Pred tekmo: Rudar Velenje - Celje

Prva liga Telekom Slovenije, 24. krog

RUDAR VELENJE - CELJE

17. marec 2018, ob 15.00

Neposredni prenos: Šport TV

Stadion: Mestni stadion ob jezeru, kapaciteta 3.500 sedežev (povprečen obisk: 918 gledalcev)

Cena vstopnic:
- 5 evrov
- 3,50 € za zaposlene v Premogovniku Velenje (ob predložitvi delovne izkaznice)
- otroci do 14. leta: prost vstop

 

RUDAR VELENJE:

Prepoved nastopa: Ivan Vasiljević

Prvoligaši ta konec tedna zaključujejo s strnjenim marčevskim ritmom obračunov, saj bo konec meseca v znamenju reprezentančnega nogometa in predstavitve novega selektorja Tomaža Kavčiča. Štiriindvajseti krog Prve lige Telekom Slovenije bodo s sosedskim dvobojem odprli Velenjčani in Celjani, ki v Šaleško dolino prihajajo po četrto zaporedno zmago. Gostitelji se bodo skušali pred svojimi gledalci pobrati po visokem porazu v Ljubljani, kjer so še drugič to sezono izgubili s 4:0. Četa Marijana Pušnika ni našla recepta, kako zaustaviti razpoložene Ljubljančane. Knapi ob nekaj luknjah v obrambi niso uspeli ponoviti predstave s tekme proti Krškemu, ko so bili v napadu izjemno navdahnjeni. Pušnik bo v soboto pogrešal v Stožicah izključenega Ivana Vasiljevića, a se v kader vrača kapetan David Kašnik. Bo obramba s Korošcem bolj čvrsta?

Kdo je vroč?

Obračuna v prvem delu sezone sta ponudila zmago gostiteljev. Osrednji junak celjske zmage je bil Filip Dangubić, ki ga danes ni več med grofi, v Velenju pa so goste pokopale že uvodne minute dvoboja. Leon Črnčič je zadel že v prvi minuti, sedem minut zatem pa je vodstvo knapov podvojil Milan Tučić. Najboljši strelec lanske izvedbe 3. SNL center je v letošnji sezoni storil velik korak naprej, saj se je z dobrimi igrami prebil tudi dresa mlade izbrane vrste. Ljubljančan je po odhodu Maryja najboljši strelec Rudarja, se bo v sosedskem derbiju veselil še šestega gola?

Ali ste vedeli?

Velenjčani so v dvoboj z Olimpijo zakorakali z majicami v podporo Rusminu Dediću, ki po koncu aktivne kariere skrbi tudi za razvoj mlajših nogometašev velenjskega kluba. Dolgoletni nogometaš Rudarja, ki je nekaj časa branil tudi barve Gorice in nekdanje Olimpije, je še vedno zaposlen v Premogovniku Velenje, pred dnevi pa je doživel težjo delovno nesrečo, zaradi katere je končal v bolnišnici. Petintridesetletnik velja za pravo legendo kluba, saj se s 179 prvoligaškimi nastopi uvršča na četrto mesto večne klubske lestvice, v najmočnejšem prvenstvu pa je odigral 240 tekem.

 

CELJE:

Prepoved nastopa: /

Grofje se v sosedski obračun za četrto mesto lestvice Prve lige Telekom Slovenije podajajo z odlično popotnico. Celjani so z učinkovito predstavo odpravili tudi nogometaše Triglava, ki so se predvsem v prvem polčasu izkazali za trd oreh. Gorenjci so po vodstvu in golu Nina Pungarška odgovorili z zadetkoma Mateja Poplatnika, a so gostitelji po zaslugi Tilna Pečnika izenačili tik pred odmorom. V nadaljevanju dvoboja so Kosičevi varovanci izkoristili luknje v kranjski obrambi, tri točke domači pa so potrdili Jucie Lupeta, Elvedin Džinić in Fedor Predragović. Kosič je bil po tekmi zadovoljen, da se je njegovo moštvo uspelo pobrati po zaostanku, a je opozoril na pristop, s katerim so grofje zakorakali v tekmo. Kljub temu so rumeno-modri vknjižili še tretjo zaporedno zmago in na lestvici ujeli tokratne gostitelje, jih lahko v soboto tudi prehitijo?

Dušan Kosič, trener Celja: »To je naš derbi, vemo, kaj nas čaka v Velenju. Čaka nas zahtevna tekma. Moramo se dobro spočiti in iti novim izzivom naproti.«

Rudi Požeg Vancaš, vezist Celja: »Lepo je zmagovati in držati uspešen niz. Tekme se hitro vrstijo ena za drugo. V vsaki tekmi moramo iti po tri točke in to nas bo vodilo do zmage.«

Kdo je vroč?

Tudi Dušan Kosič ima nekaj težav s sestavo enajsterice. V tekmi z Gorico se je ob Kerinu poškodoval še Tadej Vidmajer, tik pred tekmo s Triglavom pa je odpadel Amadej Brecl. Na srečo so v knežjem mestu med zimo poskrbeli za nekaj širine v kadru, priložnost pa je dočakal tudi Tilen Pečnik. Krilni nogometaš je bil jeseni posojen Fužinarju, v 14 nastopih je dosegel pet zadetkov, po zaslugi dobrih predstav pa se je pozimi vrnil v Celje. Devetnajstletnik je prvič to pomlad zaigral v Kidričevem, ko je izvedel kot za zadetek Džinića, v sredo pa je dobil mesto v začetni enajsterici in se ob asistenci razveselil še prvoligaškega prvenca.

Ali ste vedeli?

Mladi Pečnik bo v soboto zaigral na domači zelenici, saj gre za Velenjčana in otroka Rudarja. Obetavni nogometaš je v preteklosti veljal za učinkovitega strelca, a so njegov razvoj hromile tudi poškodbe, zaradi česar je v mladinskem prvenstvu odigral zgolj 21 tekem. Pečnik sicer ni edini knap, ki je prestopil med grofe. Pozimi se je iz Velenja v Celje preselil Dario Vizinger, v preteklosti pa so barve Rudarja branili tudi Matjaž Rozman, Luka Žinko, Elvedin Džinić in Mitja Lotrič. V Velenju ob trenerju Marijanu Pušniku najdemo zgolj enega bivšega grofa, a Matic Mlakar ni v prvem planu Dravograjčana.

 

Tekst: PDo
Foto: Ekipa24.si

SORODNE NOVICE

  • 17.03.2018 | Prva liga Telekom Slovenije
    Rudar do zmage na derbiju
    Nogometaši velenjskega Rudarja so v 24. krogu Prve lige Telekom Slovenije premagali Celje z 2:1 (1:1).

DELI NA