Pred tekmo: Gorica - Kalcer Radomlje

Prva liga Telekom Slovenije, 21. krog

10. december2016, ob 14:00: GORICA - KALCER RADOMLJE

Stadion: Športni park Nova Gorica, kapaciteta 3.100 sedežev (povprečen obisk: 613 gledalcev)

Cena vstopnic:
- odrasli: 8 evrov
- otroci od 14. leta, dijaki, študenti, upokojenci, ženske: 6 evrov
- otroci od 7. do 14. leta: 4 evre
- na dan tekme: 10, 8 in 5 evrov

 

GORICA:

Prepoved nastopa: /

Goriška ekipa se je v zaključku jesenskega dela sezone pobrala in po treh zaporednih porazih odgovorila s serijo štirih tekem neporaženosti. Po neodločenem rezultatu z Olimpijo in Koprom so Primorci premagali Aluminij, z zadnjega jesenskega gostovanja v Celju pa so se varovanci trenerja Mirana Srebrniča vrnili s točko. Goriški strateg je v knežjem mestu pogrešal kar tri člane začetne enajsterice, saj je viroza v posteljo položila Matijo Bobna, Rifeta Kapića in Andreja Kotnika. Pred zimskim premorom čaka Goričane še domača tekma, na sever Primorske pa prihajajo Radomljani, ki so v jesenskem delu prvenstva dvakrat že pokleknili pred goriško zasedbo. Miran Burgić in soigralci bi se lahko z zmago prebili tudi na četrto mesto in pomlad dočakali pred Celjani.

Dejan Žigon, napadalec Gorice: »Čaka nas še zadnja letošnja tekma. Ne bo lahka. Moramo biti pozorni, osredotočeni. Smo v dobrem trenutku neporaženosti, to pa moramo nadgraditi z zmago proti Radomljam. S tem bi tudi uspešno končali prvi del prvenstva. Pomembno je, da smo se v težkih trenutkih znali pobrati.«

Kdo je vroč?

Miran Burgić se je v zaključku jesenskega dela sezone zavihtel na vrh klubske lestvice strelcev. Izkušeni napadalec je bil v letošnjem prvenstvu uspešen sedemkrat, kar štirikrat je v polno meril po strelu z bele točke. Dve najstrožji kazni je nekdanji reprezentant Slovenije izkoristil tudi v drugem dvoboju z Radomljami, ki so ga Goričani dobili z izidom 4:2, po tem ko so izkoristili tri enajstmetrovke. Burgić je tako le še gol oddaljen od Novice Nikčevića, ki je v sinje-modrem dresu dosegel 44 zadetkov.

Ali ste vedeli?

Goriška zasedba je sestavljena iz pretežno domačih igralcev, kljub temu pa v zasedbi trenerja Mirana Srebrniča najdemo tudi nekaj izkušenih nogometašev. Miran Burgić, Sandi Arčon, Miha Gregorič in Dejan Žigon so magično mejo stotih prvoligaških tekem presegli že pred časom, v tekmi s Celjem pa se je v ta »klub« vpisal tudi Matija Škarabot, ki je večino od stotih prvoligaških srečanj odigral prav za matično Gorico.

 

KALCER RADOMLJE:

Prepoved nastopa: /

S kakšno razliko za devetouvrščenim Aluminijem se bodo na zimski premor odpravili nogometaši Radomelj? Aktualni zmagovalci 2. SNL za lanskoletnim konkurentom za vrh drugoligaške razpredelnice zaostajajo sedem točk, Radomljani so jih v 20 tekmah jesenskega dela prvenstva nabrali osem. Ob zmagi v 19. krogu Prve lige Telekom Slovenije, ko so v občinskem derbiju presenetili sosede Domžalčane, so mlinarji vknjižili še pet neodločenih izidov. Blizu točke so bili Radomljani tudi v tekmah z Gorico. V Novi Gorici so z golom Marka Nunića povedli v 78. minuti, a je sledil preobrat gostiteljev, ki so z zadetkoma Sandija Arčona prišli do preobrata, tega pa so v domači tekmi lovili Radomljani, ki so se v drugem polčasu skorajda vrnili po treh zadetkih zaostanka, a je lov na izenačenje presekal četrti gol za hrbtom Aljaža Ivačiča.

Kdo je vroč?

Za razliko od Kidričanov, ki zadnjih šest tekem niso dosegli zadetka, imajo Radomljani v zadnjih tednih manj težav z realizacijo svojih priložnosti. Morda gredo zasluge za to tudi Filipu Jankoviću, ki je, po tem ko se v Domžalah ni uspel prebiti v ekipo, novo domovanje našel v sosednjih Radomljah in hitro opozoril nase. Obetavni Srb, ki je bil s svojo državo tudi svetovni prvak na prvenstvu za nogometaše do 20 let, se je v radomeljskem napadu odlično ujel z Markom Nunićem. Slednji je zadel na obeh tekmah z Gorico, Janković pa je bil uspešen v zadnjih dveh tekmah Radomelj.

Ali ste vedeli?

Bodo Radomljani v zadnji jesenski tekmi izboljšali točkovni izkupiček? Dejan Djuranović, Jani Žilnik in Dave McDonough so svojo ekipo v 20 krogih jesenskega dela sezone popeljali do osmih točk, takšen pa je bil radomeljski izkupiček tudi po jesenskem delu krstne prvoligaške sezone. Mlinarji so pred dvema letoma v 20 jesenskih tekmah vknjižili dve zmagi – dvakrat so premagali Koper – ob tem pa so remizirali še s Krko in Mariborom, kar je bilo ob tekmovalnem premoru dovolj za osem točk. Bo letošnja bera enaki tisti izpred dveh let?

 

Tekst: NZS
Foto: Ekipa24.si

SORODNE NOVICE

  • 10.12.2016 | Prva liga Telekom Slovenije
    Gorica in Radomlje neodločeno
    Nogometaši Gorice in Kalcerja Radomelj so se v 21. krogu Prve lige Telekom Slovenije razšli z neodločenim izidom 1:1 (0:1).

DELI NA