Pred tekmo: Olimpija - Gorica

Prva liga Telekom Slovenije, 26. krog

28. marec 2017, ob 20.15: OLIMPIJA - GORICA

Neposredni prenos: Kanal A

Stadion: Stožice, kapaciteta 16.100 sedežev (povprečen obisk: 3.605 gledalcev)

Cena vstopnic:
- odrasli: 10 evrov
- ženske, upokojenci, dijaki: 7 evrov
- otroci od 7. do 14. leta in invalidne osebe: 2 evra
- otroci do 7. leta: brezplačno

 

OLIMPIJA:

Prepoved nastopa: /

Ljubljančani so v dvoboju z žilavim Koprom prekinili serijo treh zaporednih porazov, a s točko podaljšali niz brez zmage, ki zdaj traja že pet tekem. Zadnjega kompleta treh točk so se zmaji razveselili v 20. krogu Prve lige Telekom Slovenije, ko so v Domžalah ugnali Radomlje. Z remijem proti Kopru so nogometaši Olimpije zapravili priložnost, da bi se po skromnem vstopu v nogometno pomlad približali vodilnemu Mariboru, saj Štajerci tudi po remiju v štajerskem derbiju aktualnemu prvaku bežijo za devet točk. V sredinem večeru bo v Stožicah gostovala razpoložena Gorica, v taboru gostiteljev pa poudarjajo, da bodo na zelenici naredili vse, da se po dolgem čakanju vrnejo v zmagovalne tirnice in si z zmago povrnejo načeto samozavest. Je tekmovalni premor poskrbel za preskok, ki bo prinesel prvo zmago v letošnjem koledarskem letu?

Marijan Pušnik, trener Olimpije: »Spoštujem tako njihovo moštvo, kot tudi kolega Srebrniča. Imajo zelo prepoznavno igro. Zelo dobri so v conski postavitvi in v hitrih protinapadih. Na to se moramo dobro pripraviti, drugače bomo imeli težave. Toda najprej moramo poskrbeti, da bomo mi pravi. Za nas so v igri samo tri točke, ki si jih zelo želimo.«

Rok Vodišek, vratar Olimpije: »Izkoristili smo krajši premor in si povedali, kaj nas je motilo. V tekmo bomo šli maksimalno zbrano in upam, da bo temu primeren tudi rezultat. Med reprezentančnem premorom smo zelo dobro in zavzeto trenirali. Popravili smo tehnične elemente, ki jih trener zahteva. Visok pritisk in igra v obrambi, to nam namreč na zadnjih tekmah ni šlo najbolje. Upajmo, da bo v sredo boljše. Pripravljeni smo na težak dvoboj.«

Kdo je vroč?

Tudi Marijan Pušnik išče razpoložene adute v fazi napada, saj Ljubljančani v nadaljevanju sezone s težavo prihajajo do zadetkov, čeprav si v igri pripravijo nemalo zaključnih udarcev. Blessing Eleke je zadnji zadetek dosegel pred več kot pol leta, ko je sredi septembra zatresel mrežo Aluminija, nekoliko bolje pa gre Leonu Benku. Izkušeni hrvaški napadalec se je v obračunu s Koprom razveselil še šestega prvoligaškega zadetka, ob tem pa je pred tedni omilil tudi poraz z Rudarjem. Bo prav Benko, ki se je v preteklosti že okitil z naslovom najboljšega strelca hrvaškega in bosansko-hercegovskega prvenstva, prekinil ljubljansko čakanje na 15. zmago sezone?

Ali ste vedeli?

V zmajevem gnezdu so reprezentančni premor izkoristili tudi za vrnitev nekaterih poškodovanih igralcev. Medtem ko Roka Kronavetra, Nathana Oduwe in Jakoba Novaka nekaj časa še zagotovo ne bo na igriščih, se je seznamu poškodovanih pridružil še Nejc Vidmar. Je pa Marijan Pušnik že v tekmi s Koprom lahko znova računal na Daniela Avramovskega. Slednji je odigral drugo od dveh tekem mlade izbrane vrste Makedonije, ki je najprej z 2:0 ugnala Črno goro, nato pa premagala še Bolgarijo. V tekmi s Črno goro je v začetni enajsterici Makedonije zaigral Dorian Babunski, ki so ga Ljubljančani med zimo posodili Radomljam. Prav nekdanji up madridskega Reala je v 31. minuti podal za prvi zadetek na tekmi.

 

GORICA:

Prepoved nastopa: /

Gorica je v nadaljevanje Prve lige Telekom Slovenije zakorakala precej bolje od Olimpije. Primorci so spomladi točke oddali zgolj Mariboru, ki je v novogoriškem Športnem parku slavil z 2:4, četa trenerja Mirana Srebrniča pa je po Krškemu in Rudarju mero vzela še Domžalčanom. Sinje-modri so pred domačimi gledalci maščevali jesenski poraz ob Kamniški Bistrici, ko je za hrbtom Grege Sorčana končalo kar pet zadetkov. Pristaši goriškega prvoligaša so se tako razveselili še desete zmage v sezoni, s katero so Goričani vnovič skočili na četrto mesto. Dve točki prednosti pred Celjem in Koprom bodo skušali Miran Burgić in soigralci vsaj ohraniti na zahtevnem gostovanju pri Olimpiji, ki so ji jeseni že zagodli na domači zelenici, ko so iztržili točko.

Andrija Filipović, krilni napadalec Gorice: »Olimpija je trenutno v slabši formi. V uvodnih štirih tekmah drugega dela sezone so brez zmage in zagotovo jim je ta premor prišel prav. Tudi sami smo mirni, imamo dobre rezultate, dobro igro. Glave so skupaj, razmišljamo o Olimpiji in gremo na zmago.«

Kdo je vroč?

Med odkritja nadaljevanja državnega prvenstva lahko uvrstimo tudi Andrijo Filipovića. Rečan se je Gorici pridružil pozimi, po tem ko je na preizkušnji zadovoljil zahtevam trenerja Srebrniča in vodstva kluba. Goričani so z angažmajem nekdanjega člana torinskega Juventusa zadeli v polno, saj je 19-letnik poskrbel za dodatno poživitev goriške igre. Primorci so v Filipoviću dobili še enega igralca, ki izstopa s tehničnimi sposobnostmi, ob tem pa se lahko prodorni krilni napadalec pohvali tudi s hitrim korakom, ki ga je najbolje pokazal v tekmi z Domžalami. Ne le, da se je vpisal med strelce, izsilil je namreč tudi prekršek za najstrožjo kazen in izključitev Denisa Halilovića ter s predložkom v kazenski prostora sodeloval pri zadetku Kolenca.

Ali ste vedeli?

Goričani se lahko v tem trenutku pohvalijo z najdaljšo serijo neporaženosti na gostujočih zelenicah. Srebrničeva zasedba se je neporažena vrnila z zadnjih štirih gostujočih tekem, kar je uspelo tudi Krčanom, ki pa so zmagi dodali še tri remije. Primorci so pri svojem izkupičku še nekoliko uspešnejši, saj so po porazu v Domžalah točko iztržili v Kopru in Celju, spomladi pa so dobili tekmi v Krškem in Velenju. Zmaji so na drugi strani v domačih Stožicah v zadnjih treh tekmah vknjižili dve točki. Ljubljančani so remizirali s Krčani in Koprčani, s polnim plenom pa so prestolnico zapuščali Velenjčani.

 

Tekst: NZS
Foto: Ekipa24.si

SORODNE NOVICE

  • 29.03.2017 | Prva liga Telekom Slovenije
    Še en poraz Olimpije
    Nogometaši ljubljanske Olimpije so v 26. krogu Prve lige Telekom Slovenije izgubili proti Gorici z 1:2 (0:0).

DELI NA