Pred tekmo: Celje - Triglav

Prva liga Telekom Slovenije, 5. krog

CELJE - TRIGLAV KRANJ

18. avgust 2018, ob 18.00

Neposredni prenos: Planet TV

Stadion: Stadion Z'Dežele, kapaciteta 13.600 sedežev (Povprečen obisk: 390 gledalcev)

Cena vstopnic:
- 6 evrov
- dijaki, študenti in upokojenci: 4 evre
- brezplačen vstop - otroci do 14 let
- sezonske vstopnice

 

CELJE:

Prepoved nastopa: /

Nogometaši Celja in Triglava so med tednom uspešno opravili s pokalno obveznostjo, v soboto pa bodo v knežjem mestu odprli peti krog Prve lige Telekom Slovenije. Tako grofje kot orli po štirih preizkušnjah še čakajo na prvo zmago. Za zdaj bolje kaže Štajercem, ki so s tremi remiji zbrali točko več od sobotnega nasprotnika. Varovanci Dušana Kosiča so po uvodnem porazu v Kidričevem prvo točko sezone iztržili v spopadu z Gorico, po dveh zadetkih zaostanka remizirali v Ljubljani, z neodločenim izidom pa so se vrnili tudi iz Krškega. Posavci so gostujočo zasedbo presenetili s hitrim vodstvom, si zatem pripravili še nekaj priložnosti, a se Celjani niso predali. Jucie Lupeta je sredi drugega polčasa izničil domačo prednost in grofom priigral še tretjo točko sezone. Se bo Celjanom, ki so lani dobili dve tekmi s Triglavom, sreča nasmehnila konec tedna?

Jakob Novak, vezist Celja: »Moštvo resno trenira in se pripravlja na naslednjega nasprotnika. Spoštujemo Triglav, ki je kakovosten in dobro voden. Zaupamo vase in si na drugi domači tekmi želimo igro iz uvodnih krogov še nadgraditi. Obenem je jasna želja vseh nas, da nas bi na novi domači tekmi podprli številni naši privrženci.«

Kdo je vroč?

Jucie Lupeta je bil v začetku letošnje sezone Kosičev adut iz rokava, saj je Portugalec uvodni tekmi pričel na klopi ter v igro vstopil v nadaljevanju srečanja z Aluminijem in Gorico. Že v Ljubljani je bilo drugače, nekdanji up Porta je dobil mesto v začetni enajsterici, za zaupanje pa se je Dušanu Kosiču hitro oddolžil z zadetkom. Robustni napadalec je v polno meril tudi v Krškem, uspešen pa je bil tudi med tednom, ko so Celjani dobili pokalno gostovanje v Biljah. Bo Lupeta strelski niz podaljšal še za eno tekmo?

Ali ste vedeli?

Pristaši celjskega kluba so na zadnjih dveh tekmah v kadru pogrešali Rudija Požega Vancaša, ki je v uvodnih treh krogih izkoristil tri kazenske udarce. V knežjem mestu niso razkrili, če je Belokranjec poškodovan, govorice pa ga že praktično celotno poletje povezujejo s selitvijo v novo sredino. Se je pa v Krškem v začetno enajsterico vrnil Tadej Vidmajer, ki je na Gubcu vknjižil 150. prvoligaški nastop v dresu Celja. Bočni branilec je trenutno nogometaš z najdaljšim stažem v celjskem moštvu, a ga do preboja v večno klubsko deseterico loči še več kot sezona nastopov. Deseto mesto s 189 tekmami zaseda Aleksander Šeliga.

 

TRIGLAV:

Prepoved nastopa: Gašper Udovič

Kranjčani v četrtem krogu Prve lige Telekom Slovenije niso uspeli presenetiti Olimpije. Zmaji so se v preteklosti nekajkrat spotaknili ob gorenjsko oviro, tokrat pa so bili za mlado zasedbo trenerja Dejana Dončića prevelik izziv. Ljubljančani so predvsem v drugem polčasu izkoristili padec zbranosti in nekaj lukenj v domači obrambi. Darjan Curanović je izza svojega hrbta pobral štiri žoge, srečanje pa je predčasno sklenil Gašper Udovič, ki bo tako izpustil srečanje v knežjem mestu. Triglav je z dvema točkama ostal na repu ligaške razpredelnice, Gorenjci pa na domači zelenici še niso bili uspešni. Na gostovanjih je zgodba nekoliko drugačna, saj so se Kranjčani tako iz Murske Sobote kot Nove Gorice vrnili neporaženi in z remijem v žepu. Gorenjska četa bi z zmago pridobila najmanj eno mesto, a imajo svoje načrte tudi gostitelji.

Dejan Dončić, trener Triglava: »Analiza tekme z Olimpijo je pokazala, da smo zamudili lepo priložnost za izenačenje, po 0:2 pa smo se želeli na silo vrniti v igro. Težavi sta bili predvsem dve, igranje v krču ter pomanjkanje agresivnosti. A smo profesionalci in moramo iti dalje. V Celju nas čaka povsem nova tekma, nov izziv. Vzdušje v ekipi je super, do naslednje tekme se bomo dodobra spočili, regenerirali in v svojem pravem slogu napadli pozitiven rezultat.«

Rok Elsner, branilec Triglava: »V globalnem smislu vse ekipe znajo teči, se organizirano braniti in tako kljubovati močnejšim, a prav izkoriščene priložnosti in zadetki nato delajo razliko ter kažejo zakaj je nekdo v nogometnem vrhu. Mi bomo še naprej trdo delali, da bi svoje priložnosti kar najbolje izkoristili. Že v Celju bo nov izziv, a dokazali smo, da nam gostovanja celo bolj ležijo kot domače tekme.«

Kdo je vroč?

V spopadu z Olimpijo se je kranjski publiki prvič predstavil Dickson Afoakwa. Dvajsetletni napadalec je blestel že na nekaterih pripravljalnih tekmah, ko je pridno polnil mreže tekmecev, prvega uradnega zadetka pa se je razveselil med tednom. Ganec je bil uspešen v pokalnem tekmovanju, njegova hitrost pa bi lahko Triglavu močno koristila že na sobotni tekmi v Celju. Fantu, ki je zadnji dve leti preživel v Belorusiji in bil pri Dinamu iz Bresta soigralec Željka Filipoviću, ne manjka motiva.

Ali ste vedeli?

Celjani so odpor Biljencev v prvem krogu Pokala Slovenije strli v zadnji četrtini srečanja, ko je Jucie Lupeta načel domačo mrežo, napredovanje pa je z golom v sodniškem dodatku potrdil Gašper Koritnik. Še dlje pa so se v Vidmu pri Ptuju potili Kranjčani, ki so po zaslugi že omenjenega Afoakwe resda povedli, a se gostitelji niso predali. Marko Zemljarič je v 32. minuti izničil kranjsko prednost, premešana enajsterica Triglava pa v rednem delu tekme ni znala še drugič prebiti domačega zidu. Tako je bil potnik v drugi krog pokalnega tekmovanja znan šele po podaljških, ko je deset minut pred zadnjim sodniškim žvižgom zadel mladi Qendrim Hasanaj.

 

Tekst: PDo
Foto: Ekipa24.si

SORODNE NOVICE

  • 18.08.2018 | Prva liga Telekom Slovenije
    Triglav osvojil Celje
    Nogometaši Celja so v 5. krogu Prve lige Telekom Slovenije izgubili proti kranjskemu Triglavu z 1:3 (0:0).

DELI NA