Pred tekmo: Olimpija - Krško

Prva liga Telekom Slovenije, 11. krog

OLIMPIJA - KRŠKO

30. september 2018, ob 18.15

Neposredni prenos: Planet TV

Stadion: Stožice, kapaciteta 16.100 sedežev (povprečen obisk: 3. gledalcev)

Cena vstopnic:
- odrasli: 10 evrov (8 evrov v predprodaji)
- otroci do 14. leta in invalidne osebe: 2 evra


 

OLIMPIJA:

Prepoved nastopa: /

Goričani so med tednom prekinili zmagovalno serijo Olimpije, ki ni uspela slaviti še petič zapored, zaostanek za vodilnim Mariborom pa se je zdaj vnovič povečal na šest točk. Ljubljančani so želeli v domačih Stožicah maščevati poraz z začetka sezone, a so v dvoboju s Primorci lovili tudi zaostanek. Drugi domači poraz je z golom v izdihljajih srečanja preprečil tokratni rezervist Jucie Lupeta, ki se je razveselil še drugega zadetka po selitvi v prestolnico. Zmaji bodo v nedeljo pred podobnim izzivom, saj so Olimpiji v začetku letošnjega prvenstva zagodli tudi Krčani. Posavci so v drugem krogu Prve lige Telekom Slovenije odbili vse napade gostov in v tekmi brez zadetkov iztržili veliko točko. Ponovitev podobnega razpleta bi bilo precejšnje presenečenje, saj so Krčani sredi serije štirih porazov. Lahko Ljubljančani podaljšajo posavsko krizo?

Zoran Barišić, trener Olimpije: »Veliko je prostora za napredek. Dela se ne da opraviti čez noč. Čaka nas še kar nekaj treningov in tekem, da bomo na želenem nivoju, smo pa vsekakor iz dneva v dan bližje. Proti Gorici smo dokazali, da lahko stopnjujemo ritem igre skozi tekmo, kar je zelo pozitivna stvar.«

Kdo je vroč?

Varovanci Zorana Barišića v četrtkovem večeru niso ponovili zadnjih predstav, ko so v polju delovali precej bolje. V dvoboju z Gorico je škripalo tako v fazi obrambe kot napada, saj je ljubljanski strateg pogrešal več razpoloženih nogometašev. Morda si je mesto v začetni enajsterici z izenačujočim golom v končnici tekme znova priigral Jucie Lupeta. Portugalec je s svojo močjo precejšnja težava za večino branilcev, a mu bodo, podobno kot v obračunu z Rudarjem, morali slediti tudi soigralci.

Ali ste vedeli?

Ljubljančani so za Mariborom drugo najbolj učinkovito moštvo prvenstva, a zmaji v primerjavi s štajerskim rivalom v povprečju dosežejo več kot zadetek manj na tekmo. Olimpija je kar polovico zadetkov dosegla z desne polovice kazenskega prostora, ljubljanski nogometaši pa so za zdaj premalo natančni predvsem pri strelih z razdalje. V mreži je končal zgolj en poskus izven kazenskega prostora, ta pa je bil v Murski Soboti delo Roka Kronavetra. Zeleno-beli so sicer sprožili zgolj pet strelov manj kot Mariborčani, a so Štajerci v okvir gola poslali kar 20 žog več in sicer 79.

 

KRŠKO:

Prepoved nastopa: Marco Da Silva

Krčani po dobri predstavi v Novi Gorici, ko pa je Posavce pokopala neučinkovitost, dobre igre niso uspeli prenesti še na domačo zelenico. Varovanci Alena Šćulca so bili v obračunu z motiviranimi Domžalčani nemočni, gostje so Krčanom zadali še peti poraz, zeleni pa so še četrtič zapored ostali brez točk. Za dodatne skrbi trenerskega štaba je poskrbelo tudi nadaljevanje strelskega posta, saj Krčani na zadetek čakajo že več kot šest ur. Kot zadnji je ob koncu tekme s Triglavom zadel Milan Ristovski, ki je izkoristil strel z bele točke in Krškemu priigral točko, zadnji gol iz igre pa je star že več kot deset ur. V četrtem krogu je mrežo Celja zatresel Nikola Mandić. Zatem je bil ob Ristovskem natančen le še Marco Da Silva, ki je z natančno izvedenim prostim strelom zadel za krško slavje v Fazaneriji.

Kdo je vroč?

Marco Da Silva je v letošnji sezoni motor krške igre, a v Ljubljani zaradi rdečega kartona na sredini tekmi z Domžalčani ne bo imeli pravice nastopa. Dodatno odgovornost bodo morali prevzeti soigralci, v Posavju pa veliko pričakujejo tudi od Daliborja Volaša, ki pa še čaka na prvenec v zelenem dresu. Primorec še čaka na uporabnejše žoge, kot dolgoletnemu članu Maribora pa mu v nedeljo zagotovo ne bo manjkalo dodatnega motiva.

Ali ste vedeli?

Tudi zadnje kadrovske rošade niso prebudile krškega napada. Ob Volašu na prvi zadetek čaka tudi Ante Vukušić, Posavci pa so s štirimi doseženimi goli najskromnejše moštvo prvenstva. Alen Šćulac je lahko generalno gledano bolj zadovoljen z igro v fazi obrambe, čeprav so njegovi varovanci na zadnji preizkušnji prejeli kar štiri zadetke. Še pred tekmo z Domžalčani so se lahko Marko Zalokar in soigralci pohvali z drugo najbolj trdno obrambo lige, zeleni so v uvodni četrtini prvenstva klonili zgolj devetkrat. A za dvig rezultatske krivulje bo potrebno zatresti tudi mrežo nasprotnika.

 

Tekst: PDo
Foto: Ekipa24.si

SORODNE NOVICE

  • 30.09.2018 | Prva liga Telekom Slovenije
    Olimpiji le točka proti Krškemu
    Nogometaši ljubljanske Olimpije in Krškega so se v 11. krogu Prve lige Telekom Slovenije razšli z neodločenim izidom 1:1 (1:0).

DELI NA