Pred tekmo: Maribor - Domžale

Prva liga Telekom Slovenije, 9. krog

MARIBOR - DOMŽALE

22. september 2018, ob 20.15

Neposredni prenos: TV Slovenija 2

Stadion: Ljudski vrt, kapaciteta 12.994 sedežev (Povprečen obisk: 4.000 gledalcev)

Cena vstopnic:
- odrasli: 13 evrov (v predprodaji 9 evrov)
- mladostniki do 15. leta: 7 evrov (v predprodaji 5 evrov)
- tribuna jug: 4 evre (v predprodaji 2 evra)
- tribuna jug brez članske izkaznice: 10 evrov (v predprodaji 5 evrov)
- družinski sektor: odrasli 10, otroci 5 evrov

 

MARIBOR:

Prepoved nastopa: /

Ljudski vrt bo v sobotnem večeru gostil derbi devetega kroga Prve lige Telekom Slovenije. Nogometaši Maribora bodo po zmagi v Krškem napadali podaljšanje serije neporaženosti. Štajerci imajo krog pred koncem uvodne četrtine prvenstva šest točk prednost pred drugo Olimpijo, ki je po začetnih krčih ujela ritem in v Murski Soboti slavila še tretjič zapored. Tretjo zmago v nizu bodo v soboto lovili tudi varovanci Darka Milaniča, ki se bodo ob pomoči domačih gledalcev udarili z Domžalčani. Rumeni v uvodnih osmih krogih prvenstva niso blesteli, a so v Ljudskem vrtu vselej zaigrali polni naboja. Tudi v soboto ne bo nič drugače, zato v štajerskem taboru ostajajo previdni, na nasprotnika pa opozarja tudi Darko Milanič. Rumeni so v Mariboru nazadnje presenetili marca, ko sta domačo mrežo zatresla zdaj že bivša Domžalčana Širok in Bizjak.

Darko Milanič, trener Maribora: »Treba je razlikovati točkovni izkupiček in njihove predstave, tega ne smemo metati v isti koš. Domžalčani imajo manj osvojenih točk, kot bi si želeli, toda niso odstopili od načina igre. Še vedno so hitri, z veliko dinamike v igri. Imajo kakovost in spoznanje, da rezultati ne odražajo njihove prave podobe, nas ne bo zavedlo. Še vedno so dobra ekipa, le z nekoliko drugačnim kadrom. Nekaterih odhodov niso uspeli tako hitro nadomestiti, kot so si želeli.«

Kdo je vroč?

Milanič ima pred derbijem devetega kroga Prve lige Telekom Slovenije še nekaj težav s sestavo moštva. Milec je še vedno izven kadra, v tem tednu pa sta se vadbi z ekipo priključila Klinar in Tavares, a se je po težavah s trebušnim zidom na seznamu poškodovanih pristal Zahović, ki je v Krškem zablestel z dvema podajama. Tako utegne v konici napada še več odgovornosti pristati na plečih Jana Mlakarja. Otrok domžalskega kluba si s petimi goli deli vrh ligaške lestvice strelcev. Se lahko v soboto razveseli še šestega zadetka?

Ali ste vedeli?

Med vročimi železi Maribora bo tudi Amir Dervišević, ki v letos igra v življenjski formi. Ljubljančan niza odlične predstave, ki so bile med tednom nagrajene tudi s priznanjem za igralca meseca avgusta. Vezist Maribora se je v uvodu letošnjega prvenstva že sedemkrat znašel v vlogi asistenta, za nameček pa se je v Kidričevem in Ljubljani vpisal tudi med strelce. Dobre predstave prvega asistenta lige je prepoznal tudi selektor Tomaž Kavčič, ki ga je pred dnevi na Cipru prvič postavil v začetno enajsterico članske izbrane vrste.

 

DOMŽALE:

Prepoved nastopa: /

Ob Kamniški Bistrici zagotovo niso zadovoljni z zadnjimi rezultati v Prvi ligi Telekom Slovenije. Boleč poraz z rusko Ufo in kadrovske spremembe so očitno pustili nekaj globljih posledic, saj so Domžalčani  v zadnjih šestih krogih državnega prvenstva na svoj račun dodali le štiri točke, eno na zadnjih štirih tekmah. Po Muri, Gorici in Olimpiji je bil od zasedbe Aleša Kačičnika, ki je ob igrišču nadomeščal obolelega Simona Rožmana, boljši še Triglav. Kranjčani so je po dramatični končnici domov odnesli vse tri točke. Domžalčani so zaostanek lovili vse od 25. minute, nekajkrat nevarno zapretili proti vratom Gorenjcev, po natančnem predložku Ibričića pa je mrežo nekdanjega kluba zatresel Tilen Klemenčič. A že v naslednjem napadu, v 90. minuti tekme, so se gostje veselili novega vodstva in točke so odšle v gorenjsko prestolnico.

Senijad Ibričić, vezist Domžal: »Morda je celo dobro, da nas čaka gostovanje v Ljudskem vrtu. Maribor namreč s svojo kakovostjo in ugledom iz vsakega tekmeca izvleče maksimum. Vemo, da so naši naslednji nasprotniki v odlični formi, kažejo zanesljive predstave, dosegajo veliko zadetkov in so zasluženo prvi. A imamo tudi mi kakovost, predvsem pa tudi željo, da se jim zoperstavimo.«

Kdo je vroč?

Domžalčani so s povratkom Mateja Podlogarja in Slobodana Vuka pridobili še nekaj izkušenj, s katerimi se lahko pohvalita tudi Agim Ibraimi in Senijad Ibričić. Slednji je v prejšnjem krogu nosil tudi kapetanski trak, nedvomno pa bo pomembno orožje Domžal tudi v soboto. Čeprav pri 32 letih ni več rosno mlad, nekdanji reprezentant Bosne in Hercegovine dokazuje, da je s svojim tehničnim znanjem eden najboljših vezistov Prve lige Telekom Slovenije in pravšnji mentor za mlade nogometaše rumenih.

Ali ste vedeli?

Čeprav so Domžalčani doma doživeli dva poraza, so z devetimi osvojenimi točkami drugo najuspešnejše domače moštvo. Precej skromnejši pa so rezultati na gostujočih zelenicah. Ravbarji so se s treh gostovanj vrnili le s točko, potem ko so tekmo v Celju zaključili brez izključenih Dobrovoljca in Gnezde Čerine. Rumeni so pred tem pokleknili v Novi Gorici in Murski Soboti, kjer so v 270 minutah dosegli tudi edini zadetek. Se bo rezultatska krivulja že v Mariboru obrnila navzgor? Rumeni so se namreč tudi v uvodu lanske sezone soočali s podobnimi težavami, ki pa so jih uspeli prebroditi.

 

Tekst: PDo
Foto: Ekipa24.si

SORODNE NOVICE

  • 22.09.2018 | Prva liga Telekom Slovenije
    Remi na derbiju v Mariboru
    Nogometaši Maribora in Domžal so se v 9. krogu Prve lige Telekom Slovenije razšli z neodločenim izidom 2:2 (2:1).

DELI NA