Pred tekmo: Domžale - Aluminij

Prva liga Telekom Slovenije, 24. krog

DOMŽALE - ALUMINIJ

18. marec 2018, ob 17.00

Neposredni prenos: Šport TV

Stadion: Športni park Domžale, kapaciteta 3.100 sedežev (povprečen obisk: 855 gledalcev)

Cena vstopnic:
- odrasli: 5 evrov
- dijaki, študentje, upokojenci: 3 evrov

 

DOMŽALE:

Prepoved nastopa: /

Zaključno dejanje 24. kroga Prve lige Telekom Slovenije, zadnjega pred reprezentančnimi preizkušnjami, bodo gostili Domžalčani. Rumeni so zmagovalni niz nadaljevali tudi v Ljudskem vrtu, na zelenici katerega so Štajercem zadali prvi domači poraz sezone. Četa trenerja Simona Rožmana je v Mariboru slavila že sedmo zmago v nizu, s katero je dvakratni državni prvak s tekmo manj še osem točk za drugovrščeno ekipo prvenstva. Domžalčani bodo že osmo zaporedno zmago napadli v nedeljo, ko bodo bb Kamniški Bistrici gostovali Kidričani, ki pod vodstvom trenerja Oliverja Bogatinova še čakajo na prvo zmago. Štajerci imajo na dvoboje z Domžalami slabe izkušnje, saj v desetih prvoligaških tekmah še niso našli recepta za zmago, a sta obračuna v prvem delu sezone ponudila tesni predstavi. V Domžalah so se gostje vrnili po dveh golih zaostanka, v Kidričevem pa je tekmo deset minut pred zadnjim sodniškim žvižgom odločil Andraž Kirm.

Matija Širok, branilec Domžal: »Čeprav smo v dobri seriji, se s statistiko ne obremenjujemo in že pogledujemo proti nedeljski tekmi. Prihaja Aluminij, ki ga na prvi medsebojni tekmi v Domžalah nismo uspeli premagati. Pomembno je, da se do tekme dobro spočijemo, nato pa pred našimi navijači pokažemo najboljšo možno predstavo. V reprezentančni premor želimo oditi z zmago.«

Nermin Hodžić, vezist Domžal: »Gremo iz tekme v tekmo, v naših mislih je zgolj naslednji nasprotnik. Lestvica nas v tem trenutku še ne zanima. Pomembno je, da nizamo dobre predstave, s katerimi bodo prišle tudi točke. Če bomo dobro delali in igrali, bomo tudi nagrajeni. Je pa dejstvo, da vsi stremimo k enemu izmed mest, ki vodijo v Evropo. Da konca sezone je še veliko časa, zato moramo biti v tem trenutku osredotočeni le na naše igre.«

Kdo je vroč?

V domžalskem taboru med zimskim premorom niso posegali po pretiranih kadrovskih spremembah, ki jih je bilo precej več v poletnem obdobju. Rumeni so nekaj rošad doživeli po uspešnih evropskih predstavah, še več premikov pa je prineslo poletje. Med prišleki, ki so se Domžalam pridružili že pred začetkom sezone, sta nase najmočneje opozorila Tilen Klemenčič in Lovro Bizjak, ki sta igralca z največ nastopi. Slednji se je z golom v Ljudskem vrtu, skupno šestim v tej sezoni, povzpel tudi na vrh klubske lestvice strelcev, v nedeljo pa se bo znova meril z nekdanjim klubom, v dresu katerega se je v lanski sezoni predstavil na prvoligaških zelenicah.

Ali ste vedeli?

Zadetka Matije Široka in Lovra Bizjaka sta bila dovolj, da so se Domžalčani poleg prestižnega skalpa Maribora razveselili še zgodovinskih točk. Rumeni so po Mariboru, Gorici, Celju in Kopru postali še peti prvoligaš s štirimestno številko osvojenih točk. Ravbarji so za tisoč točk potrebovali 689 srečanj, naslednji v vrsti za štirimetno številko pa so Velenjčani, ki pa so v prvoligaški konkurenci odigrali že skorajda sto tekem več kot Domžale, v 786 preizkušnjah so nabrali 966 točk.

 

ALUMINIJ:

Prepoved nastopa: Ilija Martinović

Kidričani tudi v petem poskusu niso uspeli priti do prve pomladanske zmage. Oliver Bogatinov svojega moštva še ni popeljal do zmage. Kidričani po četrtkovem porazu v Novi Gorici med deseterico prvoligašev najdlje čakajo na slavje, saj so zmago nazadnje okusili v 16. krogu, ko so bili uspešni v Kranju. Na severu Primorske je rdeče pokopal zadetek Marka Gulića, Štajerci pa so tako še drugič zapored doživeli minimalen poraz. Aluminij ostaja blizu sedmega Krškega, ki je z remijem proti Ankaranu Hrvatinom vnovič pobegnilo na dve točki prednosti, a razlike med tekmecema ostajajo tesne. V moštvo se po tekmi premora vrača bočni branilec Nemanja Jakšić, bo pa Bogatinov v Domžalah pogrešal Ilijo Martinovića. Črnogorec, eden od treh osrednjih branilcev na tekmi z Gorico, je četrtkov spopad po dveh rumenih kartonih sklenil že v prvem polčasu. Se bodo »šumari« tokrat izognili rdečim kartonom in porazu?

Kdo je vroč?

Bogatinov bo ob Martinoviću v Domžalah pogrešal tudi Matica Vrbanca. Kapetan rdečih bo zaradi zloma noge izven pogona vsaj dva meseca, po poškodbi Vrbanca pa je kapetanski trak pristal na roki še enega mladega vezista. V Novi Gorici je svoje soigralce na zelenico povedel Dejan Petrović, ki je v rdeče-beli opravi doslej zbral 39 prvoligaških nastopov, kar ga uvršča na šesto mesto večne klubske lestvice. Devetnajstletnik še čaka na prvoligaški prvenec, defenzivni vezist pa to sezono spada med najbolj standardne Kidričane, saj sta več minut zbrala zgolj že omenjena Jakšić in Vrbanec.

Ali ste vedeli?

Domžalčani so v Prvi ligi Telekom Slovenije zbrali že tisoč točk, Kidričani pa so po 94 prvoligaških preizkušnjah še pri dvomestnem številu točk. Dvajset zmag in 26 neodločenih izidov je prineslo 86 točk, kar je trenutno dovolj za 29. mesto zgodovinske lestvice slovenskega prvenstva. Štajerci bi sicer z nedeljsko zmago ujeli izkupiček ljubljanskega Slovana, na večni lestvici pa se za hrbtom Kidričanov nahajajo zgolj Ankarančani. Krško je v torek vknjižilo stoto prvoligaško točko, Triglav z 207 točkami zaseda 16. mesto, preostalih šest klubov pa najdemo med najboljšo deseterico.

 

Tekst: PDo
Foto: Ekipa24.si

SORODNE NOVICE

  • 18.03.2018 | Prva liga Telekom Slovenije
    Domžale - Aluminij 6:1 (1:0)
    Nogometaši Domžal so v 24. krogu Prve lige Telekom Slovenije premagali Aluminij s 6:1 (1:0).

DELI NA