Pred tekmo: Celje - Olimpija

Prva liga Telekom Slovenije, 12. krog

CELJE - OLIMPIJA

6. oktober 2018, ob 20.15

Neposredni prenos: TV Slovenija 2

Stadion: Stadion Z'Dežele, kapaciteta 13.600 sedežev (Povprečen obisk: 362 gledalcev)

Cena vstopnic:
- 6 evrov
- dijaki, študenti in upokojenci: 4 evre
- brezplačen vstop - otroci do 14 let

 

CELJE:

Prepoved nastopa: Janez Pišek

Sobotni spored prvoligaških dvobojev bo sklenjen v knežjem mestu. Celjani so v Novi Gorici iztržili nov remi, že sedmega v letošnjem prvenstvu. Grofje so tako po 11 krogih Prve lige Telekom Slovenije več točk nabrali z neodločenimi izidi kot pa z zmagami. Rumeno-modri so doslej slavili dvakrat, v soboto pa bodo pred domačimi gledalci izzvali državnega prvaka. V Celje prihaja Olimpija, ki v prejšnjem krogu ni v celoti izkoristila poraza Maribora, saj je remizirala s Krškim in zdaj za vrhom lestvice zaostaja za pet točk. Celjani so s 13 točkami ostali v zlati sredini, na šesti poziciji, a se je po novi zmagi Aluminija povečala razlika do četrtega mesta, saj Kidričani bežijo za štiri točke. Se lahko Rudi Požeg Vancaš in soigralci že v soboto približajo želenim mestom?

Kdo je vroč?

Rudi Požeg Vancaš je spet našel formo, ki ga je krasila že spomladi. Belokranjec je v uvodu sezone zadel na treh zaporednih tekmah, a tedaj vse tri gole dosegel z bele točke, zdaj pa je serijo ponovil še s tremi goli iz igre. Krilni nogometaš je po Muri in Aluminiju zatresel še novogoriško mrežo, a šesti gol sezone ni bil dovolj za novo zmago. Se je pa nekdanji član Kolpe in Domžal prebil na drugo mesto ligaške lestvice strelcev, ki si ga sicer deli z Janom Mlakarjem, Tomaž Kavčič pa ga je vnovič povabil tudi v izbrano vrsto.

Ali ste vedeli?

Dušan Kosič je med tednom ostal brez najbližjega sodelavca, saj se je Zoran Zeljković lotil prvega samostojnega izziva v trenerski karieri. Zeljković, ki je v preteklosti kot pomočnik deloval že pri ljubljanskem Bravu, se vrača v prestolnico. Nekdanji vezist bo skušal iz težav izvleči Ilirijo, ki je v devetih krogih osvojila sedem točk in se trenutno nahaja zgolj pred Biljami, Brežicami in Brdi. Kdo bo Zeljkovića nasledil v vlogi pomočnika, Celjani še niso razkrili.

 

OLIMPIJA:

Prepoved nastopa: /

Ljubljančani so s sobotnim remijem zapravili priložnost, da bi se vodilnemu Mariboru približali zgolj na tri točke zaostanka. Olimpija je v domačih Stožicah še drugič zapored ostala brez zmage, po Gorici pa so prestolnico s točko zapuščali tudi Krčani. Zmaje je vnovič pokopala neučinkovitost, saj ekipi trenerja Zorana Barišića ni kaj prida pomagalo dejstvo, da so v 90 minutah sprožili 17 udarcev, Posavci pa zgolj pet, le enega v okvir vrat Aljaža Ivačiča. Razplet dvoboja je bil zaradi tega zagotovo še bolj boleč, a to gostov po slavju odmevne točke ni pretirano motilo. Olimpija se po štirih zaporednih domačih tekmah v soboto odpravlja na novo gostovanje, na katerih so nekoliko uspešnejši. Na petih gostujočih tekmah so namreč osvojili deset točk, na šestih domačih pa devet, ob tem pa je Ivačič na gostovanjih klonil zgolj trikrat.

Kdo je vroč?

Aljaž Ivačič je tudi pod vodstvom Zorana Barišića, ki je že četrti strateg na čelu državnih prvakov, obdržal status prvega vratarja. Poveljnik druge najbolj trdne obrambe v prvenstvu se je že v minuli sezoni dokazal kot eden najboljših vratarjev lige. Čuvaj ljubljanske mreže je z dobrimi predstavami prepričal tudi selektorja Tomaža Kavčiča, ki na otroka domžalskega kluba računa tudi na prihajajočih tekmah z Norveško in Ciprom. Ivačič sicer ni edini članski reprezentant v vrstah Olimpije, saj je Vitalijs Maksimenko del latvijske izbrane vrste.

Ali ste vedeli?

Celjani so se med tednom poslovili od Zorana Zeljkovića, v Ljubljani pa so medtem proslavili 30-letnico navijaške skupine Green Dragons in pozdravili novo okrepitev v vodstvenih strukturah kluba. Zmajem se je pridružil 50-letni Fabijan Komljenović. V preteklosti nogometaš Dinama in Rijeke je v začetku tedna prevzel vlogo vodje mladinskega pogona in svetovalca predsednika Olimpije za športne zadeve.

 

Tekst: PDo
Foto: Ekipa24.si

SORODNE NOVICE

  • 06.10.2018 | Prva liga Telekom Slovenije
    Olimpija slavila v Celju
    Nogometaši Celja so v 12. krogu Prve lige Telekom Slovenije izgubili proti ljubljanski Olimpiji z 1:3 (1:1).

DELI NA