Pred tekmo: Kalcer Radomlje - Gorica

Prva liga Telekom Slovenije, 30. krog

21. april 2017, ob 20.00: KALCER RADOMLJE - GORICA

Stadion: Športni park Domžale,  kapaciteta 3.100 sedežev (povprečen obisk: 493 gledalcev)

Cena vstopnic:
- moški: 5 evrov
- ženske, dijaki, študenti in upokojenci: 3 evrov
- otroci do 14. leta: brezplačno

 

KALCER RADOMLJE:

Prepoved nastopa: Leo Ejup

Radomljani tudi v osmem pomladanskem poizkusu niso vknjižili prve zmage po zimskem premoru, a so bili vsaj v rezultatskem smislu in glede na potek srečanja tokrat najbližje temu. Četa trenerja Adnana Zildžovića je po remiju v občinskem derbiju z Domžalami točko iztržila tudi v obračunu z aktualnim prvakom. Olimpija se je, podobno kot v Celju, poraza rešila v izdihljajih srečanja, ko je Aljaža Ivačiča matiral Leon Benko, gostje pa so po dobri uri igre povedli z golom Tina Karamatića. Slednji bo tudi v tekmi z Gorico, ki bo v domžalskem Športnem parku odigrana že v petkovem večeru, ob sebi pogrešal Lea Ejupa, saj mora Dolenjec odslužiti še drugo tekmo prepovedi igranja. Je po dveh zaporednih neodločenih izidih napočil tudi čas za prvo pomladansko slavje?

Kdo je vroč?

Radomeljska četa se je v ponedeljkovi preizkušnji v Stožicah predstavila v spodbudni luči, saj so mlinarji po zaslugi hitrih protinapadov kar nekajkrat ogrozili tudi vrata domačega vratarja Roka Vodiška. Med nevarnejšimi in najbolj aktivnimi v zasedbi trenerja Zildžovića je bil tudi Luka Gajić. Nekdanji zmaj se je v letošnji sezoni razveselil dveh zadetkov, z obema pa je svojemu moštvu priigral remi. V četrtem krogu je v 77. minuti dvoboja z Aluminij postavil končni izid 2:2, slaba dva tedna nazaj pa je bil natančen tudi v že omenjenem derbiju z Domžalami. V 74. minuti je z golom za 1:1 poskrbel za delitev točk.

Ali ste vedeli?

Radomljani kljub dvema odmevnima remijema v zadnjih dveh krogih niso uspeli pretirano znižati zaostanka za Aluminijem. Kidričani sedem krogov pred zaključkom letošnje izdaje Prve lige Telekom Slovenije edinemu zasledovalcu bežijo za 18 točk, ob tem pa ima Aluminij boljši izkupiček v medsebojnih dvobojih. V primeru, da Radomljani izgubijo petkovo srečanje z Gorico, bi bilo dokončno potrjeno, da se mlinarji po zadnjem krogu sezone še drugič v zadnjih treh sezonah poslavljajo od prvoligaške konkurence.

 

GORICA:

Prepoved nastopa: Jaka Kolenc

Pred Radomljani je v želji, da prestavijo odločitev o potrditvi slovesa od prvoligaške konkurence, zahtevna naloga. Ob Kamniški Bistrici bodo namreč gostovali Goričani, ki v drugem delu sezone kažejo odlične predstave, v osmih krogih pa so izgubili zgolj z vodilnim Mariborom, ki pa so ga pred minulim krogom prehiteli v število spomladi osvojenih točk. Po neodločenem rezultatu Gorica in Celja je Mariboro z zmago v Velenju vnovič skočil pred sinje-modre, ki se lahko po osmih tekmah nadaljevanja sezone pohvalijo s 17 točkami na svojem računu. Z uspešnimi predstavami so se Primorci obdržali na četrtem mestu, ob tem pa so že tik za petami tretji Olimpiji. Z novo zmago bi se Miran Burgić in soigralci ljubljanskemu prvoligašu vsaj do nedeljskega večera približali na zgolj točko zaostanka. Bodo v tej misiji uspešni?

Rifet Kapić, vezist Gorice: »Prepričan sem, da lahko pridemo med prva tri moštva. Do konca sezone lahko izkoristimo takšno priložnost. Mislim, da imamo precej ugoden razpored in videli bomo, kako se bo izšlo. Verjamem v uvrstitev med prve tri. V tej ligi je vsaka tekma nekoliko drugačna, tako da ne moremo nobenega odpisati. Radomlje so proti Olimpiji odigrale zelo dobro tekmo, morda so si zaslužile celo zmago. V tekmo vstopamo z mislijo na nove tri točke.«

Kdo je vroč?

Miran Srebrnič bo v Domžalah pogrešal pomembnega aduta sredine igrišča, saj bo Jaka Kolenc tekmo z zadnjo ekipo prvenstva izpustil zaradi prepovedi igranja. Lahko pa goriškega stratega veseli dejstvo, da njegova ekipa v zadnjih petih srečanjih ni prejela več kot zadetka. Grega Sorčan v tekmi s Koprom ni klonil, medtem ko Velenjčani, Domžalčani, Ljubljančani, Kidričani in Celjani niso zmogli do več kot zadetka. Delež zaslug za to ima tudi osrednji branilec Matija Boben, ki se je v tekmi s Celjani razveselil krstnega prvoligaškega zadetka.

Ali ste vedeli?

Goričani so se po preobratu v Kidričevem razveselili še 150. gostujoče zmage v Prvi ligi Telekom Slovenije, nov mejnik pa je v tekmi s Celjem presegel tudi Miran Burgić. Novogoriški napadalec je namreč presegel mejo deset tisoč prvoligaških minut, a jubileja ni uspel dopolniti še z enim dosežkom. Po tem ko se je v tekmi z Aluminijem razveselil 50. prvoligaškega zadetka, v zadnjem srečanju ni uspel zabiti še 50. prvoligaškega gola v dresu Gorice. Bo uspešnejši v petkovem srečanju z Radomljani?

 

Tekst: NZS
Foto: Ekipa24.si

SORODNE NOVICE

  • 22.04.2017 | Prva liga Telekom Slovenije
    Radomlje po porazu z Gorico v 2.SNL
    Nogometaši Gorice so v 30. krogu Prve lige Telekom Slovenije v Domžalah premagali Radomlje z 2:1 (0:1).

DELI NA