Pred tekmo: Domžale - Olimpija

Prva liga Telekom Slovenije, 18. krog

DOMŽALE - OLIMPIJA

3. december 2017, ob 16.50

Neposredni prenos: Kanal A

Stadion: Športni park Domžale, kapaciteta 3.100 sedežev (povprečen obisk: 781 gledalcev)

Cena vstopnic:
- odrasli: 5 evrov
- dijaki, študentje, upokojenci: 3 evrov

 

DOMŽALE:

Prepoved nastopa: /

Prvo polovico letošnje sezone Prve lige Telekom Slovenije bodo z nedeljsko tekmo sklenili Domžalčani in Ljubljančani. Zmaji bodo po spopadu z Mariborom, preko katerega so se prebili v polfinale Pokala Slovenije, storili vse, da ostanejo na vrhu lestvice, svoje načrte pa imajo tudi rumeni. Pokalni prvak bo ob Kamniški Bistrici napadel četrto zaporedno zmago, s katero bi četa Simona Rožmana ostala najmanj na četrtem mestu ligaške razpredelnice. Domžalčani so se na četrto mesto vrnili po 15. krogu, ko so z golom Andraža Kirma slavili v Kidričevem, zatem pa so bili z minimalno razliko boljši še od Krškega in Triglava. Domžalska zasedba je tako nanizala tri zmage, pohvale pa si zasluži tudi obrambna vrsta, ki je nepremagana že 302 minuti. Rumeni bodo skušali pozitiven trend podaljšati tudi v sosedskem obračunu z Olimpijo, bo Domžalčanom uspelo?

Gaber Dobrovoljc, branilec Domžal: »Vsi skupaj že z nestrpnostjo pričakujemo zadnja dva obračuna v tem koledarskem letu. Seveda so naše misli najprej osredotočene na Olimpijo, s katero se bomo pomerili v nedeljo. Obeta se zelo zanimiv derbi, oboji smo željni dobre predstave, prav tako pa tudi zmage.«

Marko Alvir, vezist Domžal: »Vsi vemo, kaj nas čaka v nedeljo. Olimpija je zasluženo vodilna zasedba lige, goji lep in nevaren nogomet, tako da bo z razlogom favorit na tej tekmi. Z njimi imamo nekaj neporavnanih računov, saj smo na prvi medsebojni tekmi v tej sezoni nesrečno izgubili. Želja je, da nadaljujemo serijo zmag. Prepričan sem, da bomo dobro pripravljeni, računamo pa tudi na podporo rumene družine.«

Kdo je vroč?

Simon Rožman pred sosedskim derbijem upa, da bo nogometašem služilo tudi vreme, ki je med tednom že poskrbelo za simbolično pošiljko snega. Če domžalskega stratega skrbijo vremenske razmere, pa ga lahko veseli široka izbira kadra. Domžalčani imajo predvsem na sredini igrišča in na krilnih položajih veliko izbire, med najbolj vroče adute pa spada Marko Alvir. Triindvajsetletni Zagrebčan se je po neigranju v dresu Slavije vrnil v tekmovalni nogomet in hitro pokazal, da se v rumenem dresu počuti odlično. To dokazujejo tudi trije doseženi zadetki, zadnji v Kranju je bil odločilen.

Ali ste vedeli?

Domžale in Olimpija sta v prvoligaški konkurenci doslej odigrala 33 sosedskih obračunov. Tudi zaradi geografske bližine pa so dres obeh klubov nosili že številni nogometaši. V domžalski slačilnici trenutno najdemo dva nekdanja nogometaša Olimpije, Agima Ibraimija in Andraža Kirma. Slednji bo v nedeljo lovil 133. prvoligaški nastop v dresu Domžal, s čimer bi se na sedmem mestu večne klubske lestvice izenačil z Zlatanom Ljubijankićem. Tretje mesto na omenjeni lestvici zaseda Nejc Vidmar, ki se je po poškodbi vrnil na ljubljansko klop. Ob dolgoletnemu vratarju Domžal sta barve rumenih v preteklosti zastopala tudi Branko Ilić in Aljaž Ivačič, slednji sicer zgolj v mladinski konkurenci.

 

OLIMPIJA:

Prepoved nastopa: /

Olimpija je v 17. krogu Prve lige Telekom Slovenije izkoristila poraz Maribora v knežjem mestu in se s skalpom Krčanov vrnila na vrh ligaške razpredelnice. Med tednom so privrženci ljubljanskega kluba proslavili še uvrstitev v polfinale pokalnega tekmovanja, potem ko so v četrtfinalu s skupnim izidom 4:1 izločili Mariborčane. Povratni obračun v Ljudskem vrtu ni ponudil zmagovalca, a je bila prednost s prve tekme dovolj zajetna, da se Ljubljančani po golu Kronavetra niso bali preobrata Štajercev. Zmaje pred koncem jesenskega dela sezone čaka še domača tekma s Celjem, še prej pa se četa Igorja Bišćana podaja na najbližje gostovanje. Zeleno-beli bodo ob Kamniški Bistrici deležni številčne in bučne podpore, pristaši zeleno-belih pa upajo, da bodo njihovi ljubljenci nadaljevali tradicijo zadnjih dvobojev z Domžalami. Olimpija, ki bo jesen sklenila brez Aljaža Ivačiča, je v poslednjih osmih tekmah klonila zgolj enkrat.

Igor Bišćan, trener Olimpije: »Še vedno to trdim. V zadnjem času konstantno zmagujejo, in to je realen pokazatelj. Čaka nas težka tekma. Tudi med tednom smo odigrali težko tekmo, tako da bomo videli v kakšnem stanju bomo. Ne bo enostavno. Malce smo utrujeni, morali se bomo regenerirati, biti sveži in fizično na dobrem nivoju. Čaka nas zahtevna priprava na tekmo. Moramo imeti načrt, kako priti do treh točk.«

Kdo je vroč?

Rok Kronaveter je zaradi dolgega okrevanja po poškodbi izpustil večji del jesenskih obveznosti, po vrnitvi na zelenice pa je hitro spomnil na svojo kakovost. Mariborčan je v nedeljo odločil obračun s Krškim, pomemben pa je bil tudi njegov gol v povratni četrtfinalni tekmi. Z golom v izdihljajih prvega polčasa je poskrbel, da nadaljevanje obračuna ni postreglo z dramatičnim razpletom. Izkušeni vezist je v dresu Olimpije že odločal sosedske spopade z Domžalčani. Lani poleti je dodal zadetek k zmagi z 1:3, še sezono poprej pa je v 30. krogu zabil za pomembno zmago zmajev, ki so s tem storili pomemben korak k naslovu.

Ali ste vedeli?

Kronaveter se je, potem ko je pred poltretjim letom prestopil v vrste Olimpije, podpisal pod 22 ligaških zadetkov. S tem dosežkom se je otrok Železničarja že povzpel na četrto mesto klubske lestvice, na čelu katere se s 46 zadetki nahaja Andraž Šporar. Pred Kronavetrom se sicer nahajata še Vršič in Omladič, ki ima pred Mariborčanom še tri gole prednosti. Po lestvici nastopov pa vse višje plezata Nik Kapun in Kenan Bajrić. Manjša poškodba kolena je Kapunu v nedeljo preprečila, da bi ujel šestega Nemanjo Mitrovića, Bajrić pa se je s 113. nastopom v zeleno-beli opravi na četrtem mestu izenačil z Erikom Salkićem. Do Matica Finka ga loči še pet nastopov, največ pa jih je zbral Boban Jović, ki si je dres Olimpije nadel 150-krat.

 

Tekst: PDo
Foto: Ekipa24.si

SORODNE NOVICE

  • 03.12.2017 | Prva liga Telekom Slovenije
    Na derbiju do zmage Domžale
    Nogometaši Domžal so v tekmi 18. kroga Prve lige Telekom Slovenije premagali Olimpijo z 1:0 (1:0).

DELI NA