Pred tekmo: Celje - Triglav Kranj

Prva liga Telekom Slovenije, 23. krog

CELJE - TRIGLAV KRANJ

14. marec 2018, ob 14.00

Neposredni prenos: Šport TV

Stadion: Stadion Z'Dežele, kapaciteta 13.600 sedežev (povprečen obisk: 652 gledalcev)

Cena vstopnic:
- 7 evrov
- dijaki, študenti in upokojenci: 5 evrov
- otroci do 14. leta: brezplačno
- družinske vstopnice: 10 evrov

 

CELJE:

Prepoved nastopa: /

Celjani so po Gorici ugnali še Kidričane, ki so po avtogolu Amadeja Brecla dobili prvi polčas, a so grofje v nadaljevanju prišli do preobrata. Domači vratar Matija Kovačić je v prvem polčasu zaustavil najstrožjo kazen Rudija Požega Vancaša, a so si celjski nogometaši kmalu po vrnitvi na zelenico priigrali še eno enajstmetrovko. Le-to je v izenačenje pretvoril Janez Pišek, gostje pa so v končnici srečanja izkoristili igralca več na zelenici in z zadetkom Elvedina Džinića vknjižili nove točke. Četa Dušana Kosiča se je z osmo zmago odlepila od spodnje polovice lestvice, saj šesti Goričani zaostajajo že sedem točk. Savinjska zasedba bo skušala to prednost vsaj obdržati tudi v dvoboju s Triglavom, ki še čaka na prve spomladanske točke. Lahko Celjani z novo zmago ujamejo tudi četrte Velenjčane?

Nino Pungaršek, vezist Celja: »Zelo dobro je, da smo povezali dve zmagi, a to je že za nami. Gledamo proti naslednji tekmi in proti Triglavu. Gremo naprej!«

Elvedin Džinić, branilec Celja: »Vsaka zmaga prinese dodatno samozavest. Želimo si nadaljevati po začrtani poti. Gremo dalje, po zmagi v Kidričevem se pripravljamo na naslednjo tekmo, ki nas čaka že v sredo.«

Kdo je vroč?

Elvedin Džinić v letošnji sezoni ponovno dokazuje, da se kot obrambni nogometaš ob prekinitvah izredno dobro znajde tudi pred golom nasprotnika. Mariborčan je v Kidričevem dosegel že tretji zadetek sezone, poleti pa je njegov udarec končal tudi v mreži tokratnega nasprotnika Triglava. Tedaj so gostje z izenačenjem uspeli priti do točke, gol v Kidričevem pa je srečanje odločil v korist Celjanov. Otrok Ljudskega vrta se počasi že približuje meji 20.000 minut v Prvi ligi Telekom Slovenije, v kateri je doslej dosegel za branilca več kot spoštljivih 27 zadetkov.

Ali ste vedeli?

Dušan Kosič se je na celjsko klop preselil v začetku septembra, ko je zamenjal Tomaža Petroviča. Slednji je v začetku leta zasedel Kosičevo »mesto« v Nogometni zvezi Slovenije, saj je prevzel vodenje reprezentance U15. Kosič je v preteklosti vodil tudi kranjski Triglav, v dvoboju z nekdanjim klubom pa je jeseni dočakal prvo ligaško zmago po prevzemu celjskega moštva. Kosič je celjsko epizodo pričel s štirimi zaporednimi remiji, po porazih z Gorico in Aluminijem pa so njegovi varovanci strnili vrste ter z goloma Žinka in Cveka slavili v Kranju. Kdo bo boljši v Celju?

 

TRIGLAV KRANJ:

Prepoved nastopa: Vlado Šmit

Kranjčani kljub spodbudni predstavi v dvoboju z Olimpijo še čakajo na prvo spomladansko točko. Orli po dveh porazih v nadaljevanju prvenstva ostajajo dve točki pred zadnjimi Ankarančani, osmi Aluminij pa moštvu Siniše Brkića beži za štiri točke. Gorenjci točke potrebujejo tako za samozavest kot izpolnitev tekmovalnih ciljev, ki so povezani predvsem z neposrednim obstankom v Prvi ligi Telekom Slovenije, v Celju pa se bodo vnovič soočali z zahtevnim izzivom. Grofje so si z dvema zmagama dvignili samozaupanje, a kot poudarja Alen Krcić, so tudi Kranjčani po dobri igre v obračunu z vodilno ekipo prvenstva sami sebi dokazali, da se lahko kosajo z najboljšimi klubi lige. A za morebitne točke bodo morali orli odpraviti napake in prebuditi tudi napad, ki spomladi še ni dosegel zadetka. Se bodo Kranjčani veselili že na Savinjskem?

Alen Krcić, vezist Triglava: »Glede na to, da je Olimpija ekipa, ki rada žogo drži v svoji posesti, smo jo mi imeli kar precej in ob tem bili tudi kombinatorni. K temu načinu stremimo, to delamo na treningih, tako bi radi delovali tudi na tekmah. Dejstvo, da nam je to uspevalo proti najmočnejši ekipi v državi, nas hrabri pred sredinim dvobojem s Celjem.«

Kdo je vroč?

Elvis Džafić spada med najbolj izkušene nogometaše Triglava, ki bo na Stadionu Z'Dežele znova zaigral brez kaznovanega Vlada Šmita. Ljubljančan med kranjskima vratnicama se je tudi v tekmi z nekdanjim klubom izkazal z nekaj posredovanji, ob koncu prvega dela srečanja pa je bil nemočen po iznajdljivem udarcu Issaha Abassa. Kapetan Triglava je v letošnji sezoni štirikrat zaklenil svoja vrata, s pomočjo soigralcev je svojo mrežo ohranil nedotaknjeno tudi v Ljudskem vrtu in v poletnem obračunu z Olimpijo. Bo na tem seznamu pristalo še Celje?

Ali ste vedeli?

Nedeljski spopad z Olimpijo je bil nekaj posebnega za Alena Krcića. Dolgoletni član Triglava, ki je matično sredino zapustil zgolj za nekaj mesecev, ko je bil član Crotoneja in Zarice, je odigral stoto tekmo v Prvi ligi Telekom Slovenije. Jubilejni nastop je bil še nekoliko večji dosežek tudi zaradi dejstva, ker je izkušeni vezist v nedeljo na prvem mestu večne prvoligaške lestvice Triglava ujel dosedanjega rekorderja Jalna Pokorna. Krcić lahko nekdanjega reprezentanta preseže že v Celju, bo dosežek obogatil še z zmago?

 

Tekst: PDo
Foto: Ekipa24.si

SORODNE NOVICE

  • 14.03.2018 | Prva liga Telekom Slovenije
    Celjani do tretje zaporedne zmage
    Nogometaši Celja so v 23. krogu Prve lige Telekom Slovenije premagali kranjski Triglav s 5:2 (2:2).

DELI NA