Pred tekmo: Gorica - Krško

Prva liga Telekom Slovenije, 9. krog

GORICA - KRŠKO

22. september 2018, ob 18.00

Neposredni prenos: Planet 2

Stadion: Športni park Nova Gorica, kapaciteta 3.100 sedežev (povprečen obisk: 800 gledalcev)

Cena vstopnic:
- odrasli: 8 evrov
- otroci od 14. leta, dijaki, študenti, upokojenci, ženske: 6 evrov
- otroci od 7. do 14. leta: 4 evre
- na dan tekme: 10, 8 in 5 evrov

 

GORICA:

Prepoved nastopa: Rok Grudina in Andrija Filipović

Prvoligaši zaključujejo uvodno četrtino letošnjega prvenstva in pričenjajo naporen ritem preizkušenj, saj bodo v dobrem tednu dni odigrali kar tri ligaške preizkušnje. V sredo in četrtek se bo pričela druga četrtina tekmovanja, še prej pa prvoligaše čaka deveti krog, ki ga bodo v soboto odprli nogometaši Gorice in Krškega. Primorci in Posavci so si med tednom zagotovili pokalni četrtfinale, zdaj pa bodo lovili nove točke. Krog pred koncem uvodne četrtine precej bolje kaže sobotnim gostiteljem, saj so Goričani zbrali 13 točk, šest več od Krčanov, ki so pred dnevi pokleknili pred Mariborom. Sinje-modri so se z gostovanja v Kidričevem vrnili z neodločenim izidom, dvoboj pa kljub priložnostim ni postregel z zadetki. Dvanajst prvoligaških spopadov Gorice in Krškega zgolj enkrat ni ponudilo vznemirjenja v obliki golov, se bodo mreže tresle tudi v soboto?

Kdo je vroč?

Vrtnice so v sredo opravile s pokalnim gostovanjem v bližnjih Vipolžah, a je zmaga terjala davek v obliki rdečega kartona Roka Grudine. Visokorasli vezist je v letošnji sezoni izpustil zgolj tekmo z Mariborom, preostala srečanja pa pričel v začetni enajsterici. Miran Srebrnič je sicer nekoliko premešal začetno enajsterico, a med vratnicama pustil Grego Sorčana, ki je blestel tudi v Kidričevem. Gorenjec je na Štajerskem še tretjič na zadnjih štirih ligaških tekmah zaklenil svoja vrata, v letošnjem prvenstvu pa je ostal nepremagan na polovici vseh preizkušenj državnega prvenstva.

Ali ste vedeli?

Na severu Primorske so med reprezentančnim premorom okrepili strokovni štab članskega moštva. V italijansko Perugio je z moštvom odpotoval tudi Saša Kolman, ki bo s Florjanom Debenjakom pomagal Srebrniču. Nekdanji član mladinskih selekcij Gorice ima pri 34 letih že dolgo trenersko pot, saj je v preteklosti deloval v Avstraliji in Španiji. Uradno vlogo pa je dobil tudi Miran Burgić, ki je poleti sklenil nogometno pot. Legenda goriškega prvoligaša bo v bodoče povezovalni člen med člansko ekipo in vodstvom kluba.

 

KRŠKO:

Prepoved nastopa: /

V posavski prestolnici so med reprezentančnim premorom okrepili konico napada. Dalibor Volaš in Ante Vukušić sta se domačim gledalcem predstavila v obračunu z Mariborom, ki pa je na Gubcu slavil novo zmago. Četa trenerja Anteja Šćulca še četrtič to sezono ni uspela najti poti do gola nasprotnika, Posavci pa so bili učinkovitejši v drugem krogu Pokala Slovenije, saj so Krčani v prvoligaškem obračunu s Celjem zabili tri zadetke. Če izvzamemo pokalno tekmo s tretjeligašem Turniščem, so zeleni prvič v letošnji sezoni dosegli več kot gol, po zaslugi Luke Vekića, Daliborja Volaša in Marca Da Silve pa so se prebili med osem najboljših moštev letošnjega pokalnega tekmovanja. Želje Krčanov so jasne, navijači si želijo podobne učinkovitosti tudi v Novi Gorici, kjer bodo krški nogometaši napadli drugo zmago sezone.  

Kdo je vroč?

Tretji poraz sezone je Krčane potisnil na predzadnjo mesto lestvice, a so razlike na sredini lestvice še izjemno majhne. Marko Zalokar kljub nekaj dobrim posredovanjem ni uspel zakleniti svojih vrat, zato jubilej ni bil najprijetnejši. Otrok krškega kluba je namreč presegel mejo deset tisočih minut na igriščih Prve lige Telekom Slovenije. Izkušeni vratar je v četrti prvoligaški sezoni Krškega edini nogometaš, ki je zelenim pomagal že v tekmovalnem letu 2015/16, doslej pa je izpustil zgolj štiri prvoligaške tekme matičnega kluba.

Ali ste vedeli?

Krške nogometaša čaka zahtevna naloga, saj zgodovina ni na strani Posavcev. Zasedba, ki domuje na Stadionu Matije Gubca, se v Novi Gorici še ni razveselila zmage. Nuklearci so s šestih gostovanj v slovenskem »Las Vegasu« prinesli vsega dve točki, dosegli pa dva zadetka. Krčani so se s praznimi žepi domov vračali tudi v minuli sezoni, ko so Goričani dobili obe domači preizkušnji, so se pa Primorci obakrat opekli v posavski prestolnici. Je zdaj napočil tudi čas za prvo krško veselje v Novi Gorici?

 

Tekst: PDo
Foto: Ekipa24.si

SORODNE NOVICE

  • 22.09.2018 | Prva liga Telekom Slovenije
    Gorica do zmage v zaključku
    Nogometaši Gorice so v 9. krogu Prve lige Telekom Slovenije premagali Krško z 1:0 (0:0).

DELI NA