Pred tekmo: Rudar Velenje - Domžale

Prva liga Telekom Slovenije, 19. krog

RUDAR VELENJE - DOMŽALE

9. december 2017, ob 15.00

Neposredni prenos: Šport TV

Stadion: Mestni stadion ob jezeru, kapaciteta 3.500 sedežev (povprečen obisk: 976 gledalcev)

Cena vstopnic:
- prost vstop

 

RUDAR VELENJE:

Prepoved nastopa: Anže Pišek

V Velenju bo za konec jesenskega dela Prve lige Telekom Slovenije odigran obračun za tretje mesto. Domžalčani so se s četrto zaporedno zmago zavihteli pred zasedbo Rudarja, a so knapi odločeni, da se domačim gledalcem odkupijo za sobotni poraz v dvoboju s Triglavom. Kranjčani so zasedbi Marijana Pušnika zadali še sedmi poraz sezone, so pa Velenjčani dve od devetih zmag vknjižili v tekmah s tokratnim nasprotnikom. Rumene sta v prvem krogu nove sezone s prvoligaškim prvencem potopila Milan Tučić in Jakob Novak, ob Kamniški Bistrici pa je bil za pokalnega prvaka usoden John Mary. Z devetimi goli tretji strelec letošnjega prvenstva je v Domžalah drugič to sezono meril v polno, zatem pa se je v osmih tekmah podpisal še pod sedem zadetkov. Lahko robustni napadalec vnovič zagode tekmecu in knape vrne na tretje mesto lestvice?

Damjan Trifković, kapetan in vezist Rudarja: »Do zdaj smo v prvenstvu opravili dobro delo. Naš cilj na koncu sezone je, da se uvrstimo na mesta, ki vodijo v kvalifikacije UEFA Evropske lige. Trenutno, po prvi polovici prvenstva je ta cilj izpolnjen in temu primerno je tudi vzdušje v slačilnici, odlično. Za konec jesenskega dela nas čaka še tekma z neposrednim konkurentom za tretje mesto. Domžale so odlična ekipa, ki je trenutno v naletu, ampak verjamem, da lahko prekinemo dobro serijo nasprotnika. Med tednom smo dobro trenirali, opravili tudi potrebno analizo zadnje tekme ter poizkušali odpraviti vse napake in slabosti, ki smo jih delali. Kot vedno, tudi tokrat vabim vse naše navijače in gledalce, da nas kljub mrzlemu vremenu pridejo vzpodbujati v čim večjem številu in nam pomagajo do novih treh točk.«

Kdo je vroč?

Ob vlogi napadalcev Rudarja ne gre zanemarjati niti obrambe zeleno-črnih. Slednja je po dveh golih v obračunu s Triglavom izgubila naziv tretje najtrdnejše obrambe prvenstva, a bodo Velenjčani prav z Domžalčani obračunali tudi za ta »naziv«. Knape čaka spopad z najučinkovitejšo ekipo tekmovanja, dela pa verjetno ne bo manjkalo niti Marku Pridigarju. Mariborčan se je po poškodbi Mateja Radana utrdil med vratnicama Rudarja in po delni minutaži v Stožicah odigral še 13 tekem, na katerih je prejel devet zadetkov. Lahko v soboto še osmič zaklene svoja vrata?

Ali ste vedeli?

John Mary se v tekmi s Triglavom ni uspel razveseliti 27. prvoligaškega zadetka v dresu Rudarja, s katerim bi se na večni lestvici Rudarja izenačil z Živojinom Vidojevićem in Klemnom Lavričem. Kamerunec bo šesto mesto klubske lestvice napadal v soboto, na šesto mesto lestvice števila prvoligaških nastopov v opravi Rudarja pa se lahko prebije tudi Leon Črnčič. Lenartčan je barve knapov branil na že 162 prvoligaških tekmah, v primeru sobotnega nastopa bi dolgoletni član velenjskega kluba izenačil dosežek Slavka Javornika in Almirja Sulejmanovića, trenutno tudi pomočnika Marijana Pušnika.

 

DOMŽALE:

Prepoved nastopa: Amedej Vetrih

Rudar se bo v sobotnem popoldnevu Domžalam najverjetneje zoperstavil brez nekdanjih članov rumene zasedbe. Anže Pišek, ki se je v zadnjem obdobju uveljavil na položaju levega bočnega branilca, po štirih rumenih kartonih nima pravice nastopa, tudi tretji vratar Anže Malnar pa nima veliko možnosti za nastop. V domžalskem dresu po poletnem slovesu Bratanovića ni nekdanjih knapov, kljub temu pa varovancem trenerja Simona Rožmana ne bo manjkalo motiva. Pokalni prvak Slovenije bo v Šaleški dolini napadel že peto zaporedno zmago in tako vsaj deloma maščeval poraza s prve polovice letošnje sezone. Domžalčani bi s tremi točkami zadržali tretje mesto, obenem pa bi povečali naskok pred Rudarjem, ki mu trenutno bežijo za dve točki. Bodo Domžale uspešno sklenile jesenski del prvenstva?

Simon Rožman, trener Domžal: »Verjamem, da bomo zbrali še zadnje atome moči in tekmo znova odigrali na način, ki si ga želimo. Vemo, da je naš cilj najmanj uvrstitev na tretje mesto. Z velenjskim Rudarjem se že skozi ves jesenski del borimo za to izhodišče. Vsekakor je želja, da pridemo do zmage in da to fantastično koledarsko leto sklenemo na najlepši možni način.«

Dario Melnjak, branilec Domžal: »Želimo si nadaljevati niz dobrih rezultatov, želimo si treh točk. Te bodo tokrat štele dvojno, zato moramo biti še toliko bolj osredotočeni in borbeni. Rudar ima izredno dobro zasedbo, s kakovostnimi posamezniki. V tej sezoni so nas že dvakrat premagali, kar jasno priča o tem, da nas čaka zelo zahtevna tekma. A vseeno verjamemo, da lahko to negativno serijo, ki jo imamo proti njihovi ekipi, v soboto prekinemo in jesenski del zaključimo z zelo pomembno zmago.«

Kdo je vroč?

Domžale bodo v Velenju zaigrale brez Amedeja Vetriha, ki je v sosedskem spopadu z Olimpijo vknjižil četrti rumeni karton. Primorec je izjemno pomemben člen zvezne vrste, nič manj vidna pa to sezono ni niti vloga Tilna Klemenčiča. Vsestranski branilec se z Rožmanom dobro pozna že iz časov skupnega delovanja v Celju, domžalski strateg pa nekdanjemu upu Triglavu nadvse zaupa tudi po poletni selitvi ob Kamniško Bistrico. Dvaindvajsetletnik je hitro postal nezamenljiv v začetni enajsterici, saj je odigral kar 16 srečanj, ob tekmi s Triglavom pa je prisilno izpustil zgolj gostovanje v Kidričevem.

Ali ste vedeli?

Klemenčič je eden od kar 20 nogometašev Domžal, ki so se v letošnji sezoni že vpisali med strelce. Nogometaš iz bližine Žirov je v 12. krogu zatresel ankaransko mrežo, kot zadnji pa se je prvenca v rumeni opravi veselil še Dario Melnjak. Hrvaški branilec je bil osrednji junak zmage v derbiju z Olimpijo, ko so Domžalčani svojo mrežo še četrtič zapored ohranili nedotaknjeno. Zanimivo, zadnje štiri zmage imajo skupen imenovalec v izidu 1:0, kot zadnji, pred natančno 392 minutami, pa je pot do domžalskega gola našel Jasmin Mešanović. Ajdin Mulalić v štirih tekmah ni imel veliko dela, saj so nasprotniki v 460 minutah zmogli zgolj en strel v okvir gola, kar je še en dokaz o čvrstosti domžalske obrambne vrste.

 

Tekst: PDo
Foto: Ekipa24.si

SORODNE NOVICE

DELI NA