Pred tekmo: Gorica - Triglav Kranj

Prva liga Telekom Slovenije, 15. krog

GORICA - TRIGLAV KRANJ

4. november 2017, ob 13.00

Neposredni prenos: Šport TV

Stadion: Športni park Nova Gorica, kapaciteta 3.100 sedežev (povprečen obisk: 679 gledalcev)

Cena vstopnic:
- odrasli: 8 evrov
- otroci od 14. leta, dijaki, študenti, upokojenci, ženske: 6 evrov
- otroci od 7. do 14. leta: 4 evre
- na dan tekme: 10, 8 in 5 evrov

 

GORICA:

Prepoved nastopa: /

Goričani so sredi zanimive serije, saj se je že trikrat zgodilo, da je porazu sledila zmaga. Po štirih zaporednih zmagah so Primorci izgubili z Mariborom, po zmagi nad Krškim so klonili v Ljubljani, skalpu Celja pa je sledil še domač poraz z Domžalami. Varovanci Mirana Srebrniča so se po šestem porazu sezone pobrali s slavjem v Kidričevem, kjer so imeli sinje-modri tudi bučno podporo navijačev. Svojim ljubljencem je na Štajersko sledilo okrog 70 najzvestejših pristašev, ki so se v obračunu z Aluminijem razveselili treh zadetkov. S sedmo zmago so se Primorci vnovič približali tretjemu Rudarju, pred dvotedenskim premorom pa bo Gorica na domačem terenu gostila Kranjčane, ki so bili gostje Goričanov že pred dnevi, ko so se Grega Sorčan in soigralci razveselili preboja med pokalne finaliste. Se bo domača ekipa veselila tudi v soboto?

Rok Grudina, vezist Gorice: »Res je, da igramo že četrtič v sezoni proti Triglavu, vendar je vsaka tekma poglavje zase. Tudi na to srečanje smo se pripravili kot na vsako do sedaj. Treba bo dati vse od sebe. Pričakujemo zmago in nove tri točke. Za to smo zavzeto vadili. Moramo se potruditi, da nadaljujemo s pozitivnim nizom.«

Kdo je vroč?

Miran Srebrnič je bil izjemno zadovoljen s predstavo svojih varovancev v Kidričevem, čeprav je na Štajerskem pogrešal nekaj pomembnih adutov. Kljub izostanku nekaterih nosilcev igre so Goričani z učinkovito igro strli odpor gostiteljev, osrednji junak zmage pa je bil Rifet Kapić. Bosansko-hercegovski vezist je z dvema goloma dokončal delo, ki ga je po natančnem predložku Jake Kolenca pričel Matija Škarabot, s šestimi zadetki pa je že izenačil lanskoletni dosežek. Tehnično odlično podkovani nogometaš je za zdaj nekoliko skromnejši zgolj z asistencami, saj je doslej zbral eno, minulo sezono pa je sklenil s sedmimi zaključnimi podajami.

Ali ste vedeli?

Severnoprimorska zasedba bo v sobotnem popoldnevu lovila 250. prvoligaško zmago na domačem igrišču, s ponovno učinkovito predstavo pa bi lahko pristaši goriškega prvoligaša slavili tudi 1.400. zadetek na tekmah Prve lige Telekom Slovenije. Goričani so prvo domačo zmago dočakali že v premierni ligaški preizkušnji, ko so s 3:0 odpravili Maribor, pod krstni prvoligaški zadetek pa se je podpisal Miloš Breznikar. Slednji je sezono sklenil s 25 zadetki, za Zoranom Ubavićem in Igorjem Pozničem pa je bil tretji strelec prve izdaje slovenskega prvenstva. Trboveljčan z 38 prvoligaškimi goli zaseda peto mesto na večni klubski lestvici.

 

TRIGLAV KRANJ:

Prepoved nastopa: /

Kranjčani so imeli konec minulega tedna manj razlogov za zadovoljstvo. Orli so po gostovanju v Ljubljani izgubili tudi domače srečanje s Celjem in vpisali še osmi poraz. Gorenjci so ob pomoči Krčanov ostali na devetem mestu ligaške razpredelnice, a so se Primorci, ki so v izdihljajih tekme ostali brez zmage, približali na točko zaostanka. Zasedba Triglava se bo v soboto za nove točke borila v Novi Gorici, kjer je gostovala malce manj kot dva tedna nazaj, a po še drugem minimalnem porazu ostala brez točk. Kranjsko četo čaka 13. prvoligaško gostovanje na severu Primorske, na dosedanjih tekmah pa niso bili pretirano uspešni, saj še čakajo na prvo zmago. Ob šestih remijih so se Gorenjci še šestkrat domov vrnili praznih rok, izgubili pa so tudi vse tri letošnje obračune z goriškim prvoligašem. Bo v soboto drugače?

Dejan Robnik, vezist Triglava: »Prevzeti moramo odgovornost in pokazati več zrelosti. Dobri in še boljši igralci se ločijo glede na sprejemanje zrelih in odgovornih odločitev med samo tekmo in zdaj nas čaka pravi preizkus karakterja. V pripravah na tekmo dajemo poudarek na malenkosti in disciplino, nato pa se nam na tekmi zgodi huda napaka, ki vse podre. tega si ne smemo več privoščiti, že v Gorici ciljamo na zmago, razumljivo, želimo pokazati, da smo prava in pogumna ekipa.«

Kdo je vroč?

Čeprav je v tekmi s Celjem moral dvakrat pobrati žogo iz svoje mreže, je bil prav Elvis Džafić najboljši mož v kranjski enajsterici. Ljubljančan v golu Triglava se je izkazal z nekaj odličnimi posredovanji in svoje soigralce dolgo držal v stiku z gostujočim moštvom, ki je odpor domače obrambe strlo v drugem polčasu. Nekdanji vratar Olimpije je najprej klonil po strelu z bele točke, v drugo pa je bil brez moči po predložku s kota. Kapetan Triglava bo skušal v soboto še četrtič v letošnji sezoni zakleniti svoja vrata. Ga bodo razveselili tudi soigralci v fazi napada?

Ali ste vedeli?

Tudi Kranjčani bodo v Novi Gorici lovili jubilejno zmago. V tretjem poizkusu bodo napadli 50. prvoligaški komplet točk. Eden najpomembnejših adutov v napadu bo Matej Poplatnik, ki se je 63. prvoligaškim nastopom na osmem mestu večne klubske lestvice izenačil z nekdanjim kapetanom Klemnom Šturmom. Petindvajsetletni napadalec pa lahko s 14. golom na drugem mestu klubske razvrstitve ujame Dejana Burgarja. Vrhu lestvice števila nastopov pa se iz nastopa v nastop bliža Alen Krcić, dolgoletni vezist Triglava je le še tri tekme oddaljen od Jalna Pokorna, ki je v dresu Triglava zbral največ tekem, točno sto.

 

Tekst: PDo
Foto: Ekipa24.si

SORODNE NOVICE

  • 04.11.2017 | Prva liga Telekom Slovenije
    Triglav presenetil Gorico
    Nogometaši Gorice so v 15. krogu Prve lige Telekom Slovenije izgubili proti kranjskemu Triglavu z 0:3 (0:0).

DELI NA