Pred tekmo: Domžale - Triglav Kranj

Prva liga Telekom Slovenije, 26. krog

DOMŽALE - TRIGLAV KRANJ

8. april 2018, ob 19.00

Neposredni prenos: Šport TV

Stadion: Športni park Domžale, kapaciteta 3.100 sedežev (povprečen obisk: 805 gledalcev)

Cena vstopnic:
- odrasli: 5 evrov
- dijaki, študentje, upokojenci: 3 evrov

 

DOMŽALE:

Prepoved nastopa: /

Spored 26. kroga Prve lige Telekom Slovenije bodo s tekmo ob Kamniški Bistrici sklenili Domžalčani in Kranjčani. Triglav po porazih v Kidričevem in Krškem še vedno čaka na prvo zmago v nadaljevanju prvenstva, Domžale pa so v Velenju slavile že desetič zapored. Rumeni so po tesni zmagi v Krškem, ko sta za preobrat na Gubcu zadela Senijad Ibričić in Nermin Hodžić, znova potrdili, da so v tem trenutku napadalno najbolj navdahnjeno moštvo prvenstva. Rožmanovi varovanci so v Šaleški dolini dosegli štiri zadetke, z dvema goloma je najvidnejšo vlogo pri zmagi odigral Agim Ibraimi. Nekdanji član Olimpije, Nafte in Maribora spomladi kaže, da so mu zimske priprave močno koristile, nevaren pa bo tudi za gol Triglava. Kranjčani so jeseni v Domžalah že doživeli visok poraz, gostitelji so zabili kar šest zadetkov, dvoboj v gorenjski prestolnici pa je ponudil tesnejšo sliko. Kakšen bo tokratni scenarij?

Simon Rožman, trener Domžal: »Smo v odlični formi, zelo dobra je bila tudi naša priprava na tekmo. Vesel sem, da fantje vseskozi kažejo neizmerno energijo, s katero želijo doseči tudi tretji, četrti, peti zadetek. Vsekakor pa sem izredno zadovoljen zaradi dejstva, da kažejo predstave, ki jih je izredno lepo gledati.«

Žan Žužek, vezist Domžal: »Vzdušje v ekipi je že vseskozi odlično, s temi zmagami pa se je seveda še izboljšalo. Vsi smo željni dobrih rezultatov, ki pridejo le kot posledica trdega dela. S to miselnostjo bomo krenili tudi v prihodnje tedne, a je zaenkrat v centru naše pozornosti le nedeljski obračun s Triglavom.«

Kdo je vroč?

Lovro Bizjak se počasi, a vztrajno prebija proti vrhu ligaške lestvice strelcev, na kateri zaostaja le še za Miljanom Škrbićem in kranjskim napadalcem Matejem Poplatnikom. Mozirjan se je v Velenju še devetič to sezono vpisal med strelce, v nadaljevanju prvenstva pa je v polno meril že šestkrat. Napadalcu, ki se je v Domžale preselil iz vrst Aluminija, spomladi ni uspelo zadeti zgolj enkrat, na tekmi s Krškim, njegov udarec pa so jeseni dodobra spoznali tudi Kranjčani. Bizjak je v septembrskem obračunu z Gorenjci dosegel dva od skupno šestih domžalskih zadetkov, lahko vajo ponovi tudi v nedeljskem spopadu?

Ali ste vedeli?

Domžalčani so se v Velenju veselili že desetič zapored, v nedeljo pa bodo imeli rumeni priložnost, da se rekordni številki povsem približajo. Kot smo že zapisali, si rekord lasti nekdanja Olimpija, ki je v krstni sezoni državnega prvenstva nanizala 12 zmag. Domžalčani lahko v nedeljo izenačijo serijo Maribora iz sezone 1999/00, Štajerci so se veselili med 19. in 29. krogom prvenstva. O dosežku Domžalčanov dovolj pove podatek, da takšnega niza niso sestavili niti v sezonah 2006/07 in 2007/08, ko je Slaviša Stojanović rumene popeljal do dveh naslov državnega prvaka. Najdaljši niz je takrat štel sedem zaporednih zmag.

 

TRIGLAV KRANJ:

Prepoved nastopa: Dejan Robnik

Domžalčani si ob nizu zmag lastijo še en rekordni dosežek letošnje sezone. Rožmanova zasedba se je v Velenju že 13. zapored izognila neodločenemu izidu, kar je sicer uspelo tudi Celjanom. Manj slavna rekordna niza pa si lastijo tudi Kranjčani. Orli so med šestim in desetim krogom nanizali pet zaporednih porazov, na zmago pa so čakali do 12. tekme sezone. Gorenjci zmago močno pogrešajo tudi v nadaljevanju sezone, saj spomladi še niso slavili, zadnjo zmago pa so vknjižili v začetku decembra, ko so v 18. krogu Prve lige Telekom Slovenije ugnali Velenjčane. Kranjčani se bodo ob Kamniški Bistrici pobirali po dveh izjemno bolečih porazih, saj so bordo-rdeči klonili v Kidričevem in med tednom še v Krškem. Zaostanek za osmim mestom se je povečal na šest točk razlike, nova zmaga pa bi bila izjemno dobrodošla tudi za samozavest Gorenjcev.

Siniša Brkić, trener Triglava: »Zdaj bi nam prav prišlo, da proti močnejšim dobro igramo, na malih tekmah pa počepnemo. Domžale so, poleg Olimpije, zame trenutno najmočnejša ekipa, ne poznajo poraza, morda pa prav to zaneti iskrico. Seveda ni smotrno, da krvavo potrebne točke iščeš proti favoritom, a nimamo izbire in tudi v ta obračun bomo odšli z mislimi na pozitiven rezultat. Vselej stremimo k zmagi, tokrat bi seveda podpisali tudi točko, vsaka nam namreč ogromno pomeni.«

Kdo je vroč?

Kdo bo potegnil kranjski voz? Siniša Brkić še vedno išče razpoloženega strelca, ki bi olajšal delo Mateju Poplatniku, z 12 zadetki prvemu strelcu prvenstva. Orli bodo v Domžalah pogrešali izkušenega Dejana Robnika, prvič pa so bo nekdanjemu klubu zoperstavil Rok Elsner. Mlajši brat domžalske legende Luke Elsnerja se je ob Kamniški Bistrici nazadnje potil v lanski sezoni, ko je v rumeni opravi zbral pet uradnih nastopov.

Ali ste vedeli?

Šestindvajseti krog Prve lige Telekom Slovenije bo tudi v znamenju boja proti dopingu in širitvi ideje o čistem športu. Svetovni kampanji »Play True Day« (Dan čistega športa) se je tudi letos pridružila Nogometna zveza Slovenije, namen preventivnih aktivnosti pa je seznaniti športnike, športno in splošno javnost o boju proti dopingu. V okviru promocijskih aktivnosti bodo ekipe prejele majice »Play True Day«, ki jih bodo člani prve enajsterice oblekli ob izhodu na igrišče pred začetkom tekme. Drugi del aktivnosti vključuje podpis zaobljube v podporo čistemu športu.

 

Tekst: PDo
Foto: Ekipa24.si

SORODNE NOVICE

  • 08.04.2018 | Prva liga Telekom Slovenije
    Domžalčani v drugem delu strli Gorenjce
    Domžale so v 26. krogu Prve lige Telekoma Slovenije premagali Triglav s 3:0 (0:0).

DELI NA