Pred tekmo: Krško - Olimpija

Prva liga Telekom Slovenije, 12. krog

2. oktober 2016, ob 16.55: KRŠKO - OLIMPIJA

Neposredni prenos: Kanal A

Stadion: Stadion Matije Gubca,  kapaciteta 1.470 sedežev (povprečen obisk: 1.180 gledalcev)

Cena vstopnic:
- odrasli: 7 evrov
- ženske, dijaki, študentje in upokojenci: 5 evrov
- otroci do 14. leta: brezplačno

 

KRŠKO:

Prepoved nastopa: /

Krčani srečanja 11. kroga Prve lige Telekom Slovenije ne bodo ohranili v najlepšem spominu. Naporen spored preizkušenj je pri posavski zasedbi pustil svoj pečat, nekoliko premešana zasedba pa je ob Kamniški Bistrici prejela pet zadetkov, s čimer je bil izenačen drugi najvišji poraz kluba v prvoligaški konkurenci. Šestkrat je Krško klonilo v Ljudskem vrtu, pet zadetkov pa so Marku Zalokarju v drugi medsebojni tekmi lanske sezone zabili tudi nogometaši tokratnega nasprotnika - Olimpije. A vsi trije omenjeni porazi so se zgodili na gostujočih igriščih, na zelenici domačega Gubca pa so Krčani precej bolj čvrsto moštvo. Krčanom motiva ne bo manjkalo, tudi zaradi tragičnega dogodka, ko se je po hudi bolezni poslovil mladi Dejan Tepič, član krške selekcije do 11 let. Tako se bo nedeljsko srečanje pričelo z minuto molka.

Kdo je vroč?

Varovanci trenerja Tomaža Petroviča so v petih tekmah z Olimpijo dvakrat že presenetili. Ob koncu jesenskega dela minule sezone so zmaji klonili v posavski prestolnici, spomladi je lanski novinec v prvoligaški druščini presenetil še v Stožicah. Odločilni zadetek v domačo mrežo je prispeval Martin Kramarič, ki mu motiva ne bo manjkalo niti v nedeljskem dvoboju. Posojeni nogometaš Maribora je tudi v poletnem dvoboju z Olimpijo dokazal, da zna biti izredno nevaren za gol državnega prvaka.

Ali ste vedeli?

Nogometaši Krškega so dejstvo, da so na domači zelenici precej bolj čvrsto moštvo, dokazovali že v lanski sezoni. Pred domačimi gledalci je Marko Zalokar prejel točno gol na srečanje, mreža se je v 16 tekmah zatresla 16-krat, z gostujočih tekem pa so se Posavci vrnili z 32 zadetki v svoji mreži. Še večjo razliko ponuja pogled na letošnjo statistiko. V petih domačih tekmah so nasprotniki Krškemu zabili vsega tri zadetke, dva nazadnje Maribor, na šestih gostovanjih pa je v krškem golu končalo 15 žog.

 

OLIMPIJA:

Prepoved nastopa: /

Ljubljančani so tudi v tekmi 11. kroga Prve lige nadaljevali serijo, ki se je pričela s prihodom trenerja Luke Elsnerja. Nekdanji strateg Domžal na klopi državnega prvaka še ni oddal točke, vključno s pokalnim dvobojem v Turnišču pa so zeleno-beli nanizali že pet zaporednih zmag. Za nameček se nadaljuje tudi niz Roka Vodiška, ki po debiju v članski konkurenci še ni prejel zadetka. Vratar mladinske izbrane vrste, ki bo med reprezentančnim premorom z reprezentančnimi soigralci na Češkem odigral kvalifikacijski turnir za evropsko prvenstvo, je nepremagan že 450 minut, mreža Olimpije pa se ni zatresla že 476 minut. Zmaji bodo naziv najboljše obrambe lige, v 11 tekmah so prejeli vsega šest zadetkov, skušali potrditi tudi v Krškem.

Luka Elsner, trener Olimpije: »V tekmo bomo krenili odločno in z veliko željo po novi zmagi. Potrebno bo unovčiti svoje prednosti in kakovost, ki je na naši strani. Toda zelenica nemalokrat pokaže drugačno sliko, zato se na vlogo favorita ne gre zanašati. Kot vse kaže, nas bo v Krškem pričakalo zelo slabo vreme. Tudi to je eden izmed dejavnikov, ki bo zagotovo vplival na samo kakovost izvedbe na zelenici. Na koncu bo najpomembnejši izid, zagotovo pa bomo storili vse, da skozi dobro igro pridemo do ugodnega razpleta.«

Rok Kronaveter, vezist Olimpije: »Pred reprezentančnim premorom želimo skleniti niz 6 tekem v zadnjih 21 dneh z novo zmago, ki bi nam prinesla prepotreben mir pred večnim derbijem v Stožicah. Vemo, da nas čaka zahtevna preizkušnja, saj so se v Krškem mnoga moštva že opekla. Trenutno imamo lepo točkovno prednost pred zasledovalci, nova zmaga pa bi še dodatno dvignila našo samozavest pred novim ciklom zahtevnih obračunov v prvenstvu in pokalu.«

Kdo je vroč?

Miha Zajc bo skupaj z Rokom Kronavetrom eden dveh igralcev Olimpije v članski izbrani vrsti. Šempetrčan je bil uvrščen tudi na seznam za tekmo v Litvi, z dobrimi predstavami na zelenicah Prve lige Telekom Slovenije pa si je prislužil novo vabilo selektorja Katanca. Nekdanji član Celja se bo reprezentančnim soigralcem morda pridružil tudi z nazivom prvega strelca lige, ki ga s šestimi zadetki drži po 11. krogu prvenstva. Bodo krški branilci našli rešitev za vročega Primorca?

Ali ste vedeli?

Zajc bo skušal v Krškem zadeti še na četrti tekmi zapored, v minulih tednih je bil uspešen v tekmah z Aluminijem, Celjem in Radomljami. Kljub vsemu pa je vezist Olimpije še daleč od rekordnega dosežka slovenskega prvenstva. Nusmir Fajić in Štefan Škaper sta bila uspešna v osmih zaporednih tekmah. Škaperju je podvig uspel v sezoni 1993/94, ko je serijo pričel v petem krogu prvenstva, z golom v mreži ljubljanske Svobode, nato tresel mreže Izole, Primorja, Krke, Jadrana, Ljubljane in Slovana, serija pa se je končala v 13. krogu, v prekmurskem derbiju Beltincev in Mure. V dresu slednje pa je zadetke v sezoni kot po tekočem traku dosegal Fajić. Bosansko-hercegovski napadalec je v sezoni 2011/12 dosegel 20 zadetkov, kar devet med 21. in 28. krogom. Medtem ko je Škaper niz končal v prekmurskem derbiju, ga je Fajić v dvoboju prekmurskih klubov pričel. Po dvoboju z Nafto je zadel še v tekmah z Rudarjem, Triglavom, Mariborom, Domžalami, Olimpijo, Celjem in Koprom.

 

Tekst: NZS
Foto: Ekipa24.si

SORODNE NOVICE

  • 02.10.2016 | Prva liga Telekom Slovenije
    Ljubljančani na premor odhajajo z novo zmago
    Nogometaši Olimpije so v 12. krogu Prve lige Telekom Slovenije v gosteh premagali Krško z 2:1 (1:0).

DELI NA