Pred tekmo: Domžale - Rudar Velenje

Prva liga Telekom Slovenije, 10. krog

DOMŽALE - RUDAR VELENJE

24. september 2017, ob 18:45

Neposredni prenos: Šport TV 1

Stadion: Športni park Domžale,  kapaciteta 3.100 sedežev (povprečen obisk: 750 gledalcev)

Cena vstopnic:
- odrasli: 5 evrov
- dijaki, študentje, upokojenci: 3 evrov

 

DOMŽALE:

Prepoved nastopa: Žan Žužek

Domžalčani so po dolgi in uspešni evropski epizodi, ko so prišli do roba skupinskega dela UEFA Evropske lige, ekspresno hitro zaključili s pokalnim udejstvovanjem. Pokalni prvak je z branjenjem lovorike zaključil že pred prvo oviro. Četa trenerja Simona Rožmana je pokleknila v soboški Fazaneriji in tako vknjižila še drugi poraz v nizu. Že konec minulega tedna so rumeni ostali brez točk v sosedskem obračunu z Ljubljančani, potem ko je mrežo nekdanjega kluba zatresel Branko Ilić. Domžalska zasedba bo po porazu v Stožicah in Fazaneriji gostila Velenjčane, ki so se v prvem krogu letošnje sezone že razveselili domžalskega skalpa, zato Senijadu Ibričiću in soigralcem ne bi smelo manjkati motiva. Nedeljska nasprotnika sta skorajda povsem izenačena, saj imajo knapi zgolj zmago več, zanimivo pa je, da se lahko Domžale pohvalijo z boljšo razliko v doseženih in prejetih zadetkih (79:71).

Simon Rožman, trener Domžal: »Ne bežimo od odgovornosti, potrebno bo spremeniti določene zadeve. Že takoj po koncu evropskih tekem sem poudarjal, da preskok ne bo lahek, hkrati pa so se nam v moštvu zgodile določene spremembe. Skušamo ohranjati tekmovalne ambicije in v isti sapi slediti naši filozofiji. Do reprezentančnega premora nas čakata še dve tekmi, ki ju preprosto moramo odigrati bolje.«

Kdo je vroč?

Domžalska slačilnica je ob koncu poletnega prestopnega roka doživela precejšnje spremembe. Po slovesu Jana Repasa, Ivana Firerja in Mihe Blažiča so prostor za dokazovanje dobili tudi nekateri obrazi, ki doslej še niso dobili veliko priložnosti. Med tiste, ki vse močneje opozarjajo nase, spada tudi Rubin Hebaj. Mladi reprezentant Albanije še čaka na ligaški debi v začetni enajsterici, je pa od prve minute zaigral v Murski Soboti in vnovič upravičil zaupanje. Hebaj je namreč v polno meril še v tretjem od zadnjih štirih nastopov. Si je s tremi zadetki že priigral obilnejšo minutažo?

Ali ste vedeli?

Simon Rožman je po pokalnem porazu vnovič izpostavil prepričanje, da preklop po uspešnih evropskih predstavah ne bo najenostavnejši. To so njegovi varovanci spoznali na najbolj boleč način. Evropske preizkušnje so svoje pečat pustile tudi pri točkovnem izkupičku v uvodni četrtini Prve lige Telekom Slovenije. Rumeni se z 12 točkami po devetih krogih nahajajo na petem mestu lestvice, v letošnji sezoni pa se kljub toplo-hladnim predstavam še niso znašli v spodnjem domu prvenstva. Pravzaprav se Domžalčani sponji polovici lestvice uspešno izogibajo že več kot tri sezone, potem ko so tekmovalno leto 2013/14 sklenili na šestem mestu. V omenjeni sezoni so velik del prvenstva preživeli na šestem mestu, med bolje uvrščeno polovico pa so se nazadnje znašli po četrtem krogu.

 

RUDAR VELENJE:

Prepoved nastopa: /

Tudi Rudar v letošnji izvedbi pokalnega tekmovanja ni imel pretirane sreče. Knapi so pravtako izgubili že prvi pokalni obračun, v prvem krogu tekmovanja je četo trenerja Marijana Pušnika presenetil sežanski Tabor. Velenjčani so se tako že avgusta poslovili od Pokala Slovenije, ki so ga osvojili leta 1998, in se posvetili ligaškim obveznostim. Zeleno-črnim gre v zadnjih tednih za odtenek bolje kot tokratnemu nasprotniku, posledično pa se Rudar s točko prednosti nahaja mesto pred gostitelji nedeljskega obračuna. Rudar je po reprezentančnem premoru najprej remiziral z Aluminijem, nazadnje pa so bili velenjski nogometaši uspešni tudi v gorenjski prestolnici in s četrtega gostovanja prinesli prve točke, ki sta jih priigrala Leon Črnčič in Milan Tučić, s tremi zadetki najboljši strelec knapov. Z novo zmago bi se lahko Velenjčani z nekaj sreča vnovič zavihteli na tretje mesto, ki so ga držali že po uvodnih 90 minutah igre.

Kdo je vroč?

Milan Tučić dokazuje, da izvrstne predstave v dresu ljubljanskega Brava niso bile naključje. Mladi Ljubljančan je blestel predvsem spomladi, ko je Bravu z učinkovitimi predstavami pomagal do naslova prvaka 3. SNL center, s skupno 32 zadetki pa je bil okronan za najučinkovitejšega strelca lige. Enaindvajsetletni napadalec si je z učinkovitimi predstavami priigral prestop v prvoligaško sredino in se strelskega prvenca v Prvi ligi Telekom Slovenije veselil že ob debiju. Domžalski branilci so sposobnosti velenjskega napadalca torej že dodobra spoznali, zatem pa je mladi reprezentant Slovenije zatresel še mreži Celja in Triglava.

Ali ste vedeli?

Velenjski prvoligaš se je lahko v pretekli sezoni pohvalil z učinkovitim napadom. Izstopala sta John Mary in Dominik Glavina, ki sta se podpisala pod 33 od skupno 49 golov Rudarja. V aktualni sezoni imajo Velenjčani več težav z učinkovitostjo napada, saj so z devetimi zadetki med skormenjšimi sredinami Prve lige Telekom Slovenije. Manj učinkoviti od knapov so zgolj Ankarančani in Kranjčani, v mrežo katerih pa so velenjski nogometaši pospravili tisoči prvoligaški zadetek v zgodovini kluba. Pod jubilejni gol se je v drugi polovici prvega polčasa podpisal Leon Črnčič, Rudar pa je tako prekinil 297 minut dolg strelski post.

 

Tekst: PDo
Foto: Ekipa24.si

SORODNE NOVICE

  • 24.09.2017 | Prva liga Telekom Slovenije
    Rudar do zmage v Domžalah
    Nogometaši Rudarja Velenja so v tekmi 10. kroga Prve lige Telekom Slovenije v gosteh premagali Domžale z 1:0 (1:0).

DELI NA