

Stadion: Mestni stadion ob jezeru, kapaciteta 3.500 sedežev (povprečen obisk: 741 gledalcev)

Cena vstopnic:
- 3,50 € za zaposlene v Premogovniku Velenje (ob predložitvi delovne izkaznice)
- otroci do 14. leta: prost vstop
- enotna vstopnica za zadnje štiri domače tekme Rudarja

 

RUDAR VELENJE:

Prepoved nastopa: /

Velenjčani so želeli v maj zakorakati z lepšo popotnico, a se dvoboj na severu Primorske ni razpletel po željah Marijana Pušnika in njegovih varovancev. Knape je v obračunu z Ankaranom Hrvatini pokopala slaba uvodna tretjina, saj so gostitelji tekme v 30. minuti vodili že s 3:0. Velenjčanom tako ni pomagalo niti dejstvo, da so se z goloma Milana Tučića in Dominika Radića še pred odmorom približali le na gol zaostanka, saj je ankaranska obramba v nadaljevanju tekme odbila vse poizkuse gostov. Pušnik je po zadnjem sodniškem žvižgu izpostavil predvsem slabo predstavo v fazi obrambe, ki bo na preizkušnji tudi v sredo. V Šaleški dolini bo gostoval Maribor, ki je po krizi v začetku nadaljevanja prvenstva v naletu in lovi vodilno Olimpijo. Mariborčanom ne bo manjkalo motiva, saj se lahko zavihtijo na vrh lestvice, za nameček pa so Velenjčani spomladi v Ljudskem vrtu že odščipnili točko. Kdo bo boljši v sredo?

Jaka Bijol, vezist Rudarja: »V sredo nas čaka pomembna tekma proti Mariboru. To je pravi trenutek, da našo igro dvignemo na raven, ki smo jo letos že kazali. V zadnjih krogih smo malce padli v igri in rezultatih. Tekma z Mariborom je pravšnja, da najdemo nov navdih za zaključek sezone, v katerem se bomo borili tudi za četrto mesto.«

Klemen Bolha, vezist Rudarja: »Pred nami je nova ligaška tekma, zadnji rezultati so pozabljeni. To je nogomet, gremo naprej, vsaka tekma je pomembna. Boj za Evropo še ni izgubljen. Potrebujemo vas, navijače. Podprite nas na tekmi z Mariborom in nam pomagajte do vrnitve v zmagovalni ritem, ki ga potrebujemo.«

Kdo je vroč?

Dominik Radić v zadnjem obdobju pridno izkorišča priložnost, ki mu jo namenja Marijan Pušnik. Dvaindvajsetletni napadalec je v zadnjih petih nastopih v polno meril kar petkrat, pred tedni pa je bil natančen tudi v Ljudskem vrtu, ko sta se tekmeca razšla z izidom 2:2. Hrvat je šest od sedmih zadetkov dosegel v nadaljevanju sezone, z uspešnimi predstavami pa je močno popravil tudi svoj status v moštvu. S 736 pomladanskimi minutami je namreč že presegel jesensko minutažo, ko je zgolj petkrat dobil mesto v začetni enajsterici Rudarja.

Ali ste vedeli?

So v Velenju letos odkrili še enega hrvaškega nogometaša, ki se v domovini ni uspel prebiti v ospredje, eksplodiral pa je po selitvi na sončno stran Alp? Radiću sicer manjka še precej, da bi ponovil lanski dosežek soimenjaka Glavine, ki ga poleg imena z mlajšim rojakom druži še nekaj skupnih dejstev. V minuli sezoni strelec 16 ligaških zadetkov je, tako kot tudi Radić, v preteklosti branil barve Slaven Belupa in zaprešićkega Interja, v zagrebškem predmestju pa sta si nekaj časa delila tudi slačilnico, nekajkrat pa tudi mesto na igrišču.

 

MARIBOR:

Prepoved nastopa: Saša Ivković

Maribor je zmagovalni niz nadaljeval tudi v 29. krogu Prve lige Telekom Slovenije in se s peto zaporedno zmago povsem približal vodilni Olimpijo. Ljubljančani sedem tekem pred koncem prvenstva bežijo le še za točko, vijoličasti pa so po uspešni seriji tudi v psihološki prednosti. Po visokih zmagah v Kranju in Novi Gorici sta zadnja obračuna ponudila malce tesnejši razplet. Kljub temu so se Štajerci po štirih gostovanjih zmagoslavno vrnili tudi v Ljudski vrt in z goloma Luke Zahovića po preobratu še drugič to pomlad ugnali kranjski Triglav. Maribor je za novo zmago plačal precejšen davek, saj bo moral Darko Milanič pred tekmo z Rudarjem vnovič pošteno premešati karte v začetni enajsterici. Vijoličasti bodo skušali maščevati remi izpred nekaj tednov, ko so knapi v štajerski prestolnici vnovič potrdili, da so sila zahteven nasprotnik. Se bo serija nadaljevala tudi v Šaleški dolini?

Aleksander Rajčević, branilec Maribora: »Čaka nas cikel, ki bo zelo naporen. Zato smo po hitri regeneraciji že usmerili misli k Rudarju. Veliko smo naredili v zadnjih tekmah in pri tem se ne nameravamo ustaviti. Začeli smo igrati, kot znamo in se fenomenalno vrnili do boljšega položaja na lestvica, toda ni čas za seštevanje ali gledanje predaleč naprej. Zdaj nas zanima le tekma v Velenju. In nova zmaga.«

Kdo je vroč?

Luka Zahović je tekmo s Triglavom sklenil predčasno, njegov nastop v Velenju pa še visi v zraku. Milanič bo prisiljen v nekaj sprememb, na zelenici pa lahko pričakujemo Dina Hotića. Tehnično dobro podkovani vezist sicer redko dosega zadetke, letos je prispeval tri, a se precej bolje znajde v vlogi asistenta. Dvaindvajsetletnik je v zadnjih petih preizkušnjah vselej dobil mesto v začetni enajsterici, golu v Novi Gorici pa je dodal še štiri asistence.  S skupno devetimi podajami se je dolgoletni član Maribora povsem približal Tonćiju Mujanu, ki je z desetimi asistencami vodilni podajalec lige.

Ali ste vedeli?

Po tekmi premora zaradi prepovedi igranja se v kader za tekmo v Velenju vračata Mitja Viler in Jasmin Handanović, ki ga je v soboto zamenjal Aljaž Cotman. Treningom se je po poškodbi pridružil Marko Šuler in bi lahko prvič po daljšem času zaigral z Aleksandrom Rajčevićem, ki je v soboto nastopil prvič po 17. marcu. Gostovanje v Velenju bo namreč izpustil pordečeli Saša Ivković, zagotovo pa ne bo zaigral niti Jan Mlakar, ki si je vnovič poškodoval gleženj in bo izpustil najmanj dve srečanji. Bo klubska zdravniška služba usposobila vsaj vročega Zahovića?

 

Tekst: PDo
Foto: Ekipa24.si

SORODNE NOVICE

  • 02.05.2018 | Prva liga Telekom Slovenije
    Maribor z zmago na vrhu
    Nogometaši velenjskega Rudarja so v 30. krogu Prve lige Telekom Slovenije izgubili proti Mariboru z 1:3 (0:1).

DELI NA