Pred tekmo: Gorica - Maribor

Prva liga Telekom Slovenije, 27. krog

GORICA - MARIBOR

15. april 2018, ob 16.55

Neposredni prenos: Kanal A

Stadion: Športni park Nova Gorica, kapaciteta 3.100 sedežev (povprečen obisk: 583 gledalcev)

Cena vstopnic:
- odrasli: 8 evrov
- otroci od 14. leta, dijaki, študenti, upokojenci, ženske: 6 evrov
- otroci od 7. do 14. leta: 4 evre
- na dan tekme: 10, 8 in 5 evrov

 

GORICA:

Prepoved nastopa: Uroš Celcer in Marko Tešija

Mariborčani so med tednom napolnili mrežo Triglava in se vrnili na drugo mesto, v nedeljo pa jih čaka obračun z Gorico, ki se ni uspela prebiti v finale Pokala Slovenije. Četa Mirana Srebrniča je v Kidričevem lovila minimalen zaostanek s prvega srečanja, a misija ni bila uspešna. Primorci so se po zaostanku sicer veselili preobrata, po katerem je že močno dišalo po polurnem podaljšku, a so Štajerci v 90. minuti prišli do enajstmetrovke in upi Goričanov so bili končani. Sinje-modri se bodo v zaključku sezone težko prebili do mest, ki vodijo v evropska tekmovanja, saj ima tudi četrti Rudar že devet točk prednosti. Goriška zasedba bi za morebiten zasuk potrebovala tudi pomoč tekmecev, Alen Jogan in soigralci pa bi morali zmage nizati v serijah. Primorci se lahko tudi zaradi tega v obračun z Mariborom podajo sproščeni, kar pa lahko pogosto prinese tudi rezultatska presenečenja.

Kdo je vroč?

Bede Amarachi Osuji bo ena od glavnih nevarnosti za gol Maribora, saj je Nigerijec po dveh golih v obračunu z Ankaranom Hrvatini zadel tudi v Kidričevem. Štajerci pa bodo morali paziti tudi na Mirana Burgića. Izkušeni napadalec se je v četrtek razveselil prvega zadetka po povratku na nogometne zelenice, a bil obenem tudi eden od tragičnih junakov. Otrok Zagorja, ki pa se je že kot najstnik s starši preselil v Novo Gorico, nekaj minut po golu ni uspel izkoristiti enajstmetrovke, potem ko ga je v kazenskem prostoru podrl Denis Šme.

Ali ste vedeli?

Grega Sorčan je v četrtkovem pokalnem obračunu z Aluminijem vnovič klonil dvakrat. Pri prvem zadetku je zatajila goriška obramba, pri enajstmetrovki pa je bil po natančno odmerjenem udarcu Josipa Zebe za nekaj centimetrov prekratek. Gorenjec, ki je minulo soboto vknjižil jubilejni stoti nastop na zelenicah Prve lige Telekom Slovenije, bo v nedeljo pred novo zahtevno nalogo. Če bo Sorčan preprečil 1100. prvoligaški zadetek v mreži Gorice, se bodo Primorci veselili vsaj točke. Nasprotniki so na 926 tekmah Prve lige Telekom Slovenije dosegli 1.099 golov, Goričani so v mrežo nasprotnikov pospravili 1.405 žog.

 

MARIBOR:

Prepoved nastopa: /

Med tednom so imeli tekmovalne obveznosti tudi Mariborčani. Moštvo Darka Milaniča je v Kranju dobilo srečanje 20. kroga Prve lige Telekom Slovenije, Štajerci pa so vprašanje o zmagovalcu odločili že pred odmorom. Za hrbtom kranjskega vratarja Elvisa Džafića so končali trije zadetki, vijoličasti pa so še enkrat potrdili, da se po rezultatski krizi prebujajo tudi v napadu. V zadnjih dneh razpoloženi Luka Zahović je na svoj račun dodal še dva zadetka, potem ko je že pred dobrim tednom s prvim »hat-trickom« na tekma Prve lige Telekom Slovenije odločil štajerski derbi s Celjem. Bo napadalec strelski pohod nadaljeval tudi v Novi Gorici? Mariboru sta pripadli obe jesenski tekmi, kot je jasno že nekaj časa, pa Štajerci v letošnji sezoni na gostovanjih le poredko oddajajo svoje točke. Z 29 točkami na 12 gostovanjih je prav Maribor najuspešnejše moštvo lige. Se bodo v 27. krogu prvenstva razcvetele vrtnice ali vijolice?

Darko Milanič, trener Maribora: »Razlika je še vedno velika, vendar v nogometu je tako, da nikdar ni predčasnih odločitev. Vemo, kako smo se mi počutili, ko smo imeli takšno prednost. Ta prednost ti ne dovoljuje nič in te lahko naredi nervoznega. Moramo vztrajati na svoji poti in izkoristiti vsako tekmo, poskušati zmagovati v seriji. Kot v Kranju, kot proti Celju na in skozi dobre rezultate priti do večje sproščenosti. To je edina pot.«

Kdo je vroč?

Ob omembi zadnjih strelskih dosežkov Luke Zahovića, ki je na treh tekmah za hrbet nasprotnikovega vratarja spravil že šest udarcev, velja izpostaviti še enega nogometaša. Jan Mlakar se je v gorenjski prestolnici razveselil prvoligaškega prvenca, ob izkoriščenem kazenskem udarcu pa si je pohvale zaslužil še z odlično predstavo. Član reprezentance do 21 let je namreč odigral vidno vlogo pri treh zadetkih, dvakrat je zaposlil Zahovića, z natančno povratno podajo pa je našel tudi Marcosa Tavaresa. Darko Milanič ima v napadu nekaj vročih imen, kdo bo dobil prednost v Novi Gorici?

Ali ste vedeli?

Eden od junakov zmage v Kranju je bil tudi Jasmin Handanović. Štiridesetletnik je preprečil domače izenačenje, potem ko je zaustavil kazenski udarec Mateja Poplatnika in na svoj seznam dodal še eno ime. Ljubljančan potrjuje, da so Handanovići pravi strokovnjaki za branjenje enajstmetrovk, v sedmih letih pa je kot član vijolic zaustavil že 16 strelov z bele točke. Na njegovem seznamu najdemo nekaj slovitih imen, pod nosom so se namreč morali obrisati Eden Hazard, James Milner in Hernanes, v domačem prvenstvu pa mariborske hobotnice s strelom z 11 metrov niso premagali Miran Burgić, Mate Eterović, Mitja Lotrič, Goran Galešić, Slobodan Vuk in drugi. Handanović je v sklopu 90-minutnih dvobojev je zaustavil kar 47,2% vseh enajstmetrovk.

 

Tekst: PDo
Foto: Ekipa24.si

SORODNE NOVICE

  • 15.04.2018 | Prva liga Telekom Slovenije
    Nogometaši iz Maribora so v 27. krogu Prve lige Telekom Slovenije v gosteh premagali Gorico s 6:0 (4:0).

DELI NA