Pred tekmo: Krško - Triglav Kranj

Prva liga Telekom Slovenije, 21. krog

KRŠKO - TRIGLAV KRANJ

6. marec 2018, ob 16.00

Neposredni prenos: Šport TV

Stadion: Stadion Matija Gubec, kapaciteta 1.470 sedežev (povprečen obisk: 632 gledalcev)

Cena vstopnic:
- odrasli: 7 evrov
- ženske, dijaki, študentje in upokojenci: 5 evrov
- otroci do 14. leta: brezplačno

 

KRŠKO:

Prepoved nastopa: /

Ob pokalni preizkušnji v Novi Gorici bo prvi aprilski torek namenjen tudi zaostali tekmi 21. kroga Prve lige Telekom Slovenije. Krčani bodo po tesnem porazu z Domžalami gostili nogometaše Triglava, ki še vedno čakajo na prvo zmago v nadaljevanju sezone in po petkovi ničli v Kidričevem na zelenici Gubca napadli pomembne točke. Torkova nasprotnika na ligaški razpredelnici loči osem točk, a so Posavci odigrali tekmo manj, v soboto pa so dodobra namučili domžalsko zasedbo. Četa domačega stratega Alena Šćulca je z golom Lea Ejupa povedla v drugi minuti, a so gostje v nadaljevanju spisali preobrat ter po zadetkih Ibričića in Hodžića vknjižili nov komplet treh točk. Prav Krčani so bili jeseni prva žrtev Gorenjcev, ki so se prve zmage razveselili v 12. tekmi prvenstva. Prvi dvoboj sezone v posavski prestolnici ni ponudil zmagovalca, lahko zeleni v torkovem popoldnevu maščujejo jesenski poraz?

Kdo je vroč?

Leo Ejup je v sobotnem obračunu z Domžalčani vnovič dokazal, da premore močan in natančen udarec. Otrok novomeške Krke je za četrti ligaški zadetek v dresu Krškega potreboval manj kot dve minuti igre, a gol posojenega člana Olimpije na koncu ni bil dovolj za sedmo zmago Posavcev. Bivši član mlade reprezentance bo v obračunu s Triglavom lovil deseti prvoligaški zadetek, prvenca v najmočnejšem prvenstvu pa se je v sezoni 2013/14 razveselil prav v spopadu z Gorenjci. Srečanje 18. kroga sicer ni postreglo z zmagovalcem, Dolenjec pa je z golom v osmi minuti izničil gostujočo prednost.

Ali ste vedeli?

Krčani in Kranjčani se letos prvič srečujejo tudi v Prvi ligi Telekom Slovenije. Triglav je za zdaj uspešnejši, saj je v dveh tekmah iztržil štiri točke, Gorenjci pa so bili boljši tekmec tudi v drugoligaških spopadih. Torkova nasprotnika sta na drugoligaških zelenicah odigrala 26 srečanj, Posavci so slavili vsega štirikrat, Triglav pa je ob 11 remijih slavil še 11 zmag. Krško je Kranjčane dvakrat premagalo v sezoni 2014/15, ko so na Gubcu slavili preboj med prvoligaše, lahko Šćulčevi varovanci v torek ponovijo zgodovino?

 

TRIGLAV KRANJ:

Prepoved nastopa: Luka Majcen

Orli ostajajo pri 15 točkah, saj tudi v peti tekmi nadaljevanja prvenstva niso našli recepta za prvo zmago. Za gorenjsko zasedbo je bil v Kidričevem usoden razpoloženi Ibrahim Mensah, ki je kar trikrat matiral mladega Jalna Arka. Bilanca zmag v letošnji izdaji Prve lige Telekom Slovenije ostaja pri številki tri ter skalpih Krškega, Gorice in Rudarja. Gorenjci so na domačem Kranju ugnali zgolj Krško, s petimi točkami na svoji zelenici pa so najbolj gostoljubno moštvo prvenstva. Drugače je z gostovanji, na kateri so varovanci Siniše Brkića nabrali deset točk, kar bordo-rdeče uvršča na sedmo mesto lestvice, s torkovim uspehom pa bi se Triglav prebil pred Gorico in Celje. Krčani so se v letošnji sezoni »odrekli« naziva, da so na domačem igrišču izjemno neugoden nasprotnik. Posavci so svoje navijače v 11 domačih tekmah razveselili s štirimi zmagami in tremi remiji, lahko Krško osvojijo tudi nogometaši Triglava?

Kdo je vroč?

V dresu Triglava se je v letošnji sezoni predstavilo 31 nogometašev. Kot zadnji je priložnost za debi v Prvi ligi Telekom Slovenije dobil Jalen Arko, ki je med vratnicama zamenjal Elvisa Džafića. Gre za vratarja rojenega leta 1999, ki je še en v vrsti predstavnikov domače šole. Le-ta ima v članski ekipi Triglava bogato zastopstvo, najvidnejši posameznik pa je zagotovo David Zec, ki mu močno zaupa tudi Brkić, saj imata bogatejšo minutažo zgolj Poplatnik in Džafić. Branilec, ki se ga je pozimi povezovalo z Benfico, je poleti prebil led, saj je postal prvi nogometaš rojen leta 2000 z nastopom v Prvi ligi Telekom Slovenije, v Kidričevem pa se je v petek podpisal tudi pod strelski prvenec.

Ali ste vedeli?

Alen Krcić se je z nastopom v Kidričevem povzpel še na vrh ene klubske lestvice, saj je z 8.413 prvoligaškimi minutami iz prvega mesta večne klubske lestvice izrinil Jalna Pokorna, ki ga je pred tedni prehitel že na razpredelnici prvoligaških nastopov. Med deseterico najdemo tudi Klemna Šturma, ki se je pred lansko sezono preselil v Posavje in bo tokrat nasprotnik orlov. Bočni branilec je bil v preteklosti tudi kapetan Triglava, za katerega je v Prvi ligi Telekom Slovenije zbral 63 nastopov, s 5.232 prvoligaškimi minutami pa se uvršča na sedmo mesto. Še višje je Šturm na lestvici krškega prvoligaša, saj se pred njim nahaja zgolj Marko Zalokar.

 

Tekst: PDo
Foto: Ekipa24.si

SORODNE NOVICE

  • 03.04.2018 | Prva liga Telekom Slovenije
    Triglav poražen v Krškem
    Nogometaši Krškega so v zaostali tekmi 21. kroga premagali kranjski Triglav z 2:0 (1:0).

DELI NA