Pred tekmo: Domžale - Mura

Prva liga Telekom Slovenije, 12. krog

DOMŽALE - MURA

6. oktober 2018, ob 14.45

Neposredni prenos: Planet TV

Stadion: Športni park Domžale, kapaciteta 3.100 sedežev (Povprečen obisk: 810 gledalcev)

Cena vstopnic:
- 5 evrov
- otroci do 14 let: prost vstop

 

DOMŽALE:

Prepoved nastopa: /

V soboto bodo odigrana tri srečanja 12. kroga Prve lige Telekom Slovenije. Že sredi popoldneva se bodo za nove točke udarili nogometaši Domžal in Mure, ki ob Kamniško Bistrico prihajajo z okrepljeno samozavestjo. Drugače je z Domžalčani, ki so pred dobrim tednom doživeli nov boleč poraz v Velenju. Rudar je zaostajal vse do 85. minute dvoboja, ko je domžalsko prednost in gol Daria Melnjaka izničil rezervist Tim Vodeb. Zgolj tri minute kasneje je udaril še David Kašnik in domžalske točke so splavale v velenjsko jezero. Domžalčani se z grenkim priokusom spominjajo tudi poletnega gostovanja v Murski Soboti, saj so v Fazaneriji doživeli najvišji poraz v letošnji sezoni. Muraši so Dejana Milića premagali kar petkrat, tudi zaradi tega pa v Domžalčanih verjetno tli želja po maščevanju.

Adam Gnezda Čerin, vezist Domžal: »Želimo si vrnitve v zmagovalni niz. Pričakujemo, da bomo tudi rezultatsko nadgradili naše predstave in da Muri z zmago vrnemo za tisti poraz v Murski Soboti. Potrebne bo veliko želje, borbenosti, agresivnosti in taktične dovršenosti. Če se bo vse poklopilo, se lahko nadejamo dobrega rezultata.«

Kdo je vroč?

Simon Rožman po poletnih rošadah očitno še ni našel udarne enajsterice. Najmlajši strateg v Prvi ligi Telekom Slovenije je že po tekmi v Ljudskem vrtu priznal, da se v osrčju zvezne vrste močno pozna slovo Zenija Husmanija. Na sredini igrišča vse pomembnejšo vlogo prevzema Adam Gnezda Čerin, sicer eden od nogometašev, ki so se kalili v mladinskem pogonu rumenih. Idrijčan je odigral vse ligaške preizkušnje, dosegel pa je zadetek, z dvema asistencama pa je ob Ibričiću najboljši podajalec v domžalski ekipi.

Ali ste vedeli?

Ob Kamniški Bistrici so v tem tednu pozdravili še enega povratnika. Po Andražu Kirmu, Slobodanu Vuku in Mateju Podlogarju se je med rumene vrnil tudi Dejan Lazarević. Krilni nogometaš je produkt domžalske nogometne šole, vendar za člansko ekipo še ni zaigral, saj se je v tujino podal že kot kadet. Za Lazarevićem, ki ima tudi reprezentančne izkušnje, je pisana nogometna pot, saj je dolga leta igral v Italiji, preizkušal pa se je tudi v Turčiji in na Poljskem. Rožman je z Lazarevićem dobil še eno izkušeno orožje, bo z njim prebudil domžalske rezultate?

 

MURA:

Prepoved nastopa: /

Domžalčani so v Šaleški dolini doživeli novo bolečo lekcijo, zato bodo na domačem igrišču željni nove zmage. Svojo računico imajo tudi Sobočani, ki so v nedeljo prekinili niz porazov ter pred polno Fazanerijo na kolena spravili vodilni Maribor. Muraši so Štajercem zadali prvi poraz v letošnjem prvenstvu, z visoko zmago pa so zagotovo močno okrepili tudi samozavest. Ta je po treh zaporednih porazih doživela nekaj udarcev, za nameček pa so se zasedbi trenerja Anteja Šimundže približali tudi zasledovalci. V Prekmurju po odmevnem skalpu znova dihajo nekoliko lažje, a pristaši črno-belih v en glas poudarjajo, da bo potrebno za izpolnitev cilja – to je obstanek –, premagovati tudi tekmece v spodnjem delu ligaške razpredelnice. A še prej čaka Muro obračun z Domžalami, ki zagotovo merijo višje od trenutne pozicije. Lahko Mura vnovič preseneti?

Kdo je vroč?

»Pa ga je le dočakal,« so navijači prekmurskega prvoligaša v en glas vzdihnili po golu v končnici tekme z Mariborom. Luka Bobičanec je na strelski prvenec v prvoligaški konkurenci čakal vse do 11. kroga prvenstva. Če je že moral čakati tako dolgo, bi si Medžimurec težko izbral boljši trenutek, saj je z lepim udarcem odpihnil mariborske upe in potrdil visoko zmago Mure. Krilni nogometaš je dobro predstavo podkrepil še s tretjo asistenco sezone, v soboto pa bo nevaren tudi za vrata dvakratnih državnih prvakov.

Ali ste vedeli?

Motiva v soboto zagotovo ne bo manjkalo niti Luki Šušnjari. Robustni, a hitri nogometaš se vrača v soboški kader, potem ko je zaradi rdečega kartona v obračunu z Olimpijo izpustil kar tri ligaške preizkušnje. Krilni napadalec se je pred tedni izkazal že v spopadu z Domžalami, kar pa niti ne čudi, saj je bil Šušnjara vzgojen prav ob Kamniški Bistrici. Enaindvajsetletni Domžalčan je mladinski staž sicer zaključil pri italijanski Atalanti, v članskem dresu rumenih pa ni dočakal prave priložnosti. Precej vidnejša je njegova vloga v prekmurskem prvoligašu.

 

Tekst: PDo
Foto: Ekipa24.si

SORODNE NOVICE

  • 06.10.2018 | Prva liga Telekom Slovenije
    Domžalčani spet zapravili zmago
    Nogometaši Domžal in Mure so se v 12. krogu Prve lige Telekom Slovenije razšli z neodločenim izidom 2:2 (1:0).

DELI NA