Pred tekmo: Celje - Krško

Prva liga Telekom Slovenije, 27. krog

CELJE - KRŠKO

14. april 2018, ob 15.00

Neposredni prenos: Šport TV

Stadion: Stadion Z'Dežele, kapaciteta 13.600 sedežev (povprečen obisk: 590gledalcev)

Cena vstopnic:
- 7 evrov
- dijaki, študenti in upokojenci: 5 evrov
- otroci do 14. leta: brezplačno
- družinske vstopnice: 10 evrov

 

CELJE:

Prepoved nastopa: /

Prvoligaši s tekmami 27. kroga Prve lige Telekom Slovenije formalno zapirajo tretjo četrtino prvenstva. Uvodna sobotna tekma bo odigrana v knežjem mestu, kjer se bodo za nove točke udarili Celjani in Krčani, ki na Savinjskem v petih ligaških dvobojih še niso klonili. Grofje se bodo pred svojimi pristaši pobirali po slovesu od pokalnega tekmovanja in po treh zaporednih porazih. Olimpija je po preobratu v Stožicah dobila tudi povratni polfinalni dvoboj in po golu Arisa Zarifović ob koncu prvega polčasa zapečatila usodo Celja, ki je vmes klonilo še v Ljudskem vrtu. Varovanci Dušana Kosića so se dobro upirali državnemu prvaku, a niso našli odgovora za Luko Zahovića, ki je trikrat matiral Metoda Jurharja. V soboto čaka rumeno-modre soočenje s še enim neugodnim tekmecem, ki so ga v desetih prvoligaških tekmah ugnali le enkrat, še nikoli pa na zelenici Stadiona Z'dežele.

Dušan Kosič, trener Celja: »Naši cilji se zdaj usmerjajo v prvenstvo. Radi bi lovili četrto mesto, ki bi v primeru pokalne zmage Olimpije prineslo nastop v Evropi. Gremo dalje, ekipa je mlada. Zmanjkalo je tudi nekaj sreče, a moramo vztrajati in še naprej trdo delati. Verjamem, da bomo uspešni.«

Dušan Stojinović, branilec Celja: »Tekmo z Olimpijo je potrebno čimprej pozabiti. Osredotočamo se na prvenstvo, v katerem lovimo četrto mesto. Vse misli usmerjamo v sobotno tekmo s Krškim.«

Kdo je vroč?

Rudi Požeg Vancaš s soigralci ni uspel pripraviti presenečenja in se preko Olimpije prebiti v finale Pokala Slovenije, a je Belokranjec tudi v Ljudskem vrtu dokazal, da je v odlični formi. Nekdanji nogometaš Domžal je v obrambo Maribora vnašal precej nemira, po vodstvu gostiteljev načel domačo mrežo in se veselil petega zadetka sezone. Krilni nogometaš je letos že dvakrat matiral Jasmina Handanovića, lahko v sobotnem popoldnevu ponagaja tudi Posavcem?

Ali ste vedeli?

Grofje so se v desetih prvoligaških obračunih s Krškim veselili zgolj enkrat. Celjani so bili v 24. krogu lanskega prvenstva uspešni na Gubcu, za zmago z 2:3 pa so zadeli Lovro Cvek, Luka Belić in Amar Rahmanović. Med trojico strelcev v Celju najdemo le še Cveka, saj je ekipa medtem doživela precej sprememb. Med zimo se je v knežje mesto preselil tudi Luka Kerin, otrok krškega kluba pa se bo v soboto prvič srečal z matičnim klubom. Devetnajstletni vezist se je nekaj časa dokazoval tudi pri Interju, jeseni za Krško odigral dve ligaški tekmi, Kosič pa mu namenja precej pomembnejšo vlogo. V štirih tekmah se je tako že vpisal med strelce, v 21. krogu je zatresel mrežo Gorice.

 

KRŠKO:

Prepoved nastopa:

Krško med tednom ni imelo tekmovalnih obveznosti, Alen Šćulac pa je svojo četo v miru pripravljal na gostovanje v Celju. Posavci so s petih gostovanj v knežjem mestu prinesli že tri zmage, ob tem pa še dvakrat remizirali, pozitivno tradicijo pa bodo skušali nadaljevati tudi v soboto. Zelenim ne bi smelo manjkati motiva, saj so se v prejšnjem krogu dobro kosali z vodilno ekipo prvenstva, a tudi nekoliko nesrečno ostali brez točk. Krčani so se predstavili s čvrsto predstavo, s katero so v letošnji sezoni že zagodli favoritom. Krčani bodo ne glede na zgodovino tudi v soboto v vlogi izzivalca, saj ima Celje na lestvici deset točk prednosti, za nameček pa se po tekmi prisilnega premora v kader vračata nekdanja grofa. Marko Jakolić je celjski dres nosil eno sezono, precej močnejši pečat pa je med grofi pustil Marko Krajcer. Zdaj kapetan Krškega je barve grofov branil kar pet let, se bo v soboto veselil skalpa bivšega delodajalca?

Kdo je vroč?

Alen Šćulac se je pred spopadom z Olimpijo odločil za pogumno potezo. Marko Zalokar, ki v treh prvoligaških sezonah Krškega ni izpustil niti minute, je v golu zamenjal Žiga Frelih. Idrijčan se je prvič predstavil na prvoligaških zelenicah in se predvsem v drugem polčasu izkazal z nekaj odličnimi posredovanji. To kljub vsemu ni bilo dovolj za krško presenečenje, a mladi vratar pri ljubljanskem zadetku ni imel pravih možnosti. Bo 20-letnik krško mrežo branil tudi v Celju?

Ali ste vedeli?

Žiga Frelih ni prvi predstavnik družine Frelih, ki je zaigral v zelenem dresu. Dvajsetletnik namreč prihaja iz družine, v kateri se z nogometom ukvarja praktično celotna družina. Barve Krškega je v sezoni 2014/15, ko so se Posavci veselili zmage v 2. SNL, branil tudi Boštjan, ki je tedaj odigral 20 srečanj, trenutno pa je član sežanskega Tabora. Boštjan, ki je prvoligaški nogomet okusil kot član Gorice, je še jeseni igral za ljubljanski Bravo, član katerega je brat David, pri Bravu pa se je nekaj časa dokazoval tudi Žiga.

 

Tekst: PDo
Foto: Ekipa24.si

SORODNE NOVICE

  • 14.04.2018 | Prva liga Telekom Slovenije
    Celje - Krško 5:0
    Nogometaši Celja so v 27. krogu Prve lige Telekom Slovenije premagali Krško s 5:0 (2:0).

DELI NA