Pred tekmo: Gorica - Domžale

Prva liga Telekom Slovenije, 13. krog

GORICA - DOMŽALE

21. oktober 2017, ob 15.00

Neposredni prenos: Šport TV

Stadion: Športni park Nova Gorica, kapaciteta 3.100 sedežev (povprečen obisk: 717 gledalcev)

Cena vstopnic:
- odrasli: 8 evrov
- otroci od 14. leta, dijaki, študenti, upokojenci, ženske: 6 evrov
- otroci od 7. do 14. leta: 4 evre
- na dan tekme: 10, 8 in 5 evrov

 

GORICA:

Prepoved nastopa: /

Goričani po skromnejšem odprtju letošnje sezone v zadnjih tednih nizajo dobre predstave. Privrženci severnoprimorskega prvoligaša so se med petim in 12. krogom Prve lige Telekom Slovenije razveselili kar šestih zmag, sinje-modrim pa sta točke odščipnila zgolj vodilna kluba prvenstva. Gorica je nazadnje pred domačimi gledalci ugnala še Celje in z 19 točkami ujela tretje Velenjčane, med tednom pa so Primorci dobili tudi prvo četrtfinalno srečanje Pokala Slovenije, potem ko so z golom Osujija v gosteh ugnali kranjski Triglav. V uvodni preizkušnji druge tretjine prvenstva pa v slovensko igralniško prestolnico prihajajo nevarni Domžalčani. Sobotna tekmeca sta v zadnjih sezonah pogosto bila bitke za evropske vozovnice, na podoben dvoboj pa kaže tudi letos. Gorico in Domžale ločijo tri točke, lahko gostitelji s sedmo zmago sezone še povečajo prednost?

Amel Džuzdanović, vezist Gorice: »Na igrišče sem znova stopil po skoraj dveh letih in to, da lahko znova tekmujem, je nekaj najlepšega. Koleno je v najlepšem redu in veseli me, da med tekmo nisem čutil bolečin. Še vedno je prisoten strah, a vem, da ga bo vedno manj. Pomembno je, da je glava sproščena in to, da sem ponovno tam, kjer sem najbolj srečen, na igrišču. Počutim se odlično.«

Kdo je vroč?

Kyrian Nwabueze je v uvodnih nastopih v goriškem dresu pustil obetaven vtis. Nigerijec z ameriškim potnim listom je v treh nastopih dosegel dva zadetka, po golu v mreži Olimpije pa je v soboto tlakoval pot do celjskega skalpa. Štiriindvajsetletni napadalec, ki je bil še poleti kot član armenskega Širaka nasprotnik Gorice, izstopa s fizičnimi danostmi, v dvoboju s Celjani pa je v dveh akcijah pokazal, da je tudi izjemno hiter. V prvem poizkusu je celjski vratar Jurhar pravočasno zapustil svoja vrata in Nwabuezeju preprečil zaključni udarec, v drugo pa je s hitrim korakom prišel do udarca za zadetek.

Ali ste vedeli?

Privrženci sinje-modrih so se po ligaškem slavju v obračunu s Celjem razveselili tudi pokalne zmage. Četa trenerja Mirana Srebrniča se je z gostovanja v Kranju vrnila z minimalno prednostjo, zato bo potrebno polfinalno vozovnico potrditi v povratnem srečanju. Obet je vzpodbuden, za dodatno mero samozavesti pa je poskrbela tudi vrnitev Amela Džuzdanovića, ki se je po dolgem okrevanju vrnil na nogometne zelenice. Ajdovec je bil pred meseci že tik pred tem, da po poškodbi kolena vnovič pomaga soigralcem, a mu je nogometni povratek preprečila ponovitev poškodbe. Tehnično odlično podkovani vezist je na Gorenjskem zaigral prvič po decembru 2015 in že takoj navdušil z natančno asistenco za gol Osujija.

 

DOMŽALE:

Prepoved nastopa: /

Domžalčani so po neprepričljivih septembrskih predstavah odgovorili v slogu. Tako kot v prvi septembrski preizkušnji s Triglavom, ko so slavili s 6:1, so rumeni v mrežo nasprotnika vnovič pospravili šest zadetkov in okrepili samozavest. Pred domžalskim mlinom so se tokrat znašli Ankarančani, ki niso našli pravega recepta za zaustavitev Senijada Ibričića, Nermina Hodžića in soigralcev. Moštvo Simona Rožmana bo učinkovito predstavo po spopadu z zadnjo ekipo prvenstva potrjevalo na severu Primorske. Domžalski in novogoriški nogometaši so že stari znanci, saj se bodo v prvoligaški konkurenci pomerili že sedemdesetič, z 27 zmagami pa so v nekoliko boljšem položaju tokratni gostitelji, saj so Domžale vknjižile šest zmag manj. Poslednja obračuna sta se končala z delitvijo točk, v novogoriškem Športnem parku pa zadnjih deset tekem Domžal in Gorice zgolj enkrat ni ponudilo zmagovalca.

Nermin Hodžić, vezist Domžal: »Zadnji reprezentančni premor je prinesel točno tisto, kar smo potrebovali. Odlično smo delali, opravili veliko dobrih treningov, analiz, tudi individualnih in skupinskih pogovorov. Verjamem, da se bo to odrazilo v nadaljevanju jesenskega dela. Pred nami je sedaj obračun z Gorico, ki je v odlični formi.«

Jure Balkovec, branilec Domžal: »Naš cilj je prikazati čim bolj napadalno igro, ki jo krasi visok ritem tekme. Že vseskozi pod vodstvom Simona Rožmana kažemo to podobo, a nas je na nekaterih tekmah žal malce zapustila sreča ob zaključkih napadov. A v nogometu se dobro delo prej ali slej povrne. Veseli smo, da smo bili minulo soboto učinkoviti, vsekakor pa upamo, da bomo tudi v prihodnje imeli čim višji odstotek izkoriščenih priložnosti.«

Kdo je vroč?

Senijad Ibričić dokazuje, da še ni za v staro šaro. Nekdanji reprezentant Bosne in Hercegovine je bil že v lanski sezoni s skupno sedmimi goli najboljši strelec Kopra, še pomembnejšo vlogo pa mu je po selitvi ob Kamniško Bistrico namenil Simon Rožman. Ibričić je že dosegel lanskoletni izkupiček, saj je bil s štirimi zadetki eden najzaslužnejših za evropsko pravljico Domžal, trikrat pa je v polno meril tudi v Prvi ligi Telekom Slovenije. S šestimi goli v ankaranski mreži so Domžale vnovič prevzele naziv najučinkovitejšega moštva prvenstva, 26 zadetkov pa je prispevalo kar 14 različnih strelcev.

Ali ste vedeli?

Domžalska zasedba se v prihajajoče tekmovalne izzive podaja tudi močnejša za še enega povratnika. Ob koncu poletnega prestopnega roka se je med rumene vrnil Marko Alvir, po več kot osmih letih pa se je za povratek med Domžalčane odločil tudi Andraž Kirm. Nekdanji reprezentant Slovenije je bil zadnje mesece, po slovesu od Olimpije, brez kluba, med oktobrskim reprezentančnim premorom pa je v tekmi z Udinesejem že zaigral v domžalskem dresu. Krim, ki se je leta 2009 iz Domžal podal na Poljsko, nato pa igral še na Nizozemskem in v Cipru, pred tem pa je za rumene odigral 127 prvoligaških srečanj, dosegel pa tudi 22 zadetkov ter se veselil dveh naslov državnega prvaka.

 

Tekst: PDo
Foto: Ekipa24.si

SORODNE NOVICE

  • 21.10.2017 | Prva liga Telekom Slovenije
    Domžalčani zmagali v Novi Gorici
    Nogometaši Gorice so v 13. krogu Prve lige Telekom Slovenije izgubili proti Domžalam z 1:3 (1:1).

DELI NA