Pred tekmo: Domžale - Rudar Velenje

Prva liga Telekom Slovenije, 28. krog

DOMŽALE - RUDAR VELENJE

22. april 2018, ob 19.00

Neposredni prenos: Šport TV

Stadion: Športni park Domžale, kapaciteta 3.100 sedežev (povprečen obisk: 765 gledalcev)

Cena vstopnic:
- odrasli: 5 evrov
- dijaki, študentje, upokojenci: 3 evrov

 

DOMŽALE:

Prepoved nastopa: /

Domžalčani so med tednom dobili zaostalo tekmo s Celjem. Nov komplet točk je s prvencem na slovenskih zelenicah potrdil Shamar Nicholson, ki je postal prvi jamajški nogometaš z zadetkom v Prvi ligi Telekom Slovenije. Nicholson sicer ni prvi predstavnik karibskega otočja z golom, saj je mreže nasprotnikov pred leti polnil tudi Josh Parker, sicer reprezentant Antigve in Barbudov. Domžalčani so spomladi še neporaženi, z golom Lovra Bizjaka pa so v soboto remizirali tudi z Olimpijo in tako poskrbeli, da bi lahko v zaključku sezone spremljali tudi troboj za naslov državnega prvaka. Rumeni za vrhom lestvice zaostajajo sedem točk, a Simon Rožman vztrajno poudarja, da se ob Kamniški Bistrici ozirajo predvsem na lastne predstave. A dokler bodo v igri, lahko naslov sanjajo tudi privrženci Domžal, ki bodo svoje ljubljence na domačem stadionu spodbujali v nedeljskem obračunu z Rudarjem. Ravbarji so se jeseni s knapi opekli dvakrat, v začetku aprila, v zaostali tekmi 19. kroga prvenstva, pa so v Velenju slavili z 1:4.

Petar Franjić, vezist Domžal: »Velenjčani so nas v tej sezoni dvakrat že ugnali, zato si želimo z zmago poravnati račune. Pričakujemo, da bodo od prve minute krenili agresivno in napadalno, zato moramo biti dobro pripravljeni že v samem uvodu tekme. Glede načina naše igre nima smisla izgubljati besed, saj ne odstopamo od naših zamisli. Znova bomo skušali biti napadalni, agresivni in dinamični, želja pa je seveda nadaljevanje niza uspešnih rezultatov.«

Kdo je vroč?

Lovro Bizjak je najbolj vroče ime nadaljevanja državnega prvenstva. Mozirjan v sredo resda ni uspel zatresti mreže Celja, a otroku Šmartnega, sodeč po statistiki, veliko bolj ležijo srečanja ob koncu tedna. Tako je v sobotnem derbiju z Olimpijo dosegel že osmi spomladanski zadetek in se že povsem približal vrhu ligaške lestvice strelcev. Matej Poplatnik domžalskemu napadalcu beži le še za gol, glede na Bizjakov niz pa bi lahko član Triglava družbo na vrhu razpredelnice dobil že po nedeljski tekmi. Štiriindvajsetletnik je bil aprila že natančen v Velenju, bo tudi v Domžalah?

Ali ste vedeli?

Vodstvo domžalskega kluba v času, ko so se nogometaši vključili v boj za sam vrh lestvice, pogleduje tudi proti prihajajoči sezoni. Po Senijadu Ibričiću, ki je pred dnevi sklenil enoletno podaljšanje sodelovanje, je novo pogodbo z ravbarji podpisal tudi Matija Širok. Tudi bočni branilec bi s koncem sezone postal prost nogometaš, z novim dogovorom pa bo ob Kamniški Bistrici ostal vsaj še dve leti. Primorec se je Domžalam pridružil po grenki izkušnji s poljsko Jagiellonio, v tem času pa je v rumenem dresu odigral 48 prvoligaških tekem.

 

RUDAR VELENJE:

Prepoved nastopa: /

Velenjčani so že pred časom izgubili stik z domžalskim klubom, ki je v zadnjih 13 krogih osvojil kar 37 od možnih 39 točk. Rumeni knapom bežijo za 13 točk, četa Marijana Pušnika pa se bo v zadnji četrtini letošnje izvedbe Prve lige Telekom Slovenije težko prebila višje od četrtega mesta. A Rudar kljub vsemu mora nadaljevati z zbiranjem točk, saj bi ob »uslugi« Olimpije poletni nastop v kvalifikacijah UEFA Evropske lige prineslo tudi četrto mesto. Šaleška zasedba ima pred zadnjimi devetimi preizkušnjami štiri točke zaloge pred sosedi Celjani, ki se v lovu na četrto mesto prav tako še niso predali. Velenjske nogometaše čaka zahtevna naloga, saj so Domžalčani letos na svoji zelenici izjemno prepričljivi, saj so v 13 tekmah klonili zgolj dvakrat. Ene od zmag na domžalskem igrišču so se jeseni veselili tudi v velenjskem taboru, za veselje v desetem krogu je zadel John Mary. Kdo bo uspešnejši v nedeljo?

Kdo je vroč?

Moštvo Rudarja je tretjo četrtino letošnjega prvenstva sklenilo z gostovanjem v Kranju. Knapi so si zmago v gorenjski prestolnici zagotovili z goloma ob koncu polčasa, ko sta Elvisa Džafića v razmaku treh minut matirala Edin Šehić in Dominik Radić. Slednji se lahko v zadnjih tednih pohvali z dobro formo, saj je v treh tekmah dosegel štiri zadetke. Enaindvajsetletnik je dobro izkoristil priložnost po odhodu Johna Maryja in poškodbi Milana Tučića, bo šestkratni strelec serijo podaljšal tudi v obračunu z Domžalami?

Ali ste vedeli?

Med tednom je bilo v Velenju svečano, saj so v Šaleški dolini proslavili dvajsetletnico osvojitve pokalne lovorike. V nogometni reviji so se pristašem kluba predstavile mlajše klubske selekcije, po otvoritvi razstave pred osrednjo tribuno pa so se na igrišču udarili še varovanci Marijana Pušnika in nogometaši, ki so leta 1998 poskrbeli za veselje velenjskih navijačev. Pod taktirko Draga Kostanjška so med drugim zaigrali Mladen Dabanović, Živojin Vidojević, Saša Gajser, Peter Šumnik, Samir Balagić, Almir Sulejmanović, Danijel Brezič, Zoran Pavlović in številni drugi (bivši) nogometaši.

 

Tekst: PDo
Foto: Ekipa24.si

SORODNE NOVICE

  • 22.04.2018 | Prva liga Telekom Slovenije
    Domžalčani z novo zmago vse bližje
    Nogometaši Domžal so v 28. krogu Prve lige Telekom Slovenije premagali velenjski Rudar s 3:0 (2:0).

DELI NA