Pred tekmo: Mura - Krško

Prva liga Telekom Slovenije, 5. krog

MURA - KRŠKO

19. avgust 2018, ob 16.00

Neposredni prenos: Planet TV

Stadion: Mestni stadion Fazanerija, kapaciteta: 3.782 sedežev (povprečen obisk: 2.650 gledalcev)

Cena vstopnic:
- glavna tribuna: 10 evrov
- južna in severna tribuna 8 evrov
- stojišča: 5 evrov
- otroci starejši od 6 let: 4 evrov
- organizirani navijači: 3 evrov

 

MURA:

Prepoved nastopa: /

V nedeljo ne bo manjkalo zanimivih nogometnih obračunov, tekmi v Murski Soboti in Novi Gorici pa bosta tudi nekakšen uvod v večerni spektakel v Ljubljani. Fazanerija bo ob 16. uri gostila spopad Mure in Krškega, ki se ta teden še drugič odpravlja v Prekmurje. Krčani so v torek, v sklopu prvega kroga Pokala Slovenije, gostovali v Turnišču, medtem ko so bili Sobočani na delu v četrtek. Posavci so imeli torej več časa za pripravo na nedeljsko gostovanje v Murski Soboti, a velja omeniti, a je tudi Ante Šimundža v Rogaški Slatini nekoliko premešal začetno enajsterico. Črno-beli so se po porazu v Velenju, ko kljub izjemnemu pritisku na vrata Marka Pridigarja in dvema zadetkoma Roka Sirka niso uspeli izničiti domačega vodstva, vrnili v zmagovalne tirnice. Muraši so se tudi v dvoboju s Slatinčani znašli v težavah, saj so gostitelji po receptu Rudarja hitro povedli, a je Luka Bobičanec z dvema goloma še v prvem polčasu spisal preobrat, ki ga je z izkoriščeno enajstmetrovko dokončal Amadej Maroša.

Kdo je vroč?

Ante Šimundža po porazu v Šaleški dolini ni skrival razočaranja, obregnil pa se je tudi ob zaspano odprtje srečanja, saj so knapi hitro povedli z 2:0. Odgovor Mure je zadovoljil tudi soboškega stratega, ki pa je v istem dahu dodal, da 70 minut dobre igre ni dovolj za prvoligaško slavje. S podobnim scenarijem se je pričel tudi pokalni spopad z Rogaško, a gostitelji v prvem polčasu niso našli pravega recepta za zaustavitev Luke Bobičanca. Hrvat se je razveselil prvih zadetkov v letošnji sezoni, gola v slatinski mreži pa bi lahko močno okrepila samozavest krilnega nogometaša, ki je že v minuli sezoni dokazal, da lahko zadeva v serijah.

Ali ste vedeli?

Mura in Krško bosta v nedeljo odigrala prvo uradno tekmo, prvič pa se bo z nekdanjimi soigralci srečal Klemen Šturm. Otrok kranjskega Triglava se je poleti odločil za zamenjavo sredine in se kot prost igralec preselil v soboško Fazanerijo. Bočni branilec je na Gubcu preživel dve sezoni, v posavski prestolnici pa je pustil precejšenj pečat. Hitri nogometaš je v zelenem dresu odigral 61 tekem, kar ga še vedno uvršča na drugo mesto klubske prvoligaške lestvice, za vratarja Marka Zalokarja. Klemen Šturm se lahko pri 24 letih pohvali s trimestno številko nastopov v Prvi ligi Telekom Slovenije, v kateri je debitiral že pri 16 letih, v tem času pa je odigral 128 tekem.

 

KRŠKO:

Prepoved nastopa: /

Krčani po štirih krogih prvenstva še čakajo na prvo zmago v letošnji izdaji Prve lige Telekom Slovenije. Moštvo Alena Šćulca, ki je v preteklosti nosil črno-beli dres nekdanje Mure, je zbralo tri remije. Krčani so po uvodnem porazu ob Kamniški Bistrici odščipnili točko Olimpiji, Rudarju in Celju, ki so minulo sezono sklenili nad zelenimi. Krško s tremi točkami zaseda predzadnje mesto ligaške razpredelnice, nedeljski gostitelji pa so z dvema točkama več štiri mesta višje. Osnovni izračun hitro pokaže, da lahko tudi Krčani s prvo zmago sezone pridobijo nekaj mest in okrepijo samozavest pred novimi izzivi. Jasno je, da Posavci za lažje nadaljevanje sezone čimprej potrebujejo tudi ligaško zmago, saj Šćulac razpolaga z mlado ekipo. Le-tej se počasi priključujejo tudi nekoliko izkušenejši nogometaši, ki so dobro formo potrdili med tednom, ko so v pokalnem obračunu Turnišču nasuli osem zadetkov. Bodo Krčani učinkoviti tudi v Fazaneriji?

Radovan Karanović, pomočnik trenerja: »Vzdušje v ekipi je zelo pozitivno, torkova zmaga nam je dala dodaten motiv in mirno pripravo na nedeljsko tekmo. Pričakujemo motivirano ekipo Mure, ki bo imela pomoč svojih navijačev. Ključ do naše zmage je lahko samozavest, ki smo jo pridobili na pokalni tekmi, želimo biti kompaktni, ambiciozni in Muri vsiliti naš način igre.«

Kdo je vroč?

Posavci imajo v državnem prvenstvu precej težav z doseganjem zadetkov, saj so z dvema goloma najskromnejše moštvo lige, so pa zeleni dobro strelsko formo potrdili med tednom. Kot že zapisano, je v mreži tretjeligaša Turnišča končalo osem zadetkov, v gostujočem moštvu pa je nase opozoril novinec s številko 10. Ivan Božić je v krškem dresu debitiral v tretjem krogu Prve lige Telekom Slovenije, v pokalnem tekmovanju pa se je predstavil s kar štirimi zadetki v domači mreži. Ob avtogolu gostiteljev se je prvega gola v zeleni opravi razveselil Marko Kuntarič, natančna pa sta bila še Luka Vekić in Aleksandr Kulinitš. 

Ali ste vedeli?

Alen Šćulac, ki je pred dnevi ostal brez kapetana Jana Gorenca, bo lahko v prekmurski prestolnici računal še na dva novinca. Na Gubca sta se preselila izkušena Dario Tomić in Šime Gregov, ki je v preteklosti že branil krške barve. Dalmatinec je bil član Krškega v drugi polovici krstne prvoligaške sezone Posavcev, zatem pa je v Prvi ligi Telekom Slovenije igral še za Koper. Tomić je novinec na slovenskih zelenicah, v Tuzli rojeni Hrvat pa se najbolje znajde na položaju levega bočnega branilca, domači publiki pa se je predstavil ob koncu tekme s Celjem.

 

Tekst: PDo
Foto: Ekipa24.si

SORODNE NOVICE

  • 19.08.2018 | Prva liga Telekom Slovenije
    Krško presenetilo v prekmurju
    Nogometaši Mure so v 5. krogu Prve lige Telekom Slovenije izgubili proti Krškemu z 0:1 (0:0).

DELI NA