Pred tekmo: Krško - Rudar

Prva liga Telekom Slovenije, 12. krog

KRŠKO - RUDAR

5. oktober 2018, ob 17.30

Neposredni prenos: Planet 2

Stadion: Stadion Matija Gubec, kapaciteta 1.470 sedežev (Povprečen obisk: 780 gledalcev)

Cena vstopnic:
- odrasli: 7 evrov
- ženske, dijaki, študentje in upokojenci: 5 evrov
- otroci do 14. leta: brezplačno

 

KRŠKO:

Prepoved nastopa: /

Prvoligaše čaka še zadnjih 90 minut nogometa pred novim reprezentančnim premorom. Spored 12. kroga Prve lige Telekom Slovenije, s katerim bodo nogometaši sklenili uvodno tretjino prvenstva, bodo v Posavju odprli Krčani in Velenjčani. Rudar je v prejšnjem krogu ugnal Domžale, Krško pa se je z gostovanja v Ljubljani vrnilo z odmevno točko. Varovanci Alena Šćulca so v Stožicah spet poglobili težave Olimpije, ki ni v celoti izkoristila prvega poraza Maribora. Posavci so obenem prekinili tudi niz porazov, saj so osvojili prvo točko po štirih zaporednih ničlah, Milan Ristovski pa je v končnici dvoboja končal tudi strelski post zelenih. Krčani so dosegli prvi zadetek po več kot sedmih urah čakanja, zato veselja, razumljivo, ni manjkalo. Lahko Posavci zdaj dočakajo še prvo zmago?

Kdo je vroč?

Marko Zalokar je v prestolnici zaustavil nekaj nevarnih udarcev Ljubljančanov, vloga osrednjega junaka pa je vseeno pripadla Milanu Ristovskemu. S strani Rijeke posojeni napadalec je bil pred tekmo v Stožicah zadnji, ki je dosegel zadetek – Makedonec je po strelu z bele točke zadel za remi s Triglavom –, zdaj pa je tudi prekinil dolgo čakanje na peti krški gol sezone. Mladi reprezentant Makedonije se je veselil drugega zadetka na slovenskih zelenicah, lahko v petek doseže še tretjega?

Ali ste vedeli?

Krčanom bi po tekmi z zmaji težko očitali neučinkovitost, saj so zadeli po edinem udarcu v okvir domačih vrat. Spomin na zadnji krški zadetek iz igre je pred dvobojem z Olimpijo verjetno že zbledel v mislih katerega od pristašev posavskega prvoligaša. Ta je bil namreč star že več kot mesec in pol, bil pa je delo Nikole Mandića, ki je v tretji minuti tekme četrtega kroga zatresel mrežo Celja. Alen Šćulac bo lahko v petek računal na pomembno orožje, saj se po tekmi premora v kader vrača Marco Da Silva, ki se je v tej sezoni že dokazal kot odličen izvajalec prostih strelov.

 

RUDAR VELENJE:

Prepoved nastopa: /

Enajsti krog Prve lige Telekom Slovenije se je razpletel tudi po željah Velenjčanov. Rudar je pred domačimi gledalci ugnal zasedbo Domžal, zmaga pa je bila še posebej sladka. Varovanci trenerja Marijana Pušnika so do kompleta točk prišli po preobratu v zaključnih minutah srečanja. Tim Vodeb, je vnovič dokazal, da se odlično znajde v vlogi »jokerja« s klopi, saj je v 85. minuti izničil domžalsko prednost. Za popoln preobrat zeleno-črnih je zgolj tri minute kasneje zadel še David Kašnik, ki je sijajno izvedel prosti strel iz 20 metrov. Rudar je vknjižil tretjo zmago, drugo v zadnjih treh krogih ter zapustil dno ligaške razpredelnice. Velenjčani so ostali v stiku z Muro in Triglavom, ki šaleški zasedbi bežita za dve točki. Lahko knapi že v petek skočijo pred omenjeni dvojec?

Kdo je vroč?

Velenjčani so po spopadu z Domžalami proslavili 180. prvoligaško zmago na domači zelenici. Zasluge za jubilejno zmago si lahko lasti tudi David Kašnik, ki je s soigralci večji del srečanja lovil rezultatski zaostanek. Izkušeni branilec spada med ljubljence velenjskega občinstva, ki Korošca v dresu Rudarja spremlja že vse od leta 2013. Nekdanji član Dravograda, Olimpije in Aluminija, ki se je vmes preizkušal tudi v Angliji, počasi že pogleduje proti »klubu 200«, saj je v prvoligaški konkurenci odigral že 192 tekem.

Ali ste vedeli?

Izplen petkovega obračuna na Gubcu bo tako za Krčane kot Velenjčane štel dvojno, saj bo šlo za spopad dna ligaške razpredelnice. Knapi so po domžalskem skalpu zapustili zadnje mesto, na katerem so se nahajali vse od šestega kroga. Velenjsko moštvo je na zadnjem mestu preživelo večino letošnje sezone, saj so tekmecev v hrbet gledali tudi v uvodnih treh krogih. Deseto mesto so si v letošnjem prvenstvu lastili še Kranjčani (četrti krog) in Celjani (peti krog), zdaj pa so ga zasedli še Krčani. Bodo tam tudi ostali?

 

Tekst: PDo
Foto: Ekipa24.si

SORODNE NOVICE

  • 05.10.2018 | Prva liga Telekom Slovenije
    Brez golov v Krškem
    Nogometaši Krškega in velenjskega Rudarja so se v 12. krogu Prve lige Telekom Slovenije razšli z neodločenim izidom 0:0.

DELI NA