Pred tekmo: Krško - Celje

Prva liga Telekom Slovenije, 18. krog

KRŠKO - CELJE

3. december 2017, ob 14.00

Neposredni prenos: Šport TV

Stadion: Stadion Matija Gubec, kapaciteta 1.470 sedežev (povprečen obisk: 813 gledalcev)

Cena vstopnic:
- odrasli: 7 evrov
- ženske, dijaki, študentje in upokojenci: 5 evrov
- otroci do 14. leta: brezplačno

 

KRŠKO:

Prepoved nastopa: /

Krčani bodo jesenski del Prve lige Telekom Slovenije sklenili brez Stipeta Balajića. Dalmatinca so pokopale skromne predstave moštva, ki je v šestih preizkušnjah vknjižilo vsega točko. Legendo Maribora bo začasno nadomestil dosedanji pomočnik Radovan Karanović, vodstvo kluba pa bo med zimskim premorom poiskalo novega trenerja. Le-tega čaka med pripravljalnim obdobjem precej dela, saj so slabi rezultati ekipo pahnili na osmo mesto lestvice. Posavci so nazadnje klonili v prestolnici, čeprav so se v fazi obrambe dobro upirali Olimpiji, a bili vnovič premalo nevarni in konkretni v napadu, ki nikakor ne uspe ponoviti predstav z začetka sezone. Zelene nova zahtevna naloga čaka tudi v nedeljo. V Krško po skalpu Maribora prihajajo Celjani, ki bodo v posavski prestolnici napadla peto ligaško zmago v nizu. Bodo Krčani prekinili skromno serijo?

Radovan Karanović, pomočnik trenerja Krškega: »Za tekmo proti Celju se ta teden pripravljamo v drugačnih okoliščinah, kot za marsikatero tekmo do sedaj. Odhod trenerja Stipeta Balajića je bil veliko presenečenje, tako za igralce kot tudi ostale člane strokovnega vodstva. Rad bi se mu še enkrat zahvalil za vse, kar je storil za to mlado ekipo in tudi sam moram priznati, da sva odlično sodelovala. Vodstvo kluba se je odločilo, da mi zaupa vodenje ekipe v zadnjih dveh domačih tekmah v jesenskem delu prvenstva. Naredil bom vse, da igralce pripravim in psihološko in taktično za čim boljšo igro na igrišču.«

Kdo je vroč?

Bo t.i. »šok terapija« z menjavo trenerja zalegla? Ekipo Krškega bo v tekmah s Celjem in Gorico vnovič vodil Radovan Karanović, ki že ima nekaj izkušenj s samostojnim vodenjem Posavcev. Nekajkrat je namreč zamenjal Tomaža Petroviča in predvsem Roka Zorka, ki spomladi ni imel primerne trenerske izobrazbe za vodenje prvoligaša. V Bosni in Hercegovini rojeni Karanović je sicer nekdanji nogometaš mariborskega Železničarja, Drave in Vevč, več kot desetletje pa je deloval v mladinskem pogonu Maribora. Lahko Karanović, ki bo morda pogrešal Škrbića in Mujana, prebudi svoje nogometaše? Marko Zalokar, ki je v Ljubljani presegel mejo osem tisoč prvoligaških minut, upa, da se bo v 90. prvoligaškem nastopu veselil novih točk.

Ali ste vedeli?

Krčani imajo v zadnjem obdobju obilico preglavic tudi v fazi napada. Miljan Škrbić na gol iz igre čaka že osmega kroga, ko je zatresel mrežo Olimpije, v tem času pa sta se John Mary in Matej Poplatnik povsem približala. V zadnjih petih obračunih je krška zasedba dosegla en zadetek, pod katerega se je v izdihljajih tekme v Dravogradu podpisal Leo Ejup. Krizo v igri Posavcev pa jasno razkriva še en statistični podatek. Resda so Krčani v Domžalah in Ljubljani doživeli minimalna poraza, a v okvir vrat nasprotnika niso sprožili niti enega strela. V zadnjih 270 minutah igre pa je proti golu tekmeca poletela vsega enega žoga.

 

CELJE:

Prepoved nastopa: /

Tudi Celjani se še pred kratkim niso mogli ponašati z najboljšimi rezultati, saj so na zmago čakali med osmim in 12. krogom prvenstva, v šestih tekmah pa so kar štirikrat remizirali. Z zmago v Kranju se je odprlo tudi grofom, ki so še pred tem slavili tudi v povratni četrtfinalni tekmi Pokala Slovenije, v vseh tekmovanjih pa so tako nanizali že pet zaporednih zmag. Po Muri, Triglavu, Rudarju in Ankaranu Hrvatinih so morali pred zasedbo iz knežjega mesta poklekniti še Mariborčani, ki so mu rumeno-modri zadali sploh prvi ligaški poraz v letošnji sezoni. Celjska četa se je prvič to sezono prebila v zgornji del lestvice, kjer bo skušala ostati tudi po zadnji tekmi prve polovice Prve lige Telekom Slovenije. Statistika je sicer na strani gostiteljev, saj so se grofje v tekmah s Krškim veselili zgolj enkrat, Krčani so dobili pet srečanj. Komu bo pripadel deseti medsebojni dvoboj?

Rudi Požeg Vancaš, vezist Celja: »Za nami je pozitivna serija, a se s tem ne smemo zadovoljiti. Samozavest nam raste, s tem moramo nadaljevati. Že v nedeljo nas čaka težja tekma kot proti Mariboru.«

Metod Jurhar, vratar Celja: »Ustvarili smo lep niz pozitivnih rezultatov, vendar nas že v nedeljo čaka težko gostovanje v Krškem. Tam bomo naredili vse, da to serijo še podaljšamo.«

Kdo je vroč?

Rudi Požeg Vancaš in Bian Paul Šauperl, ki je v mrežo matičnega kluba pospravil prvoligaški prvenec, sta bila med najzaslužnejšimi za odmeven skalp udeleženca UEFA Lige prvakov. Ob pomembni vlogi strelcev pa velja izpostaviti tudi Metoda Jurharja, ki se je vnovič izkazal z nekaj odličnimi posredovanji. Šele 19-letni čuvaj mreže je prva izbira trenerja Kosiča, ki je mladeniču namenil prednost pred izkušenejšim Matjažem Rozmanom, Jurhar pa zaupanje potrjuje z dobrimi predstavami. Mladi vratar Celja je bil po zmagi nad Mariborom prvič uvrščen tudi v idealno enajsterico kroga, bo navdušil tudi v nedeljo?

Ali ste vedeli?

Pri sobotni zmagi nad Mariborom sta sodelovala dva nekdanja člana vijolic. Medtem ko Mitja Križan ni dobil priložnosti, je izkušeni Elvedin Džinić poveljeval obrambi Celja, že omenjeni Bian Paul Šauperl pa je po vstopu v igro dosegel pomemben zadetek. Tudi v nedeljo se lahko zgodi, da bo srečanje s Krčani odločil nekdanji nogometaš nasprotnika. Nikole Gatarića zaradi zloma roke zagotovo še ne bo na krški zelenici, vidnejša vloga pa zagotovo čaka Filipa Dangubića. Rečan je bil eno od odkritij lanske sezone, v kateri je Krškemu s 13 zadetki pomagal do zanesljivega obstanka, v dresu Celja pa je za zdaj pri šestih golih.

 

Tekst: PDo
Foto: Ekipa24.si

SORODNE NOVICE

  • 03.12.2017 | Prva liga Telekom Slovenije
    Celjani padli v Krškem
    Nogometaši Krškega so v tekmi 18. kroga Prve lige Telekom Slovenije premagali Celje s 3:1 (1:0).

DELI NA