Pred tekmo: Gorica - Domžale

Prva liga Telekom Slovenije, 5. krog

GORICA - DOMŽALE

19. avgust 2018, ob 18.15

Neposredni prenos: Planet TV

Stadion: Športni park Nova Gorica, kapaciteta 3.100 sedežev (povprečen obisk: 900 gledalcev)

Cena vstopnic:
- odrasli: 8 evrov
- otroci od 14. leta, dijaki, študenti, upokojenci, ženske: 6 evrov
- otroci od 7. do 14. leta: 4 evre
- na dan tekme: 10, 8 in 5 evrov

 

GORICA:

Prepoved nastopa: /

Nedelja bo v znamenju velikega derbija Olimpije in Maribora, zanimiv spopad pa se še pred tem obeta tudi na severu Primorske. Goričani in Domžalčani so v preteklosti odigrali že nekaj izredno napetih dvobojev, za odtenek uspešnejši pa so Primorci. Sinje-modri so v 72 medsebojnih obračunih zbrali 28 zmag, pet več kot rumeni, ki so se v igralniški prestolnici Slovenije opekli spomladi. Četa trenerja Mirana Srebrniča se je z zmago v 31. krogu prvenstva vrnila v boj za evropsko vozovnico, ki pa je nato vseeno spolzela iz rok. V domžalskem golu so končali štirje udarci gostiteljev, za zmago s 4:1 pa so zadeli Kolenc, Žigon, Gulić in Smajlagić. V domačem taboru tudi tokrat upajo na podoben scenarij, domžalski skalp pa bi bil lepa uteha po visokem porazu v Ljudskem vrtu. Grega Sorčan je bil s strani domačih nogometašev premagan petkrat, Štajerci pa so Gorici zadali prvi poraz sezone. Bodo Primorci tokrat uspešnejši?

Kdo je vroč?

Goriška zasedba je rane po porazu v štajerski prestolnici deloma zacelila že med tednom. Varovanci trenerja Mirana Srebrniča so v prvem krogu Pokala Slovenije izločili Plamo Podgrad, ki se je pred tedni prebila med prvoligaše. Prvi polčas srečanja v Krvavem Potoku ni ponudil zadetkov, v nadaljevanju pa se je mreža tresla petkrat. Rok Bužinel se je razveselil prvenca, zmago je z dvema udarcema potrdil Bede Osuji, odpor domačih pa je z dvema goloma strl Semir Smajlagić. Bosansko-hercegovski napadalec je spomladi zadel tudi na tekmi z Domžalami, nase pa opozoril tudi v letošnji sezoni, ko je s pravcato bombo poskrbel za delitev točk v Celju.

Ali ste vedeli?

Pri edinem primorskem prvoligašu so se v sredo razveselili preboja v drugi krog pokalnega tekmovanja, dan kasneje pa je Miran Srebrnič dočakal manj prijetne novice. Goriški strateg nekaj časa ne bo smel računati na Leona Mariniča, saj je mladi vezist na četrtkovem dopoldanskem treningu staknil poškodbo mečnice. Kasnejši zdravniški pregledi so pokazali, da gre za počeno kost, Mariniča pa čaka daljši prisilni počitek, saj ga dva meseca ne bo na nogometnih zelenicah. Otrok sinje-modrih je poleti podaljšal pogodbo s klubom, v novi sezoni pa je zaigral na treh ligaških preizkušnjah.

 

DOMŽALE:

Prepoved nastopa: /

Domžalčani med tednom niso imeli tekmovalnih obveznosti, saj se bodo lovu na pokalno lovoriko, podobno kot Maribor, Olimpija in Rudar, pridružili v drugem krogu. Simon Rožman je imel tako dovolj časa, da svoje varovance dobro pripravi na neugodno gostovanje v Novi Gorici. Ravbarji bodo napadli skupno 11. zmago na novogoriški zelenici, na kateri so nazadnje slavili v jesenskem delu lanske sezone Prve lige Telekom Slovenije. Rumeni so bili boljši z izidom 1:3, ob Senijadu Ibričiću pa se je med strelce dvakrat vpisal Marko Alvir, ki pa ga ni več med rumeno družino. Domžalčani imajo kljub temu dovolj orožij, kar potrjuje tudi pogled na listo strelcev. V štirih krogih je v polno merilo že pet Domžalčanov, po Senijadu Ibričiću in Tonćiju Mujanu, ki sta doslej zadela dvakrat oziroma trikrat, pa so se prvenca v letošnji sezoni razveselili trije nogometaši. Za domžalsko zmago nad Aluminijem so bili najbolj zaslužni Agim Ibraimi, Shamar Nicholson in Nermin Haljeta.

Shamar Nicholson, napadalec Domžal: »Obeta se zelo zahtevna tekma, podobno kot vse, ki smo jih v preteklosti odigrali v Novi Gorici. Pričakujemo čvrstega in zelo dobro organiziranega nasprotnika, proti kateremu je težko priti do priložnosti. Ravno zaradi tega bomo morali biti potrpežljivi, osredotočeni in predvsem zbrani, da izkoristimo vsak kanček prostora, ki si ga bomo priborili. Morali bomo biti na najvišji ravni, podobno kot denimo v prvem polčasu proti Aluminiju, ki je prav tako odlična ekipa. S pravo miselnostjo lahko dosežemo zmago, ki je naš cilj na prav vsaki tekmi.«

Kdo je vroč?

Prvič po daljšem času v domžalskem kadru ne bo nekdanjih članov Gorice. Amedej Vetrih nima pravice nastopa, Matija Širok pa je pred dnevi zapustil domžalsko barko. Od Kamniške Bistrice se je med tednom poslovil tudi Lovro Bizjak, v minuli sezoni prvi strelec kluba pa se je pridružil ruski Ufi. A že v obračunu z Aluminijem sta Nicholson in Haljeta dokazala, da lahko zamenjata zdaj že bivšega soigralca, saj sta se oba vpisala med strelce. Nicholson že ima dobre izkušnje iz gostovanj v Novi Gorici, saj je spomladi omilil domžalski poraz, v Prvi ligi Telekom Slovenije pa se je doslej razveselil šestih golov.

Ali ste vedeli?

Matej Oražem je za klubsko spletno stran potrdil, da odhod Lovra Bizjaka rumenim ne bo prinesel rekordno visoke odškodnine, a bodo Domžale lahko povsem mirno plule skozi sezono. K temu bo skušala pripomoči tudi najnovejša pridobitev dvakratnega državnega prvaka. Vodstvo domžalskega kluba je po Bizjakovem odhodu v Rusijo hitro poiskalo dodatno rešitev, v Prvo ligo Telekom Slovenije pa se je po dobrem letu vrnil Ruben Belima. Nekdanji mladinec Reala je bil leto in pol član Kopra, v dresu katerega je na 34 tekmah dosegel sedem zadetkov. Reprezentant Ekvatorialne Gvineje je trikrat zatresel tudi domžalsko mrežo.

 

Tekst: PDo
Foto: Ekipa24.si

SORODNE NOVICE

  • 19.08.2018 | Prva liga Telekom Slovenije
    Goričani ugnali Domžale za gnečo pri vrhu
    Nogometaši Gorice so v 5. krogu Prve lige Telekom Slovenije premagali Domžale z 1:0 (1:0).

DELI NA