Pred tekmo: Olimpija - Rudar Velenje

Prva liga Telekom Slovenije, 7. krog

OLIMPIJA - RUDAR VELENJE

2. september 2018, ob 20.15

Neposredni prenos: TV Slovenija 2

Stadion: Stožice, kapaciteta 16.100 sedežev (povprečen obisk: 5.300 gledalcev)

Cena vstopnic:
- odrasli: 15 evrov (13 evrov v predprodaji)
- družinski sektor - odrasli: 10 evrov
- otroci do 14. leta in invalidne osebe: 5 evrov
- sezonska vstopnica: 120 evrov

 

OLIMPIJA:

Prepoved nastopa: /

Zadnja tekma pred septembrskim reprezentančnim premorom bo odigrana v prestolnici. Ljubljančani v slovaški Trnavi niso uspeli izboriti evropske jeseni, gol Nika Kapuna ni bil dovolj za preobrat, v domačih Stožicah pa bodo rane celili v spopadu z Velenjčani, ki se nahajajo na repu lestvice. Nedeljski cilj zmajev je jasno znan. Zeleno-beli želijo pod taktirko Safeta Hadžića, ki vnovič opravlja vlogo vršilca dolžnosti trenerja, nadaljevati niz iz Domžal. Nogometaši Olimpije so se ob Kamniški Bistrici razveselili še druge zmage v letošnji izdaji Prve lige Telekom Slovenije, gola Roka Kronavetra in povratnika v enajsterico Andresa Vombergarja sta zadostovala za tri točke. Državni in pokalni prvak se je vodilnemu Mariboru približal na šest točk zaostanka, Ljubljančani pa želijo na krajši premor oditi vsaj z enakim, če ne že manjšim zaostankom.

Branko Ilić, kapetan in branilec Olimpije: »Biti moramo močni v glavah in se osredotočiti na prvenstvo in pokal. Že v nedeljo nas čaka Rudar, ki ga moramo premagati.«

Kdo je vroč?

Iz tabora Olimpije je tik pred nedeljsko tekmo v Domžalah priromala vest, da zmajev ob Kamniški Bistrici ne bo vodil Aleksandar Linta. Srb je s svojimi pomočniki v začetku tedna prekinil pogodbo z Ljubljančani, že v Domžalah pa je zeleno-bele vodil Safet Hadžić. Začasni strateg je v začetno enajsterico vrnil tudi Andresa Vombergarja, ki je klubske navijače navdušil z asistenco in golom. Argentinski Slovenec, ki je z golom za zmago nad Mariborom poskrbel za odločilni korak za naslov prvaka, je tako vnovič pokazal, da je bil v minulih tednih morda kar nekoliko krivično spregledan.

Ali ste vedeli?

Safet Hadžić se bo moral  v nedeljo znajti brez Issaha Abasa. Hitri in nepredvidljivi Ganec je v Trnavi odigral zadnjo tekmo v dresu Olimpije, po koncu dvoboja pa z zdaj že bivšimi soigralci ni odpotoval v Ljubljano. Napadalec se je odpravil v Nemčijo in na zadnji dan poletne nogometne tržnice sklenil dogovor z nemškim prvoligašem Mainzem. Devetnajstletni Afričan je za Olimpijo odigral 54 tekem, dosegel 17 zadetkov, z novim delodajalcem pa je sklenil kar petletno pogodbo.

 

RUDAR VELENJE:

Prepoved nastopa: /

Čeprav Ljubljančani uradno še niso potrdili bodočega stratega, je jasno, da Safet Hadžić ni dolgoročna rešitev, ta pa je znana že vse od tekme v Domžalah. S kakšno popotnico pa se bo Hadžić poslovil od ljubljanske klopi? To bo odvisno tudi od Velenjčanov. Rudar bo imel v prestolnici svoje motive za dober rezultat, saj knapom v novi sezoni nikakor ne steče. Velenjčani se s štirimi točkami nahajajo na zadnjem mestu. Zeleno-črni so bili neuspešni tudi med tednom, saj so se v Šaleški dolini veselili Goričani, ki so četi Marijana Pušnika zadali še drugi zaporedni poraz. Tudi koroškemu strokovnjaku v nedeljo ne bo manjkalo motiva, saj je v bližnji preteklosti dvakrat sedel na ljubljanski klopi, v prejšnjem prvenstvu pa je na velenjski zelenici dvakrat zagodel bivšemu delodajalcu. Lahko knapi presenetijo tudi v Stožicah?

David Kašnik, kapetan in branilec Rudarja: »Vemo, da bo težko, saj smo v zahtevni situaciji. V Ljubljani bomo storili vse, da krivuljo rezultatov dvignemo navzgor. Stopiti moramo skupaj, dati vse od sebe in že jutri obrniti stvar na bolje. Verjame, da bomo lahko po tekmi z Olimpijo bolj pozitivni in nasmejani.«

Kdo je vroč?

Velenjčani imajo težave tako v napadu kot obrambi. V golu Rudarja je doslej končalo največ zadetkov, skoraj trije na srečanje. Marijan Pušnik lahko upravičeno toži tudi nad težavami z realizacijo, saj so knapi dosegli le pet golov, manj so jih zabili zgolj Krčani. Rudarju sicer ne gre očitati, da si ne ustvarja priložnosti, saj le-teh ni manjkalo niti v obračunu z Gorico, a Velenjčanom v zaključku akcij zmanjka osredotočenosti. Lahko velenjski vlak iz brezna potegne Milan Tučić? Ljubljančan je to poletje v polno meril dvakrat, še dvakrat pa je bil natančen v kvalifikacijah UEFA Evropske lige.

Ali ste vedeli?

V Šaleški dolini so spomladi slavili četrto mesto svojega kluba, Rudar pa se je prav ob pomoči Olimpije, ki je osvojila tudi pokalno krono, prebil v kvalifikacije UEFA Evropske lige. Podoba v novi sezoni je precej drugačna, saj knapi po šestih krogih prvenstva zasedajo zadnje mesto, doslej pa so zbrali le štiri točke. V Velenju tako skromnega odprtja sezone ne pomnijo že več kot desetletje. Rudar je nazadnje s skromnejšim izkupičkom krenil v sezono 2005/06, v kateri je na šestih tekmah doživel pet porazov, tri točke pa vknjižil v spopadu s Koprom. Velenjčani so se tedaj za dve leti poslovili od prvoligaške konkurence, se lahko letos ponovi takšen scenarij?

 

Tekst: PDo
Foto: Ekipa24.si

SORODNE NOVICE

  • 02.09.2018 | Prva liga Telekom Slovenije
    Olimpija zanesljiva proti Rudarju
    Nogometaši Olimpije so v 7. krogu Prve lige Telekom Slovenije premagali Rudar Velenje s 5:0 (2:0).

DELI NA