Pred tekmo: Domžale - Rudar Velenje

Pred tekmo: Domžale - Rudar Velenje

Prva liga Telekom Slovenije, 31. krog

28. april 2017, ob 20:00: DOMŽALE - RUDAR VELENJE

Stadion: Športni park Domžale,  kapaciteta 3.100 sedežev  (povprečen obisk: 1.160 gledalcev)

Cena vstopnic:
- odrasli: 5 evrov
- dijaki, študentje, upokojenci: 3 evrov

 

DOMŽALE:

Prepoved nastopa: /

Čeprav nas do zaključka letošnje izdaje Prve lige Telekom Slovenije loči še šest krogov, bodo Domžalčani v petkovem večeru odigrali še zadnje srečanje sezone na svoji zelenici ob Kamniški Bistrici. Osrednje igrišče Športnega parka Domžale bo namreč v prihodnjih dneh in tednih doživeli prenovo, kot zadnji pa bodo na njej zaigrali nogometaši Rudarja. Petkova nasprotnika se v dvoboj podajata z rezultatsko slabšo popotnico, saj so se tudi Domžalčani z zadnjega gostovanja vrnili poraženi. Za varovance trenerja Simona Rožmana je bil v Ljudskem vrtu usoden zadetek v osmi sekundi srečanja, rumeni pa se kljub pobudi v nadaljevanju srečanja niso uspeli izogniti devetemu porazu, s katerim je pokalni finalist drugo mesto na lestvici vnovič predal sosedom Ljubljančanom. Že v petek imajo Domžalčani priložnost, da se z novo zmago vnovič povzpnejo pred Olimpijo, ki jo v soboto čaka derbi z Mariborom.

Žan Majer, vezist Domžal: »Če bomo proti Rudarju igrali tako kot proti Mariboru, bodo točke ostale doma. Vsako tekmo želimo zmagati, ne glede na to, kdo nam stoji nasproti. Tekma proti Mariboru je pokazala česa smo sposobni. Takšne predstave moramo ponavljati iz tedna v teden.«

Matija Širok, bočni branilec Domžal: »Rezultat in položaj na lestvici nas ne zanimata. Z rezultatom bomo nagrajeni, če si ga bomo na igrišču zaslužili. Če se bomo branili celo tekmo, bomo težko osvajali točke. Sprejeli smo vizijo trenerja, zato želimo vseskozi napadati in si ustvarjati priložnosti.«

Kdo je vroč?

Ivan Firer je tudi ob porazu z Mariborom pokazal, da je trenutno eden najmočnejših domžalskih adutov. Izkušeni Rogatčan se je po enoletnem igranju v nogometno eksotičnem Vietnamu pozimi vrnil na sončno stran Alp, nekaj časa z Domžalčani zgolj treniral in vzdrževal fizično pripravljenost, nato pa si je z vodstvom rumenih segel v roko in tudi uradno postal član kluba. S štirimi zadetki je prav Firer spomladi najboljši strelec Domžal, ki v drugem delu sezone še niso uspele nanizati nekaj zaporednih predstav z visokim številom zadetkov. A tokrat Firerju motiva zagotovo ne bo manjkalo, saj bo nasproti stal klub, katerega član je bil dve sezoni.

Ali ste vedeli?

Domžalčane v zaključku sezone čakata še dve preizkušnji v vlogi gostitelja. Vodstvo dvakratnega državnega prvaka se je odločilo, da bodo rumeni tekmi z Gorico in Celjem, ki v zadnjih tednih vztrajno lovita tudi zasedbo trenerja Rožmana, gostili na Ptuju. Najstarejše slovenske mesto se je v preteklosti že znašlo v vlogi začasnega domovanja, saj so v času gradnje tribune domače tekme na zelenici ptujskega Mestnega stadiona igrali tudi Zavrčani, domžalski klub pa na Ptuj veže še en lep spomin. V zadnji tekmi sezone 2007/08 so Domžalčani prav na Ptuju dvignili lovoriko za drugi zaporedni naslov državnega prvaka.

 

RUDAR VELENJE:

Prepoved nastopa: Dominik Glavina

Knapi so po tesnem porazu v tekmi z Mariborom klonili tudi v Kopru. Velenjsko zasedbo je točk stala nezbranost v obrambi, saj so Koprčani edini zadetek na srečanju dosegli po napaki gostujočega branilca Billonga, za nameček pa je Vanja Radinović na Bonifiki izgubil še najboljšega strelca prvenstva. Dominik Glavina bo moral zaradi izpolnjene kvote rumenih kartonov izpustiti gostovanje ob Kamniški Bistrici. Na zadnje gostovanje v Domžalah imajo v taboru Rudarja dobre spomine, saj so se v dvoboju z Radomljami veselili visoke zmage z izidom 0:5. Srečanja s tokratnim nasprotnikom ponujajo nekoliko drugačno sliko, saj so Domžalčani dobila oba jesenska dvoboja, prvi obračun v nadaljevanju sezone pa se je, po tem ko je v izdihljajih dvoboja v polno meril prav omenjeni Glavina, postregel z delitvijo točk. Se bodo knapi, ki so med tednom v Simonu Dobaju dobili novega predsednika, po šestih tekmah čakanja razveselili domžalskega skalpa?

Matej Radan, vratar Rudarja: »Vemo, da so Domžale kakovostna ekipa z močnimi posamezniki. Upamo na točko ali tri, na najboljši scenarij in da se domov vrnemo srečnejši kot z gostovanja v Kopru. Kar se tiče zaključka sezone, upam, da jo bomo mirno pripeljali h koncu in obstali med prvoligaši.«

Sven Dodlek, vezist Rudarja: »V Domžale gremo s ciljem osvojiti vse tri točke, saj se lahko zgolj s tem zadržimo v ligi, kar je tudi naš cilj. Z dobro igro želimo predstaviti močan Rudar, na gostovanju v Domžalah bomo iskali pozitiven rezultat.«

Kdo je vroč?

Ob odsotnosti Dominika Glavina, ki si skupaj z Luko Zahovićem in 15 doseženimi zadetki deli vrh ligaške lestvice strelcev, bo moral v fazi napada dodatno breme na svoja pleča prevzeti tudi John Mary. Kamerunsko-nigerijski napadalec za klubskim soigralcem zaostaja vsega dva zadetka, zato ima v petkovem večeru priložnost, da pred zaključkom sezone še zaostri borbo za strelsko krono. Za naziv najboljšega strelca se ob velenjski dvojici, ki je zabila kar 28 od skupno 43 zadetkov Rudarja, se za krono borita še Luka Zahović in Miran Burgić, z nekaj sreče pa bi se lahko boj razširil tudi z Daliborjem Volašem in Filipom Dangubićem. To bo odvisno tudi od učinka Maryja, ki se zadnje tekme v domžalskem Športnem parku rad spominja, saj je že v prvem polčasu v mrežo Radomelj pospravil tri gole.

Ali ste vedeli?

Ne le Ivan Firer, v domžalski zasedbi najdemo še nekaj nekdanji knapov. Dres Rudarja sO v preteklosti nosili še trije člani rumene posadke, ob Denisu Haliloviću in Luki Žinku tudi Elvis Bratanović, ki se je z učinkoviti predstavami v velenjskem dresu uspel prebiti tudi v tujino. Celjan bo eden od adutov domžalskega napada, saj je po vnetju slepiča in operativnem posegu povsem okreval. Ob četverici nekdanjih članov Rudarja pa so v Domžalah pred dnevi v svoji družbi pozdravili tudi nekdanjega trenerja knapov. Jernej Javornik je v času aktivne kariere za Velenjčane odigral 153 prvoligaških tekem, člansko ekipo Rudarja pa je vodil več kot tri leta, vse do lanskega maja, pred dnevi pa je v Domžalah zasedel vlogo strokovnega koordinatorja.

 

 

Tekst: NZS
Foto: Ekipa24.si

SORODNE NOVICE

  • 28.04.2017 | Prva liga Telekom Slovenije
    Zmaga Domžal za nov skok na drugo mesto
    Nogometaši Domžal so v 31. krogu Prve lige Telekom Slovenije doma premagali Rudar Velenje s 3:0 (0:0).

DELI NA