Pred tekmo: Rudar - Olimpija

Prva liga Telekom Slovenije, 16. krog

RUDAR VELENJE - OLIMPIJA

11. november 2018, ob 16.00

Neposredni prenos: TV Slovenija 2

Stadion: Mestni stadion ob jezeru, kapaciteta 3.500 sedežev (povprečen obisk: 450 gledalcev)

Cena vstopnic:
- 8 evrov
- otroci do 14. leta: prost vstop


 

RUDAR VELENJE:

Prepoved nastopa: /

Velenjčani so se iz Nove Gorice vračali z mešanimi vtisi. Nogometaši Rudarja so na gostovanju v slovenskem »Las Vegasu« iztržili pomembno točko, a so bili z remijem bolj zadovoljni gostitelji, ki so kar dvakrat lovili velenjsko prednost. Knapi so na koncu iztržili še tretji neodločeni izid v letošnjem prvenstvu in s 15. točko povečali naskok pred zadnjimi Krčani. Posavci zdaj zaostajajo tri točke, četa trenerja Marijana Pušnika pa želi razliko povečati že v nedeljo, ko pa Velenjčane čaka zahtevna preizkušnja. V Šaleško dolino prihajajo državni prvaki Ljubljančani, ki bodo po remiju z Domžalami lačni nove zmage. Svojo računico imajo tudi v domačem taboru. Rudar je na zadnjih dveh domačih tekmah ugnal Domžalčane in Kidričane, domačo serijo pa želi nadaljevati tudi v 16. krogu prvenstva.

Kdo je vroč?

Milan Tučić je na severu Primorske udaril dvakrat, s četrtim in petim zadetkom sezone pa je potrdil dvig forme. Ljubljančan je s petimi goli najboljši strelec velenjskega prvoligaša, pred dnevi pa je v 14. krogu Prve lige Telekom Slovenije zadel tudi v Murski Soboti. Mladi reprezentant Slovenije se tako že približuje strelskemu izkupičku iz krstne prvoligaške sezone. V prejšnjem prvenstvu je v polno meril sedemkrat, v nedeljo pa bo lovil prvi zadetek v mreži Olimpije.

Ali ste vedeli?

Velenjčani so v Novi Gorici iztržili že 198. remi v Prvi ligi Telekom Slovenije, na večni lestvici državnega prvenstva pa so pred Rudarjem še štiri moštva. Za naziv moštva z največ neodločenimi rezultati v zgodovini prvenstva se trenutno »borijo« Goričani in Celjani. Slednji so zbrali že 250 remijev, Goričani dva manj. Mariborčani so remizirali 234-krat, štiri remije manj imajo Koprčani, Rudarju pa sledijo Domžalčani.

 

OLIMPIJA:

Prepoved nastopa: /

Ljubljančani zmage v velikem derbiju z Mariborom niso potrdili v spopadu z Domžalčani. Spopad v Stožicah je postregel s kar osmimi zadetki, Ljubljančani pa so bili po zadnjem sodniškem žvižgu zadovoljni tudi s točko. Zmaji so namreč v končnici tekme lovili dva zadetka zaostanka, po zaslugi dveh enajstmetrovk pa so se na koncu razveselili še 29. točke v letošnjem prvenstvu. Zeleno-beli bodo pred novembrskim reprezentančnim premorom nove točke bodo napadli v gosteh pri Rudarju, ki so ga septembra že ugnali. Velenjčani so Stožice zapuščali s petimi zadetki v svoji mreži, Ljubljančani pa si podobnega scenarija želijo tudi v nedeljo. Olimpija je rada gostuje v Šaleški dolini, saj je 18 srečanj prineslo kar devet zmag, Ljubljančani pa so se v prestolnico sklonjenih glav vračali zgolj trikrat.

Rok Kronaveter, vezist Olimpije: »Z dvignjenimi glavami moramo iti naprej. Naša predstava proti koncu tekme pove vse o temu moštvu. Imamo izjemen karakter in mislim, da nas takšne tekme naredijo še močnejše. Prepričan sem, da lahko dobimo vse tekme do konca tega dela prvenstva.«

Kdo je vroč?

Rok Kronaveter je bil v nedeljo osrednji junak Olimpije. Mariborčan v zelenem je dvakrat sicer zadel z bele točke, a to ni pokvarilo veselja po prvem »hat-tricku« v članski karieri. Vezist, ki je bil rojen praktično na igrišču v Malečniku, je v spomin na dosežek domov odnesel tudi okroglo usnje, lepe spomine pa ima tudi na gostovanja v Velenju. Pred dvema letoma in pol je na Stadionu ob jezeru izkoristil najstrožjo kazen, s katero je Olimpiji priigral naslov državnega prvaka.

Ali ste vedeli?

V zadnjih tednih si začetno enajsterico težko predstavljamo brez Andresa Vombergarja. Slovenski Argentinec je za zdaj pri šestih zadetkih, med tednom pa se je razveselil priznanja za najboljšega igralca meseca oktobra. Napadalec Olimpije je zmajem oktobra pomagal do treh zmag, dvakrat pa se je vpisal tudi med strelce. Robustni Južnoameričan je najprej zatresel mrežo Celja, z golom v Ljudskem vrtu pa je pričel preobrat Ljubljančanov v derbiju z Mariborom.

 

 

 

Tekst: PDo
Foto: Ekipa24.si

SORODNE NOVICE

  • 11.11.2018 | Prva liga Telekom Slovenije
    Olimpija do zmage v Velenju
    Nogometaši Rudarja Velenja so v tekmi 16. kroga Prve lige Telekom Slovenije izgubili proti Olimpiji z 1:2 (0:2).

DELI NA