Pred tekmo: Gorica - Olimpija

Prva liga Telekom Slovenije, 2. krog

GORICA – OLIMPIJA

23. julij 2017, ob 20:20

Neposredni prenos: Kanal A

Stadion: Športni park Nova Gorica, kapaciteta 3.100 sedežev

Cena vstopnic:
- odrasli: 8 evrov
- otroci od 14. leta, dijaki, študenti, upokojenci, ženske: 6 evrov
- otroci od 7. do 14. leta: 4 evre
- na dan tekme: 10, 8 in 5 evrov
- sezonske vstopnice

 

GORICA:

Prepoved nastopa: /

Drugi krog nove sezone Prve lige Telekom Slovenije bosta z nedeljsko večerno tekmo zaključila slovenska predstavnika v kvalifikacijah UEFA Evropske lige. Po Olimpiji, ki gostuje v novogoriškem Športnem parku, so v četrtek z mednarodnim udejstvovanjem zaključili tudi Goričani. Sinje-modri so se, potem ko so z zmago in neodločenim rezultatom izločili armenski Širak, v drugem krogu kvalifikacij merili s Panioniosom, ki pa je bil v obeh tekmah previsoka ovira. Med obema evropskim preizkušnja so Primorci odigrali tudi srečanje s Krčani, ki so po zaslugi Miljana Škrbića vknjižili vse tri točke. Goričani so torej sredi serije treh zaporednih porazov, a s tokratnim nasprotnikom niso izgubili zadnjih treh tekem. Prav po zaslugi zadnje zmage v Novi Gorici pa so si Grega Sorčan in soigralci v minuli sezoni storili odločilen korak do drugega mesta. Bo štirikratni državni prvak nadaljeval uspešen niz dvobojev z Olimpijo?

Rifet Kapić, vezist Gorice: »Sedaj nas čaka Olimpija. Gre za naporen ritem dveh tekem na teden, toda v nogometu je vedno tako, da se stvari dogajajo zelo hitro. Evropa je za nami, dosegli smo lep uspeh. Sedaj se je potrebno osredotočiti na prvenstvo. Hitro moramo preklopiti, ne bo lahko, vendar imamo močno željo po dokazovanju. Pomemben bo počitek in mirna glava. Imamo kakovost, da lahko premagamo Olimpijo. Igramo doma, naš cilj so tri točke. Zagotovo lahko obrnemo trend slabših izidov. Upam, da nas bo prišla spodbujati tudi publika, ki se ji zahvaljujem za popdporo na evropskih tekmah.«

Kdo je vroč?

Rifet Kapić ostaja med najbolj vročimi železi novogoriškega prvoligaša. Bosansko-hercegovski vezist je po tekmi s Širakom dvakrat zatresel tudi mrežo atenskega Panioniosa. Matic Kotnik, ki se je v grško prestolnico preselil poleti, je v četrtkovem večeru dvakrat klonil po strelu z bele točke. Dvaindvajsetletnik je pred dobrim tednom ob vstopu na igrišče skupaj s strelcem Amarachijem Osujijem močno poživil goriško igro v tekmi s Krškim, a Primorci kljub temu niso uspeli priti do rezultatskega preobrata. Lahko motor sredine sinje-modrih znova zagode Olimpiji?

Ali ste vedeli?

Pri novogoriškem prvoligašu to poletje niso pretirano kadrovali. Moštvo je zapustil zgolj Matija Boben, tudi novinec v članskem moštvu je zgolj eden. Po Janiju Curku, ki se je iz Maribora v Novo Gorico vrnil že pred dobrim letom in pol, se je za povratek v nekdanjo sredino odločil tudi Žiga Lipušček, ki je pred tem prav tako branil barve vijoličastih. Vodstvo goriškega kluba pa je pogledalo tudi v prihodnost, saj se je klubu pridružil vratar Nick Bičić. Osemnajstletnik je bil doslej član Kopra, v Prvi ligi Telekom Slovenije pa je ob koncu lanske sezone debitiral prav v tekmi z Gorico. Mladinski reprezentant Slovenije lahko v sezoni 2017/18 brani tudi mrežo mladinskega moštva. Bolj dejavni so bili v Ljubljani, saj so ob članskih okrepitvah poskrbeli tudi za novince v mladinskih selekcijah, novi zmaji so Martin Pečar, Matija Burin, Blaž Stopar, Žan Hudin, Anže Pucihar, Maj Pavli, Jurij Španja, Žan Medved, Matej Verstovšek, Stefan Kričković in Aljaž Golja.

 

OLIMPIJA:

Prepoved nastopa: Nemanja Mitrović

Ljubljančni so preboleli hiter zaključek evropskega udejstvovanja, saj so se z zmago nad Celjani zavihteli na vrh prvoligaške razpredelnice. Zmaji so za hrbet celjskega vratarja Matjaža Rozmana pospravili tri zadetke, po novincu Goranu Brkiću sta bila pred golom grofov natančna še hitri Issah Abass in Ricardo Alves, ki je zaigral nekoliko višje v zvezni vrsti, golu pa je dodal še asistenco. Ljubljanski strateg Igor Bišćan, ki bo tudi v Novi Gorici pogrešal Nemanjo Mitrovića, je uvodno tekmo Prve lige Telekom Slovenije izkoristil za predstavitev četverice novincev, saj so prvo tekmo v slovenskem prvenstvu ob Brkiću odigrali tudi Stefan Savić, Tomislav Tomić in Mitch Apau. Po uspešni registraciji bi lahko že v Novi Gorici debitiral tudi peti poletni prišlek v zmajevem gnezdu, Dario Čanađija. Posojeni član Rijeke bo skušal s soigralci prekiniti skromnejšo tradicijo. V zadnjih šestih tekmah z Gorico je Olimpija slavila zgolj enkrat, trikrat pa so se veselili Primorci.

Kenan Bajrić, branilec Olimpije: »V Novo Gorico gremo po tri točke. Za to bomo naredili vse. Dobro se pripravljamo na nasprotnika, kar mislim, da bomo tudi pokazali v nedeljo na igrišču. Tudi s psihološkega vidika bi bila nova zmaga zelo dobrodošla, predvsem pa želimo navijačem dokazati, da smo pravi.«

Kdo je vroč?

V tekmi s Celjem je nase opozorilo nekaj nogometašev Olimpije. Z natančno izvedenim prostim strelom, s katerim je svoje moštvo popeljal do prednosti, se je izkazal Goran Brkić, viden pečat je z golom in podajo pustil tudi Ricardo Alves, pomembno vlogo pa je v konici napada odigral tudi Issah Abass. Ne gre pa izpustiti niti Nathana Oduwe, saj je Londončan nigerijskih korenin s prodori ob desni stranski črti v celjsko obrambno vrsto vnašal precej nemira, udeležen pa je bil v akcijo pri golu Alvesa. Nekdanji član Tottenhama, ki je zaradi poškodbe spomladi odigral zgolj štiri ligaške tekme, še čaka na strelski prvenec, je pa minulo nedeljo vknjižil vsaj prvo asistenco.

Ali ste vedeli?

Zmaga v prvem krogu nove sezone je na obraze pristašev ljubljanskega kluba vrnila nasmeh. Zeleno-beli so prvič v tem koledarskem letu zasedli vrh ligaške lestvice, ki so ga nazadnje zasedali v 16. krogu lanske sezone, nakar pa Maribor vodstva ni več izpustil iz rok. Ljubljančani so prvo mesto razpredelnice zavzeli tudi po uvodnem dejanju sezone 2015/16, ko so v Ljubljani slavili naslov državnega prvaka.

 

Tekst: PDo
Foto: Ekipa24.si

SORODNE NOVICE

  • 23.07.2017 | Prva liga Telekom Slovenije
    Olimpija z novo zmago
    Nogometaši Olimpije so v tekmi 2. kroga prve lige Telekom Slovenije v gosteh premagali Gorico z 2:0 (1:0).

DELI NA