Pred tekmo: Krško - Olimpija

Prva liga Telekom Slovenije, 26. krog

KRŠKO - OLIMPIJA

8. april 2018, ob 15.50

Neposredni prenos: Kanal A

Stadion: Stadion Matija Gubec, kapaciteta 1.470 sedežev (povprečen obisk: 675 gledalcev)

Cena vstopnic:
- odrasli: 7 evrov
- ženske, dijaki, študentje in upokojenci: 5 evrov
- otroci do 14. leta: brezplačno

 

KRŠKO:

Prepoved nastopa: Marko Jakolić in Marko Krajcer

Krčani so s skalpom Triglava uspešno zakorakali v april, ko bodo odigrali kar sedem ligaških preizkušenj. Četa Alena Šćulca v nedeljo pričakuje Olimpijo, ki spomladi še ni klonila, Krčani pa so v petih tekmah nabrali sedem točk. Posavci so po odmevnem skalpu Maribora izgubili z Domžalami, a so zeleni med tednom dobili zaostalo srečanje 21. kroga Prve lige Telekom Slovenije. Na Gubcu so pred Krčani prvič to sezono pokleknili nogometaši Triglava, gorenjsko mrežo pa sta zatresla branilca Jan Gorenc in Aleksandr Kulinitš. Kranjska krvnika sta se razveselila prvoligaškega prvenca, za katerega je Gorenc potreboval 29 nastopov, Estonec pa je v polno meril v peti tekmi za Krško. Pomembna zmaga je sicer terjala svoj davek, saj Šćulac v nedeljo ne bo smel računati na Marka Jakolića in kapetana Marka Krajcerja. Lahko nuklearci tudi brez njune pomoči prekinejo pohod Olimpije?

Miljan Škrbić, napadalec Krškega: »Olimpija je trenutno prva na lestvici, zato bomo v nedeljo dali svoj maksimum. Dokazali smo, da lahko igramo z najboljšimi v ligi in tudi Olimpija se bo morala na Gubcu nagarati za točke. Vabim navijače, da v nedeljo množično pridejo na tekmo, da bodo naš dvanajsti igralec in nam pomagajo pri borbi za najboljši možen rezultat. S soigralci bomo dali vse od sebe in pustili srce na igrišču, kar smo že večkrat dokazali.«

Kdo je vroč?

Celjani so v pokalnem obračunu z Olimpijo nakazali, da ima tudi ljubljanska obramba svoje luknje. Jih bodo Krčani znali izkoristiti? Pri prebijanju zadnje vrste nasprotnika bo pomembno vlogo odigral tudi Tonći Mujan, ki v zadnjih tednih spet kaže dobro formo. Dalmatinec je z desetimi asistencami najboljši podajalec Prve lige Telekom Slovenije. Nekdanji nogometaš Hajduka in druge ekipe Deportiva je v zadnjih dveh tekmah na svoj račun dodal še tri podaje, se lahko v nedeljo prvič po sedmem krogu veseli še četrtega gola?

Ali ste vedeli?

Alen Šćulac je tekom kariere zamenjal nekaj klubov. Robustni nogometaš je prve nastope vknjižil na Bonifiki, kasneje igral za domači Jadran, nato pa branil še barve Izole, Mure, Primorja in Gorice. Po krajšem obdobju pri Olimpiji se je vrnil v Koper in po treh sezonah na Bonifiki sklenil prvoligaško kariero. V sezoni 2005/06 je Šćulac matičnemu Jadranu pomagal v 3. SNL, po dveh letih premora pa si je poleti 2007 znova obul nogometne čevlje in Olimpiji pomagal do preboja med drugoligaše. Šćulac je z zmaji nastopal tudi v 2. SNL, odigral uvodnih sedem tekem, nato pa ni več stopil na zelenico.

 

OLIMPIJA:

Prepoved nastopa: /

Ljubljančani so tudi po velikem derbiju z Mariborom ohranili dvomestno prednost pred konkurenti. Dvoboj, ki je na tribune največjega slovenskega stadiona privabil 13 tisoč gledalcev, ni dal zmagovalca, Maribor pa ostaja deset točk za Olimpijo. Med tednom so vlogo prvega zasledovalca prevzeli Domžalčani, ki bodo nasprotni Olimpije stali že prihodnji konec tedna. Še pred tem čaka zmaje povratna polfinalna tekma Pokala Slovenije, pred katero so si zeleno-beli pripravili dobro izhodišče. Vodilna ekipa Prve lige Telekom Slovenije je z goloma Daria Čanađije in Issaha Abassa dvoboj s Celjem preobrnila v svojo korist in tako nadaljevala uspešno pomladansko serijo. Še pred tem pa bodo Bišćanovi varovanci gostje Krškega, ki so ga Ljubljančani jeseni dvakrat že ugnali. Bodo uspešni tudi v tretjem poizkusu?

Aljaž Ivačič, vratar Olimpije: »Moramo tekmo po tekmo. Najprej prvenstvena tekma s Krškim, potem pa se bomo osredotočili na povratno tekmo Pokala Slovenije. Vzdušje v slačilnici je res odlično, mislim, da se to vidi tudi na igrišču. Vsi smo zelo zadovoljni.«

Issah Abass, napadalec Olimpije: »Počutimo se zelo dobro, srečni smo. Pripravljeni smo se boriti. Vsako dosežemo zmago takoj odmislimo in se osredotočamo na prihodnje izzive.«

Kdo je vroč?

Mitch Apau je ob Stefanu Saviću, Dariu Čanađiji in Tomislavu Tomiću eden od štirih poletnih prišlekov v zmajevem gnezdu, ki so si hitro izborili mesto v začetni enajsterici in imajo pod vodstvom Igorja Bišćana izjemno pomembno vlogo. Bočni branilec še ni izpustil tekme, z bogatejšo minutažo pa se lahko pohvali zgolj Dino Štiglec. Nizozemec se je v derbiju z Mariborom prvič po selitvi na sončno stran Alp vpisal med strelce, ob tem pa je zbral tudi štiri asistence, dve v drugem delu sezone.

Ali ste vedeli?

Pozimi se je Ljubljančanom pridružil tudi Filip Uremović, pred tem član druge ekipe zagrebškega Dinama, ki je prezimila na vrhu druge hrvaške lige. Mladi reprezentant Hrvaške je v obrambni vrsti Olimpije nadomestil Kenana Bajrića in zaigral ob izkušenem Branku Iliću. Uremović je odigral tudi derbi z Mariborčani in bil eden od dveh prejemnikov rumenega kartona. Prav Uremović pa je bil nogometaš, ki je bil prejemnik 700. rumenega kartona v prvoligaški zgodovini Olimpije.

 

Tekst: PDo
Foto: Ekipa24.si

SORODNE NOVICE

  • 08.04.2018 | Prva liga Telekom Slovenije
    Olimpija prebrodila Krško
    Nogometaši Olimpije so v 26. krogu Prve lige Telekom Slovenije premagala Krško z 1:0 (0:0).

DELI NA