Pred tekmo: Maribor - Ankaran Hrvatini

Prva liga Telekom Slovenije, 31. krog

MARIBOR - ANKARAN HRVATINI

5. maj 2018, ob 16.50

Neposredni prenos: Kanal A

Stadion: Ljudski vrt, kapaciteta 12.994 sedežev (povprečen obisk: 2.679 gledalcev)

Cena vstopnic:
- odrasli: 13 evrov (v predprodaji 9 evrov)
- mladostniki do 15. leta: 7 evrov (v predprodaji 5 evrov)
- tribuna jug: 4 evre (v predprodaji 2 evra)
- tribuna jug brez članske izkaznice: 10 evrov (v predprodaji 5 evrov)
- družinski sektor: odrasli 10, otroci 5 evrov

 

MARIBOR:

Prepoved nastopa: /

Prvoligaši nadaljujejo z ostrim ritmom. Konec prvega majskega tedna tekmah prinaša dvoboje 31. kroga Prve lige Telekom Slovenije. V Ljudskem vrtu bodo gostovali Ankarančani, ki bodo skušali preprečiti nadaljevanje mariborskega niza. Maribor je v Šaleški dolini slavil še šestič zapored, se za en dan prebil tudi pred Olimpijo, a so bili Ljubljančani po dveh remijih uspešni v Kidričevem. Knapi so se dobro upirali četi trenerja Darka Milaniča, odpor gostiteljev pa je z golom v končnici prvega polčasa zlomil Marcos Tavares, ki je v nadaljevanju zadel še enkrat. Rudar je prednost Maribora znižal z golom Jake Bijola in imel po zaslugi Vlatka Šimunaca lepo priložnost za izenačenje, ko pa se je s »parado« izkazal Jasmin Handanović. Zrele priložnosti za povišanje vodstva so imeli tudi gostje, zmago pa je dokončno potrdil Luka Zahović. Bo Mariborčan strelski pohod nadaljeval tudi v soboto?

Darko Milanič, trener Maribora: »Vemo, kaj nas čaka do konca, šest kvalifikacijskih tekem. Izračuni ne pridejo v poštev, malo točk se izgublja in če pogledamo v celoti, koliko je bilo porazov vodilnih moštev, se zavedamo, da bo treba zmagovati še naprej. Najverjetneje na vseh preostalih tekmah. Naloga je jasna: morebitno razmišljanje, da bo zmaga že vpisana vnaprej, ne sme priti v poštev. Ker se je že marsikdo na takšen način opekel.«

Aleks Pihler, vezist Maribora: »Serijo zmag smo povečali na šest, ne razmišljamo pa, da smo nepremagljivi. Dogovorjeni smo, da gremo naprej z enako miselnostjo, od tekme do tekme in da ostanemo na tej poti. To pa je tudi najlepše vabilo gledalcem v soboto v Ljudski vrt.«

Kdo je vroč?

Vijoličasti imajo v soboto novo priložnost, da se zavihtijo pred rivala, ki šest preizkušenj pred zaključkom prvenstva beži zgolj za točko. Obeta se vroč in napet boj za vrh lestvice, ko si tako Olimpija kot Maribor ne bosta smela privoščiti pravih spodrsljajev, saj na priložnost čakajo tudi Domžale. V zadnjih tednih so v fazi napada bolj razpoloženi Štajerci, ki zmage nizajo na krilih zadetkov Luke Zahovića. Sin najboljšega strelca slovenske izbrane vrste je vseh 11 golov dosegel v nadaljevanju prvenstva, na zadnjih sedmih tekmah pa je v polno meril desetkrat, nenatančen je bil zgolj v Kidričevem.

Ali ste vedeli?

Zahović se je z 39. golom na osmem mestu prvoligaške lestvice Maribora izenačil z Dejanom Mezgo, s skupno 45 zadetki pa se nahaja na 19. mestu večne klubske lestvice. Le-tej s 180 goli poveljuje Marcos Tavares, ki je v Velenju povečal bero ligaških zadetkov. Kapetan Maribora je na domačih zelenicah v polno meril že 136-krat. Slovenski rekord sicer zaostaja za številkami sosedov, Tavares pa je najbližje dosežku Davorja Vogrinca, ki je v hrvaškem prvenstvu dosegel 146 golov. Madžarski rekord je star že 90 let, s 411 goli si ga lasti Imre Schlosser, Hans Krankl je med leti 1974 in 1988 v avstrijskem prvenstvu dosegel 271 golov, italijanska krona pa pripada Silviu Pioli. V obdobju med leti 1929 in 1954 je v 537 nastopih dosegel 274 golov.

 

ANKARAN HRVATINI:

Prepoved nastopa: Jan Pahor

Maribor je v Velenju vknjižil še šesto zmago v nizu, uspešne serije pa v Domžalah ni uspelo podaljšati nogometašem Ankarana Hrvatinov. Primorci so brez pomoči prvega strelca Tima Vodeba še četrtič v aktualni sezoni pokleknili pred aktualnim podprvakom, ki je bil v štirih spopadih pravi strup za ankaransko mrežo. Domžalčani so v gol novinca v prvoligaški druščini skupno pospravili kar 17 golov, Primož Bužan je v sredo izza svojega hrbta pobral štiri žoge. Galebi so na tekmah z Domžalčani v povprečju prejeli več kot štiri zadetke, ankaranska obramba, ki bo tokrat pogrešala Jana Pahorja, pa je nekoliko trdnejša v spopadih z Mariborom. Štajerci so zabili devet golov, osemkrat so bili natančni v Dravogradu, kjer so poleti slavili z 1:5, spomladi pa z 0:3. Precej bolj tesen je bil razplet dvoboja v Ljudskem vrtu, saj je zmagovalca odločil Jasmin Mešanović. Bosansko-hercegovski napadalec je bil natančen pet minut pred koncem prvega polčasa. Kakšna bo sobotna predstava Primorcev?

Kdo je vroč?

Čeprav so ob Kamniški Bistrici doživeli visok poraz, so imeli tudi Ankarančani svoje priložnosti. Dvakrat je proti golu Dejana Milića nevarno krenil Vedran Gerc, a žoge ni uspel spraviti za gol izkušenega vratarja, ki je v sredo zamenjal kaznovanega Ajdina Mulalića. Hrvaški napadalec je v domžalskem Športnem parku lovil že tretji zaporedni zadetek, potem ko je bil pred dnevi uspešen v obračunih s Triglavom in Rudarjem. Zimski prišlek v gnezdo galebov je spomladi v polno meril trikrat, prvič že ob debiju proti Aluminiju, v Prvi ligi Telekom Slovenije pa je doslej dosegel štiri zadetke. Izkušeni Hrvat je bil v sezoni 2004/05 član Ljubljane.

Ali ste vedeli?

Komisija NZS za licenciranje nogometnih klubov je v četrtek obelodanila rezultate licenčnega postopka za klube 1. SNL za sezono 2018/19. Vlogo za pridobitev ustrezne licence za tekmovalno leto 2018/19 je pravočasno vložilo vseh deset klubov, ankaranska vloga pa je bila na prvi stopnji zavrnjena. Ankarančani so že potrdili, da bodo vložili pritožbo, rok za to se izteče 15. maja. Komisija je pregledala uradno licenčno dokumentacijo in odločala ob doslednem upoštevanju Pravilnika NZS in UEFA za licenciranje nogometnih klubov, UEFA standarda, sklepov organov NZS in UEFA.

 

Tekst: PDo
Foto: Ekipa24.si

SORODNE NOVICE

  • 05.05.2018 | Prva liga Telekom Slovenije
    Maribor doma z visoko zmago
    Nogometaši Maribora so v 31. krogu Prve lige Telekom Slovenije doma premagali Ankaran Hrvatine s 5:1 (2:1).

DELI NA