Pred tekmo: Mura - Gorica

Prva liga Telekom Slovenije, 16. krog

MURA - GORICA

10. november 2018, ob 14.00

Neposredni prenos: Planet TV

Stadion: Mestni stadion Fazanerija, kapaciteta: 3.782 sedežev (povprečen obisk: 3.100 gledalcev)

Cena vstopnic:
- glavna tribuna: 10 evrov
- južna in severna tribuna 8 evrov
- stojišča: 5 evrov
- otroci starejši od 6 let: 4 evrov
- organizirani navijači: 3 evrov

 

MURA:

Prepoved nastopa: Luka Bobičanec

Prvoligaše po 16. krogu Prve lige Telekom Slovenije čaka nov reprezentančni premor, še pred dvotedenskim »počitkom« pa bodo odigrali 90 minut nogometa. Uvodno tekmo kroga bo v soboto gostila Fazanerija, v Murski Soboti pa bomo videli ponovitev četrtfinalnega spopada Pokala Slovenije. Pred dnevi so se polfinala razveselili nogometaši Mure, ki so Gorici zadali dva poraza, Primorci pa bodo po nekaj skromnejših rezultatih željni maščevanja in nove zmage. Muraši bodo v dvoboj krenili ohrabrjeni s krstno prvoligaško zmago na gostujočem igrišču. Rok Sirk je z zadetkoma potopil Kidrčane, črno-beli pa so ob bučni podpori svojih privržencev slavili pomembne točke. Mura se je z zmago prebila pred Celje in Aluminij, Prekmurci pa bodo skušali mesto v zgornji polovici lestvice zadržati tudi v spopadu z Gorico.

Kdo je vroč?

Rok Sirk je v letošnjem prvenstvu najbolj vroče železo Mure. Korošec se je z goloma v Kidričevem vrnil na vrh ligaške lestvice strelcev in dokazal, da ni odličen zgolj v igri z glavo. Nekdanji up Maribora dokazuje, da dosežek v minuli sezoni, ko je uspešne tretjeligaške predstave prenesel tudi v 2. SNL in dosegel 15 zadetkov, ni bil slučaj. Devet zadetkov je potrditev dobrega dela in nagrada za trud v minulih letih, ko se je Dravograjčan dvakrat vračal po hudi poškodbi kolena.

Ali ste vedeli?

Ante Šimundža bo moral sobotno enajsterico sestaviti brez Luke Bobičanca, ki bo tekmo z Gorico spremljal na tribuni. Hrvat je v Kidričevem prejel še četrti rumeni karton v letošnjem prvenstvu, ob njegovi odsotnosti pa bi lahko mesto v začetni enajsterici znova dobil mladi Tomi Horvat. Mladenič iz Turnišča, ki se je po zaključku mladinskega staža v Mariboru vrnil v Fazanerijo, je letos največkrat uporabljeni rezervist, saj ga je Ante Šimundža s klopi v igro poslal že desetkrat. Najstnik je v Kidričevem še drugič zaigral od uvodne minute, bo v soboto ponovil dosežek?

 

GORICA:

Prepoved nastopa: Andrija Filipović

Goričani so v minulih tednih nekoliko popustili, saj so na zadnjih treh ligaških preizkušnjah osvojili zgolj točko. Primorci ostajajo na tretjem mestu, a se je prednost pred zasledovalci povsem stopila, po sredinem porazu ob Kamniški Bistrici pa so se Domžalčani približali na dve točki razlike. Blizu so tudi nogometaši Mure, ki zaostajajo dodatno točko, pred dnevi pa so že našli recept za goriški skalp. Prekmurci so dobili oba pokalna obračuna in si po izločitvi Gorice priigrali prvi polfinale v zgodovini kluba. Muraši so večino dela opravili že na severu Primorske, ko so za hrbtom Grege Sorčana končale tri žoge, sinje-modri pa so praznih rok ostali tudi v Murski Soboti. Vrtnice so se v prekmurski prestolnici opekle že v sezoni 2015/16, ko so ravno tako izgubili pokalni dvoboj. Bodo Goričani uspešnejši v tretjem poizkusu?

Kdo je vroč?

Primorci bodo tudi v Murski Soboti nastopili brez Andrije Filipovića, ki si je prav na povratni pokalni tekmi z Muro privoščil nespametno potezo in si po izključitvi prislužil tri tekme prepovedi igranja. Miran Srebrnič je moral poiskati novo rešitev, priložnost pa s pridom izkorišča Semir Smajlagić, ki je ena od svetlih točk skromnejšega niza Gorice. Bosansko-hercegovski napadalec je v polno meril že v Fazaneriji, med strelce pa se je vpisal tudi na zadnjih ligaških preizkušnjah z Rudarjem in Domžalami.

Ali ste vedeli?

Goričani bodo v soboto v sklopu Prve lige Telekom Slovenije prvič gostje NŠ Mure, kljub temu pa so Primorci že stari znanci Prekmurja. Sinje-modri so v Murski Soboti gostovali že takoj po osamosvojitvi, s Fazanerijo pa je povezan tudi eden od najpomembnejših trenutkov v zgodovini goriškega kluba. V Novi Gorici so leta 2004 slavili drugi naslov državnega prvaka, a veselja ne bi bilo brez pomoči Sobočanov. V Fazaneriji je v zadnjem krogu sezone 2003/04 pokleknil Maribor, Gorica pa je ugnala Koper in pričela se je serija treh zaporednih naslovov.

 

Tekst: PDo
Foto: Ekipa24.si

SORODNE NOVICE

  • 10.11.2018 | Prva liga Telekom Slovenije
    Mura doma premagala Gorico
    Nogometaši Mure so v 16. krogu Prve lige Telekom Slovenije premagali Gorico z 1:0 (1:0).

DELI NA