Pred tekmo: Olimpija - Mura

Prva liga Telekom Slovenije, 17. krog

OLIMPIJA - MURA

23. november 2018, ob 20.15

Neposredni prenos: TV Slovenija 2

Stadion: Stožice, kapaciteta 16.100 sedežev (povprečen obisk: 2.856 gledalcev)

Cena vstopnic:
- odrasli: 10 evrov (8 evrov v predprodaji)
- otroci do 14. leta in invalidne osebe: 2 evra
- informacije za gostujoče navijače


 

OLIMPIJA:

Prepoved nastopa: /

Zadnjega reprezentančnega premora v letošnjem letu je konec, klube čaka končnica jesenskega dela Prve lige Telekom Slovenije. Prvoligaši bodo pred zimskim premorom odigrali še tri preizkušnje, prva tekma 17. kroga prvenstva pa bo odigrana v Stožicah. Olimpija bo ob jubileju navijaške skupine Green Dragons gostila soboško Muro, ki bo imela v prestolnici številčno podporo. V petkovem večeru bomo tako tudi na tribunah priča zanimivemu obračunu, tako Ljubljančani kot Sobočani pa želijo podaljšati uspešno serijo. Olimpija je zadnji poraz doživela v petem krogu, ko so zeleno-beli pokleknili pred Mariborom. Štajerci rivalu bežijo za štiri točke, Mura pa si je s tremi zmagami na zadnjih štirih tekmah priigrala naziv prve zasledovalke Olimpije. Zmaji imajo pred Prekmurci kar deset točk zaloge, kakšna bo razlika po 17. krogu?

Zoran Barišić, trener Olimpije: »Olimpijo sem prvič vodil v Murski Soboti, kjer smo videli težko in izenačeno tekmo. Mi smo bili boljši v prvem, Mura v drugem polčasu. Mislim, da se je od takrat veliko zgodilo, ekipa se je dobro razvila. V petek igramo doma, zavedamo se, da smo favoriti. Nadejam se, da bomo v tekmo krenili s pozitivno energijo. Veselimo se tekme, saj vemo, da bo na tribunah več gledalcev kot na zadnjih tekmah. Naš cilj je, da zadovoljimo svoje navijače.«

Nejc Vidmar, vratar Olimpije: »Čaka nas posebna tekma, iz tega vidika lahko rečemo, da blizu derbiju. Lepo bi bilo, da zadovoljimo vse navijače, ki bodo prišli na tekmo. Tri točke bi bile najlepše darilo navijaški skupini Green Dragons.«

Kdo je vroč?

V ljubljanskih Stožicah bosta v petek obračunala tudi najboljša strelca Prve lige Telekom Slovenije. Rok Kronaveter in Rok Sirk si z desetimi zadetki delita vrh lestvice, Kronaveter pa je septembra zatresel tudi mrežo Mure in zmajem tlakoval pot do ene od desetih zmag. Mariborčan bo tudi v petek osrednja figura Olimpije, ki pa se lahko v napadu zanese tudi na pomoč soigralcev, v prvi vrsti Asmirja Suljića in Andresa Vombergarja. Prvi je z osmimi podajami drugi asistent prvenstva, Argentinec se s sedmimi goli bliža vrhu lestvice strelcev.

Ali ste vedeli?

Nogometaši Olimpije bodo v petek odigrali zadnjo jesensko tekmo v domačih Stožicah. Dvoboj z Muro bo nekaj posebnega tudi zaradi slavja navijaške skupine Green Dragons, ki praznuje 30-letnico delovanja. Ob tej priložnosti si bodo Ljubljančani nadeli prav za to priložnost pripravljene drese, ki so jih razkrili v klubski trgovini, krasilo pa jih bo tudi ime navijaške skupine. Iz tabora državnih in pokalnih prvakov so sicer v četrtel sporočili, da je bilo prodanih več kot osem tisoč vstopnic, zato smo lahko prepričani, da nas čaka pravi praznik nogometa.

 

MURA:

Prepoved nastopa: /

 

 

Tekst: PDo
Foto: Ekipa24.si

SORODNE NOVICE

  • 23.11.2018 | Prva liga Telekom Slovenije
    Mura po infarktni končnici do točke v Ljubljani
    Nogometaši ljubljanske Olimpije so v 17. krogu Prve lige Telekom Slovenije remizirali z Muro z 2:2 (1:0).

DELI NA