Pred tekmo: Domžale - Ankaran Hrvatini

Prva liga Telekom Slovenije, 12. krog

DOMŽALE - ANKARAN HRVATINI

14. oktober 2017, ob 17:00

Neposredni prenos: Šport TV 1

Stadion: Športni park Domžale,  kapaciteta 3.100 sedežev (povprečen obisk: 730 gledalcev)

Cena vstopnic:
- odrasli: 5 evrov
- dijaki, študentje, upokojenci: 3 evrov
- prost vstop za obiskovalke in nagradna igra

 

DOMŽALE:

Prepoved nastopa: /

Domžalski nogometaši se želijo po nekoliko skromnejšem septembrskem izkupičku, ko so po visoki zmagi nad Triglavom v naslednjih treh tekmah iztržili točko, vrnitvi v zmagovalne tirnice in v zgornjo polovico ligaške razpredelnice. Rumeni so tudi v želji po boljših rezultatih tekmovalni premor izkoristili za štiridnevne priprave v Prekmurju, ki pa jih je izpustila kar osmerica reprezentantov. Pokalni prvak, ki pa je že zaključil z udejstvovanjem v letošnji izdaji Pokala Slovenije, je v Moravskih Toplicah pilil pripravljenost pred drugo polovico jesenskega dela sezone. Prvi v vrsti nasprotnikov varovancev Simona Rožmana bodo Ankarančani, ki so jih Domžalčani poleti ugnali z 1:3, a sta ekipi v primerjavi s tekmo tretjega kroga Prve lige Telekom Slovenije pošteno prevetreni. Se bo Rožman pred sobotnim dvobojem in lovom na četrto zmago odločil za več sprememb v začetni enajsterici?

Simon Rožman, trener Domžal: »V minulem tednu smo bili pozorni na določene podrobnosti v igri. Sedaj se bomo vrnili k osnovam, saj bomo imeli na voljo celotno ekipo. Proti Ankaranu bomo najverjetneje znova igrali na en gol. Niti v enem trenutku ne smemo podcenjevati nasprotnika, saj je v preteklih tekmah že pokazal zobe. Slediti moramo svoji vsebini, želimo biti dinamični, napadalni, agresivni, predvsem pa si želim, da se izboljša realizacija. Prepričan sem, da bo do tega tudi prišlo.«

Amedej Vetrih, vezist Domžal: »Cilj je le eden in to je zmaga. Na takšen način moramo tudi kreniti v tekmo. Prepričan sem, da smo dovolj kvalitetna ekipa, da na koncu tudi zmagamo. Trenutno žal nismo v ugodnem položaju na lestvici, ampak prepričan sem, da lahko na naslednjih tekmah stvari dodobra spremenimo. Verjamem v kvaliteto moštva in slej kot prej bomo tam, kjer si zaslužimo biti.«

Kdo je vroč?

Tilen Klemenčič je tudi med premorom potrdil dobro formo, saj je zadel v prijateljskem srečanju z Udinesejem. Dvaindvajsetletnik se je po poletni selitvi ob Kamniško Bistrico hitro ustalil v začetni enajsterici rumenih. Vsestranski branilec iz Sestranske vasi, kraja v bližini Žirov, je edini domžalski nogometaš, ki je odigral vseh enajst ligaških preizkušenj, kar zgolj dokazuje pomembno vlogo starejšega od bratov Klemenčič. Z dve leti mlajšim bratom Markom, zdaj članom Brava, sta nogometno pot pričela v Žireh, nadaljevala pri Triglavu, nekaj časa pa sta skupaj igrala tudi v Celju.

Ali ste vedeli?

V dvoboju z Udinesejem sta se domžalski publiki prvič predstavila jamajški napadalec Shamar Nicholson in Agim Ibraimi. V rumenem dresu pa se je italijanskemu prvoligašu zoperstavil tudi Andraž Kirm, a nekdanji reprezentant Slovenije z Domžalčani zgolj vzdržuje fizično pripravljenost. Kirm je dobil priložnost za igro tudi zaradi številnih težav s sestavo moštva, saj je ob Kombiju in Šipku tekmo izpustilo še osem reprezentantov. Žan Žužek in Alen Ožbolt sta bila del mlade izbrane vrste, ki je po remiju v Luksemburgu gostovala še v Podgorici. Slovenci so dvoboj s Črnogorci dobili z 1:3, v barvah domače reprezentance pa se je dokazoval še en domžalski nogometaš Emir Azemović, ki še čaka na krstni nastop v domžalski opravi.

 

ANKARAN HRVATINI:

Prepoved nastopa: /

Tudi ankaranski strateg Vlado Badžim med dvotedenskim čakanjem na nadaljevanje Prve lige Telekom Slovenije ni razpolagal s kompletnim kadrom. Dres Ankaran Hrvatinov so za reprezentančno opremo zamenjali kar štirje Badžimovi varovanci, saj so se v Luksemburgu in Črni gori mudili Primož Bužan, Erik Gliha, Luka Badžim in Gal Primc. Prvi, ki se je v zadnjih tednih izkazal v ankaranskem golu, ni dočakal priložnosti za debi, obakrat pa so se v začetni enajsterici selektorja Primoža Glihe znašli Badžim, Gliha in Primc.  Nekoliko oslabljena četa Ankaran Hrvatinov se je brez četverice reprezentatov mudila v Sloveniji bližnjem Umagu, kjer se je pomerila z aktualnim hrvaškim prvakom. Rečani so z nekoliko premešanim moštvom obračun dobili z 2:0, Primorci pa so v drugem polčasu najnevarneje zapretili preko Nkame in Mihailovića. Bodo v soboto nevarni tudi pred domžalskim golom?

Vlado Badžim, trener Ankaran Hrvatinov: »Za nas je sedaj pomembna prvenstvena tekma z Domžalami, nakar gremo v Maribor in tako naprej. Proti Triglavu smo prišli do pomebnih točk, tako da smo preskočili eno oviro. Zdaj moramo našo zgodbo nadgraditi, predvsem v točkovnem smislu, da se povzdignemo na lestvici. Upamo, da bo sedaj šlo v tej smeri. Tudi ostale zadeve bodo potem stekle, kot bi morale, potem nam bo vsem lažje. Ko bomo lahko zadihali, bomo tudi rezultatsko uspešni.«

Kdo je vroč?

Primož Bužan je po septembrskem reprezentančnem premoru dočakal krstne minute v Prvi ligi Telekom Slovenije. Mladi Primorec je bil po Paalu in Papadopoulosu še tretji čuvaj ankaranske mreže v letošnji sezoni. Dvajsetletnik je bil med najbolj zaslužnimi, da so Ankrančani v tekmah z Aluminijem in Triglavom iztržili štiri točke, z nekaj odličnimi posredovanji pa se je nekdanji vratar Kopra in Zarice izkazal tudi ob porazih z Gorico in Rudarjem, ko pa njegove obrambe vseeno niso bile dovolj veselje moštva. Bo že v soboto razlogov za slavje več?

Ali ste vedeli?

Tudi v ankaranskih vrstah najdemo nogometaša, ki v letošnji sezoni še ni izpustil niti minute. Vlado Badžim najbolj zaupa svojemu sinu Luki, ki se lahko pohvali s popolno minutažo. Ankaranskemu kapetanu sledita še dva mlada reprezentanta, Gliha in Primc, sicer nekdanji up domžalskega kluba, med deseterico prvoligašev pa najdemo še devet nogometašev z 990 odigranimi minutami. Ob Badžimu v to skupino spadajo še Sanin Muminović, Grega Sorčan, Tine Kavčič, Marko Zalokar, Klemen Šturm, Branko Ilić, Kenan Bajrić, Robert Pušaver in Elvis Džafić.

 

Tekst: PDo
Foto: Ekipa24.si

SORODNE NOVICE

  • 14.10.2017 | Prva liga Telekom Slovenije
    Šest golov v mreži Ankarana
    Nogometaši Domžal so v 12. krogu Prve lige Telekom Slovenije premagali Ankaran Hrvatine s 6:0 (3:0).

DELI NA