Pred tekmo: Krško - Gorica

Prva liga Telekom Slovenije, 19. krog

KRŠKO - GORICA

18. april 2018, ob 18.00

Neposredni prenos: Šport TV

Stadion: Stadion Matija Gubec, kapaciteta 1.470 sedežev (povprečen obisk: 754 gledalcev)

Cena vstopnic:
- odrasli: 7 evrov
- ženske, dijaki, študentje in upokojenci: 5 evrov
- otroci do 14. leta: brezplačno

 

KRŠKO:

Prepoved nastopa: David Kovačič

Krčane in Goričane ta teden čakata kar dva medsebojna obračuna. Tekmeca v soboto čaka tekma 28. kroga Prve lige Telekom Slovenije, še prej pa se bosta četi Alena Šćulca in Mirana Srebrniča udarili v februarja prestavljenem obračunu. Tako Posavci kot Primorci se bodo v sredo na Gubcu pobirali po visokem porazu v prejšnjem krogu. Goriški gol je s šestimi zadetki napolnil Maribor, Krčani pa so se s knežjega mesta vrnili s petimi žogami v svoji mreži. Zeleni so na šestem gostovanju v Celju prvič ostali brez točk, v sredo pa bodo lovili zasedbo, ki se na lestvici nahaja tik nad njimi. Gorica ima pred posavskim prvoligašem pet točk zaloge, a so sinje-modri odigrali tekmo več. Zmaga bo tako za gostitelje kot goste štela dvojna, Krčani pa bodo skušali nadaljevati ugodno tradicijo domačih obračunov z Gorico. Krško je Primorce pred svojimi navijači ugnalo že trikrat, tudi v prvem krogu letošnje sezone.

Kdo je vroč?

Goriško zasedbo je v prvem krogu letošnjega prvenstva pokopal Miljan Škrbić. Srbski napadalec je odločno krenil v novo sezono, poleti dosegel kar devet zadetkov, nato pa se je njegov niz ustavil. Škrbić je v drugi polovici jesenskega dela prvenstva še dvakrat meril v polno, med zimskimi pripravami pa zaradi poškodbe praktično ni treniral. Dvaindvajsetletnik še čaka na prvi pomladanski zadetek, minuli konec tedna pa sta prvega strelca Krškega ujela Lovro Bizjak in Marcos Tavares. Bo to prebudilo tudi Škrbića?

Ali ste vedeli?

Krško in Gorica v petih prvoligaških dvobojih na zelenici krškega Gubca še niso remizirali. Točke so dvakrat odšle na sever Primorske, trikrat pa ostale v Posavju. Sredina tekmeca tudi sicer spadata med moštva, ki le redko posegata po neodločenih izidih. Gorica je ob Rudarju moštvo z najmanj remiji, sinje-modri so remizirali štirikrat, Krčani pa so odigrali pet tekem, ki niso dale zmagovalca. V letošnji sezoni se neodločenemu rezultatu najdlje časa izogibajo Celjani, ki so zadnjič remizirali v 11. krogu, večni rekord pa pripada Muri in Domžalam. Dvojec se je remiju izognil na 25 zaporednih tekmah.

 

GORICA:

Prepoved nastopa: Uroš Celcer

Krško je v Celju prejelo pet zadetkov, še nekoliko bolj boleč pa je bil poraz Gorice. Primorci so pred svojimi gledalci klonili pred Mariborom, ki je za hrbet Grege Sorčana pospravil kar šest zadetkov. Vijoličasti so vprašanje o zmagovalcu odločili že v prvem polčasu, ko so izkoristili črne minute domačinov. Goriška mreža se je med 26. in 38. minuto zatresla kar štirikrat, gostje pa so moštvu Mirana Srebrniča zadali najvišji poraz sezone. Sinje-modri se bodo v posavski prestolnici pobirali po 13. porazu sezone, na Gubcu pa bodo zaigrali brez Uroša Celcerja. Z vsemi aduti ne bo razpolagal niti domači strateg Alen Šćulac, saj bo nekdanji nogometaš Gorice pogrešal Davida Kovačiča. Goričani bodo v 11. spopadu s Krškim lovili še šesto zmago, peto so vknjižili v drugem jesenskem obračunu. Gostje so v Novi Gorici povedli že v osmi minuti, a veselje po golu Lea Ejupa ni trajalo dolgo. Za preobrat in veselje gostiteljev sta zadela Bede Amarachi Osuji in Rifet Kapić.

Kdo je vroč?

Domača obramba bo morala v sredinem večeru paziti tudi na Bedeja Amarachija Osujija. Nigerijec je po odhodu Rifeta Kapića in težavah Kyriana Nwabuezeja prvi strelec goriškega moštva, v polno je meril petkrat. Dvaindvajsetletnik je pred dnevi dvakrat zatresel mrežo Ankaran Hrvatinov, v prvem delu sezone pa je bil dvakrat natančen tudi proti Krčanom. Gol v Krškem ni bil dovolj za točke, v Novi Gorici pa je prav Osuji, z golom v 21. minuti tekme, pričel preobrat gostiteljev, ki so v drugem polčasu zabili še drugič in prišli do pomembne zmage.

Ali ste vedeli?

Goriška mreža se je v nedeljskem obračunu z Mariborom zatresla kar šestkrat, še višji poraz pa je z nekaj odličnimi posredovanji preprečil Grega Sorčan. Gorenjec med vratnicama primorskega kluba je prvič klonil v 26. minuti, ko se je Saša Ivković podpisal pod 1.100. prvoligaški zadetek v mreži Gorice. Sorčan, ki se je sinje-modrim pridružil v začetku leta 2015, prav v tekmi z Mariborom pa je odigral stoto prvoligaško tekmo v dresu Gorice. Obenem je otrok Triglava presegel tudi mejo 9.000 minut na igriščih Prve lige Telekom Slovenije.

 

Tekst: PDo
Foto: Ekipa24.si

SORODNE NOVICE

  • 18.04.2018 | Prva liga Telekom Slovenije
    Krčani do zmage v zaključku tekme
    Nogometaši Krškega so na zaostali tekmi 19. kroga Prve lige Telekom Slovenije premagali Gorico z 1:0 (0:0).

DELI NA