Pred tekmo: Olimpija - Celje

Prva liga Telekom Slovenije, 19. krog

OLIMPIJA - CELJE

9. december 2017, ob 16.50

Neposredni prenos: Kanal A

Stadion: Stožice, kapaciteta 16.100 sedežev (povprečen obisk: 3.544 gledalcev)

Cena vstopnic:
- odrasli: 10 evrov
- ženske, upokojenci, dijaki: 7 evrov
- otroci od 7. do 14. leta in invalidne osebe: 2 evra
- otroci do 7. leta: brezplačno

 

OLIMPIJA:

Prepoved nastopa: /

V Stožicah bosta jesenski del Prve lige Telekom Slovenije sklenili zasedbi, ki sta v prejšnjem krogu ostali brez želenih točk. Olimpija je v sosedskem derbiju klonila v Domžalah, Celje pa je moralo vnovič priznati premoč Krškemu. Ljubljančani so tako še tretjič to sezono, drugič v zadnjih treh krog, vodstvo na ligaški razpredelnici predali Mariboru. Rival iz štajerske prestolnice je na dobri poti, da zimo preživi pred zmaji, ki so se to sezono že opekli s celjsko zasedbo. Po domači zmagi Olimpije sta se sobotna nasprotnika v knežjem mestu razšla brez zadetkov in z delitvijo točk. Prvoligaški dvoboji Olimpije in Celja gledalcev še sedmič niso razveselili z zadetki, s 15 zmagami v 34 tekmah pa so uspešnejši zmaji, ki so sicer izgubili sedem dvobojev z grofi, zadnjega aprila 2015. Bodo zeleno-beli niz desetih tekem neporaženosti podaljšali tudi v sobotnem spopadu s Celjani?

Kdo je vroč?

Zmaji z izjemo domačega pokalnega dvoboja z Mariborom, ko so v mrežo rivala pospravili tri zadetke, v zadnjih tednih niso navduševali s svojimi predstavami. V zadnjih petih krogih so zmagama dodali še remi in dva poraza, ena od svetlih točk Bišćanove čete pa je Rok Kronaveter. Mariborčan v zeleno-beli opravi se je po dolgem okrevanju vrnil na igrišča in v osmih tekmah dosegel dva zadetka. Blizu tretjega je bil v nedeljo tudi v domžalskem Športnem parku, a je bil za malenkost premalo natančen. Bo šlo vezistu bolje v 19. krogu prvenstva?

Ali ste vedeli?

Ljubljančani bodo zadnjo jesensko tekmo namenili najmlajšim pristašem, ki so jih razveseljevali že ta teden, ko so Vodišek, Vidmar in Kapun obiskali svojo osnovno šolo. Za mlade navijače bodo pred tekmo pripravili številne aktivnosti, kot so ustvarjalni kotiček, poslikava obraza in obisk Božička. T.i. Božičkova tekma, kot so obračun s Celjem simbolično poimenovali v ljubljanskem taboru, bo imela tudi dobrodelno noto. Navijaška skupina Green Dragons bo namreč zbirala prehranske izdelske z daljšim rokom trajanja. Vsa zbrana živila bodo predana Rdečemu križu, ki jih bo namenil pomoči potrebnim otrokom v Ljubljani in okolici.

 

CELJE:

Prepoved nastopa: /

Krčani ostajajo trn v celjski peti. Posavci so v 11 prvoligaških obračunih s Celjem izgubili zgolj enkrat, v nedeljskem obračunu na Gubcu pa so grofom zadali še šesti poraz. Četa trenerja Dušana Kosiča je tako ostala brez pete ligaške zmage v nizu, s katero bi si rumeno-modri že zagotovili prezimitev v zgornji polovici lestvice, saj so izgubili tudi Goričani. Priložnost za popravni izpit se celjskim nogometašem ponuja v sobotnem večeru, ko bodo napadli še en neugoden poraz. Kot že zapisano, Olimpija v zadnjih desetih ligaških tekmah s Celjem ni okusila grenkobe poraza, so pa bili grofje za zmaje v predlanski sezoni usodni v pokalnem tekmovanju. A obe ekipi sta od tedaj močno spremenjeni, v zadnjih tednih pa nekoliko boljše rezultate nizajo tokratni gostje. Celjani so se s štirimi zaporednimi zmagami prebili v zgornji dom prvenstva, bodo tam preživeli tudi tekmovalni premor?

Jure Travner, kapetan in branilec Celja: »Na vsaki tekmo gremo na zmago, tudi v Ljubljani ne bo nič drugače, čeprav je Olimpija zelo kakovostna ekipa. Videli bomo, kakšen bo razplet.«

Kdo je vroč?

V knežjem mestu so po poletnih spremembah v vodstvenih strukturah kluba pošteno prevetrili tudi igralsko zasedbo, ki se je močno naslonila tudi na mlajše nogometaše. Med slednje spada tudi Luka Šušnjara, ki se je med grofe preselil po tem, ko si v Domžalah ni uspel izboriti priložnosti. Ravbarji so krilnega nogometaša lani poslali na kaljenje v Dob in Zarico. Nekdanji up Atalante je v 2. SNL dosegel dva zadetka, prvoligaškega prvenca pa se je razveselil v nedeljo, ko je izničil vodstvo Krčanov, a gol vseeno ni bil dovolj za nove točke. Mlademu reprezentantu Slovenije očitno precej bolje ležijo tekme v Pokalu Slovenije, saj je v treh nastopih v polno meril že trikrat.

Ali ste vedeli?

Tudi Celjani so minule dneve izkoristili za »obnogometne« dejavnosti. Grofje so se odpravili  v bližnje Štore, v prostore tamkajšnje železarne, ki je eden od pokroviteljev celjskega kluba. Pred derbijem z Mariborom pa so pri štajerskem prvoligašu iz krajšega spanca prebudili tudi svojo maskoto Grofka, ki se je v preteklosti sicer že srečal s kolegi iz vrst drugih prvoligašev. Svojo maskoto v podobi bobra Domžija premorejo tudi Domžalčani, ljubljanskega zmaja je moč večkrat opaziti na tekmah Olimpije, krtek Ligi pa je skrbel za animacijo velenjskih gledalcev.

 

Tekst: PDo
Foto: Ekipa24.si

SORODNE NOVICE

DELI NA