Pred tekmo: Domžale - Maribor

Prva liga Telekom Slovenije, 18. krog

DOMŽALE - MARIBOR

1. december 2018, ob 17.15

Neposredni prenos: Planet TV

Stadion: Športni park Domžale, kapaciteta 3.100 sedežev (Povprečen obisk: 756 gledalcev)

Cena vstopnic:
- 5 evrov (8 evrov na dan tekme)
- otroci do 14 let: prost vstop

 

DOMŽALE:

Prepoved nastopa: Gaber Dobrovoljc in Tilen Klemenčič

Olimpija bo nove točke lovila pri četrtem Aluminiju, zanimivo pa bo tudi ob Kamniški Bistrici. Tretji Domžalčani gostijo vodilne Mariborčane. Štajerci se želijo oddolžiti za septembrski remi v Ljudskem vrtu, še večji motiv za maščevanje pa bodo imeli ravbarji, ki so po dramatični končnici ostali brez pokalnega polfinala. Rumeni bodo v soboto pred novo zahtevno preizkušnjo, saj bo Simon Rožman pogrešal udarna osrednja branilca. Tilen Klemenčič mora po izključitvi na tekmi s Celjem izpustiti še drugo tekmo, Gaber Dobrovoljc pa si je v Kranju prislužil četrti rumeni opomin. Ob tem ima nekaj težav s poškodbo tudi Žan Žužek, zato bo zanimivo videti, kdo bo tvoril obrambno vrsto. Domžalčani so v prvenstvu neporaženi na zadnjih šestih tekmah, zadnji poraz pa so jim pred slabim mesecem zadali prav Mariborčani. Štajerci so prvo četrtfinalno tekmo dobili z 1:0.

Dario Melnjak, branilec Domžal: »V dvoboj z Mariborom se podajamo v dobri rezultatski formi, a predvsem veseli dejstvo, da v zadnjih dveh mesecih kažemo zelo kakovostne predstave. V Kranju smo bili skozi vseh devetdeset minut izredno aktivni in predvsem nevarni iz različnih položajev, kar si želimo ponoviti tudi na sobotni tekmi. Obeta se pravi nogometni derbi, na katerem bodo odločale malenkosti. Naš cilj je jasen, tako kot vselej, ko se podamo na zelenico.«

Dejan Lazarević, vezist Domžal: »Spoštujemo vsakega, a se hkrati nikogar ne bojimo. Veliko bo odvisno od nas samih, saj smo že mnogokrat dokazali, da lahko premagamo vsakogar. Dober primer je zadnja pokalna tekma z Mariborčani, ko smo bili skozi celotno srečanje boljši tekmec. Se pa seveda zavedamo kakovosti Maribora, ki ima odlično moštvo, na katerega je treba biti pozoren v sleherni sekundi tekme. Prepričan sem, da bomo dobro pripravljeni in da se obeta odlična tekma. Pravi evropski spektakel, na katerem bomo dali svoj maksimum.«

Kdo je vroč?

Domžale so po nekaj nihanjih dvignile nivo svojih rezultatov, rumeni pa so dobro formo potrdili tudi na zadnji ligaški preizkušnji. Dvakratni državni prvak je bil v Kranju s 4:1 boljši od domačega Triglava, vidno vlogo pri novi zmagi pa je odigral tudi Adam Gnezda Čerin. Najmlajši standardni član domžalske enajsterice je sodeloval že pri prvem golu, ko je zadel vratnico, odbitek pa je v mrežo pospravil Dario Melnjak, sredi drugega polčasa pa je z zadetkom za 0:3 dokončno odločil srečanje. Idrijčan je pravi motor domžalske ekipe, saj letos še ni izpustil tekme, v svojo statistiko pa je vpisal dva gola in podaji.

Ali ste vedeli?

Simon Rožman je v minulih tednih večkrat priznal, da se v osrčju zvezne vrste močno pozna odsotnost Zenija Husmani, ki se je konec poletja preselil v Turčijo. Domžalčani so ob tem pogrešali še enega igralca podobnih lastnosti. Amedej Vetrih zaradi kazni protidopinške organizacije pol leta ni smel igrati, po odsluženi kazni pa se je prvič v letošnji sezoni predstavil v Kranju. Primorec, ki je s prehranskim dopolnim nevede zaužil prepovedano substanco higenamin, je po vrnitvi na igrišča priznal, da je za njim eno najtežjih obdobij v življenju, ki pa ga je izkoristil za osebni napredek.

 

MARIBOR:

Prepoved nastopa: Dino Hotić

Nogometaši Maribora so si s sobotnim skalpom Krškega, upor katerega so strli s tremi zadetki v drugem polčasu, že zagotovili mesto na vrhu lestvice po polovici prvenstva. V taboru Maribora poudarjajo, da t.i. naslov jesenskega prvaka nima prave teže, na zadnjih dveh jesenskih preizkušnjah pa želijo potrditi dobro izhodišče za nadaljevanje sezone. Četa Darka Milaniča se je z zmago proti Krškemu poslovila od Ljudskega vrata, jesenski del sezone pa bo sklenjen z gostovanjema v Domžalah in Velenju. Štajerci se po dobrem mesecu v soboto spet vračajo ob Kamniško Bistrico, kjer so se konec oktobra veselili uvrstitve v polfinale Pokala Slovenije. Povratni obračun z rumenimi je postregel z dramatičnim razpletom, saj so si Domžalčanom že široko odprli vrata v nadaljevanje tekmovanja, a je zadetek Cretuja zasukal položaj. Kdo se bo veselil v soboto?

Darko Milanič, trener Maribora: »Pomembno je, da imamo lepo prednost, a nas ne sme umiriti pri tem, kar delamo. Zavzeto se moramo boriti še naprej, da bi to razdaljo pred zasledovalci tudi obdržali. Doslej je bilo odlično, kar smo opravili. Naša naloga je, da to ponavljamo in se ne ustavimo. Da delamo s popolnim fokusom tudi v prihodnje in da ostanemo, kjer smo. Čaka nas še 180 minut v gosteh, zahtevnih 180 minut.«

Luka Zahović, napadalec Maribora: »Razpoloženje je v vseh pogledih super. V moštvu imamo odlično ozračje in komaj čakamo zadnji tekmi. Zunanje temperature so res že nizke, a ni težav niti s tem. Je pa telesna temperatura dovolj visoka. Zaradi adrenalina ob tekmovalnem naboju te ne zebe in ne dvomim, da bomo uspešno izpeljali tudi zaključni del.«

Kdo je vroč?

Tudi Maribor v Domžalah ne bo zaigral z vsemi aduti. Darko Milanič še vedno pogreša Dina Hotića, čigar odsotnost pa se vsaj za zdaj ne pozna kaj prida. Ponujeno priložnost dobro izkoriščata Felipe Santos in nekdanji Domžalčan Aleks Pihler, strelske naprave pa sta naravnala tudi Luka Zahović in Marcos Tavares. Zahović je zadel na zadnjih treh tekmah, kapetan Maribora pa je še učinkovitejši. V istem času je v mreže Celja, Triglava in Krškega pospravil kar pet zadetkov ter večno lestvico dvignil na 146.

Ali ste vedeli?

V taboru Maribora so imeli pred tedni nekaj težav z učinkovitostjo svojih nogometašev, v zaključku jesenskega dela prvenstva pa so Tavares in soigralci znova našli formo, s katero so tekmece strašili že poleti. Darka Milaniča lahko veseli široka paleta nogometašev, ki so skupno zabili že 50 zadetkov. Na listo strelcev se je vpisalo že 14 nogometašev, največ med vsemi klubi. Z osmimi zadetki sta najučinkovitejša Dino Hotić in Luka Zahović, z golom manj sledi Jan Mlakar, trenutno najbolj vroč pa je Tavares, ki je pet od šestih golov dosegel na zadnjih treh tekmah.

 

Tekst: PDo
Foto: Ekipa24.si

SORODNE NOVICE

  • 01.12.2018 | Prva liga Telekom Slovenije
    Maribor do nove zmage v Domžalah
    Nogometaši Domžal so v 18. krogu Prve lige Telekom Slovenije izgubili proti Mariboru z 1:2 (1:1).

DELI NA