Pred tekmo: Celje - Gorica

Prva liga Telekom Slovenije, 21. krog

CELJE - GORICA

7. marec 2018, ob 16.00

Neposredni prenos: Šport TV

Stadion: Stadion Z'Dežele, kapaciteta 13.600 sedežev (povprečen obisk: 686 gledalcev)

Cena vstopnic:
- 7 evrov
- dijaki, študenti in upokojenci: 5 evrov
- otroci do 14. leta: brezplačno
- družinske vstopnice: 10 evrov

 

CELJE:

Prepoved nastopa: Rudi Požeg Vancaš

V knežjem mestu se bosta v sredo udarili zasedbi, ki sta nogometno pomlad odprli s tesnim porazom proti Olimpiji. Celjani so se v Stožicah predstavili z dobro predstavo, bili nekajkrat nevarni za domača vrata, a niso izkoristili svojih priložnosti in bili v dramatični končnici za to tudi kaznovani. Jucie Lupeta je v izdihljajih rednega dela srečanja izničil domačo prednost, a je globoko v sodniškem dodatku udaril Portugalčev dobri prijatelj Ricardo Alves in poskrbel, da so točke ostale v Ljubljani. Grofje so drugi del sezone odprle tako, kot sklenili jesenski del prvenstva – s porazom. Le-tega so skušali varovanci trenerja Dušana Kosiča pozabiti že v Domžalah, a so zimske razmere preprečile gostovanje ob Kamniški Bistrici. Tudi v Celju je osrednjo zelenico pobelil sneg, ki pa so ga ob koncu tedna odstranili in igrišče pripravili na sredin dvoboj. Komu bodo točke pripadle po 90 minutah igre?

Jan Andrejašič, branilec Celja: »Razmišljamo le o Gorici. Osredotočeni smo bili sicer na Domžale, potem ko je bila sobotna tekma tik pred vrati, bomo pa imeli zato še nekoliko več časa, da odpravimo slabosti, ki se še pojavljajo v naši igri. Nekaj dodatnih dni za pripravo nam bo nedvomno prišlo prav. Razpored? V prihodnje nas čaka ogromno število tekem, ki jih bomo igrali ob torkih in sreda, pa ob sobotah in nedeljah. To je za nas nogometaše, ki si želimo veliko tekem, super. Vendar pa moramo biti na prav vsako maksimalno osredotočeni in pripravljeni.«

Kdo je vroč?

Celjani so v Ljubljani poleg točk izgubili tudi Rudija Požega Vancaša, saj bo moral Belokranjec tekmo spremljati s tribune. Je pa Dušana Kosiča v prestolnici vsaj za nekaj minut razveselil Jucie Lupeta. Portugalec je celotno jesen čakal na prvi zadetek v letošnji izdaji Prve lige Telekom Slovenije, zimski trud pa je bil poplačan že ob pomladanski premieri. Nekdanji up Porta je tudi v obračunu z Olimpijo pokazal svoje prednosti, a tudi slabosti, saj je zapravil nekaj priložnosti, a ob vnovič potrdil, da velja za telesno enega najmočnejših napadalcev v slovenskem prvenstvu.

Ali ste vedeli?

Pri celjskem prvoligašu so bili med zimo med kadrovsko najbolj aktivnimi klubi. Sodelovanje s klubom je prekinilo deset nogometašev, na Savinjsko pa se je preselilo sedem novincev. Luka Kerin in Dušan Stojinović, najmlajša med druščino novih grofov, sta priložnost za krstni nastop v rumeni opravi dočakala že v Ljubljani. Stojinovića je v rojstnem mestu doživel prvoligaški krst, tako za nekdanjega člana Brava kot tudi Krškega pa velja, da celjskega stratega dobro poznata že iz mladinskih reprezentančnih selekcij, ki jih je Kosič vodil do jesenske selitve na klop Celja.

 

 

GORICA:

Prepoved nastopa: Uroš Celcer

Goričani so za razliko od Celjanov, ki so se v 19. krogu Prve lige Telekom Slovenije pomerili z zmaji, ostali brez gostovanja v Krškem, minuli konec tedna pa so odigrali edino srečanje 20. kroga prvenstva. Nasprotnik močno zdesetkane čete trenerja Mirana Srebrniča je bila že omenjena Olimpija, ki je vknjižila še eno minimalno zmago in se z njo povzpela na vrh ligaške razpredelnice. Primorci so sicer zaigrali brez številnih adutov, saj so Grega Sorčan, Miha Gregorič, Rok Grudina, Jaka Kolenc, Miran Burgič, Andrija Filipović in Semir Smajlagić še vedno na seznamu poškodovanih nogometašev, Uroš Celcer in Kyrian Nwabueze pa zaradi kartonov nista imela pravice nastopa. Srebrnič tudi v Celju ne bo imel pretirano širše izbire, a bodo morali njegovi varovanci tri dni po minimalnem porazu stisniti zobe in storiti vse, da prekinejo rezultatsko krizo, ki se vleče že od poraza s Triglavom.

Donatus Edafe, napadalec Gorice: »Celje velja za dobro moštvo, ima kar nekaj dobrih posameznikov in borijo se za iste cilje kot mi. Tudi oni so v polfinalu pokala in prav tako so blizu nas tudi na ligaški lestvici. Z uspešnim rezultatom in predstavo bo potrebno nadaljevati boj za Evropo. Tekme si hitro sledijo ena za drugo, zato se lahko v hitrem času marsikaj spremeni.«

Kdo je vroč?

Srebrnič je v tekmi z Olimpijo v ogenj poslal dva debitanta, hrvaška vezista Mateja Šanteka in Marko Tešijo, ki bosta tudi tokrat dobila mesto v kadru. Primorci po slovesu Rifeta Kapića še iščejo moža, ki bi goriški voz potegnil naprej, kar je v preteklosti že znal storiti Amel Džuzdanović. Ajdovec se po dveh zaporednih poškodbah kolena počasi vrača na nogometne zelenice, a po dolgi odsotnosti še lovi formo, ki ga je krasila pred nesrečnim dogodkom. Triindvajsetletni nogometaš sredine igrišča je nase glasno opozoril v jesenskem delu sezone 2015/16, a je nadaljevanje uspešnih predstav preprečilo koleno.

Ali ste vedeli?

Dvoboji z Gorico so bili za Celjane še dobri dve leti nazaj prava nočna mora. Grofje na severu Primorske niso slavili med leti 2007 in 2016, ko so uspeli prekiniti zmagovalni post. Dolgi seriji Goričanov je sledilo osem medsebojnih tekem brez celjskega poraza, a so morali Štajerci oktobra priznati nov, skupno 36. poraz v tekmah s sinje-modrimi. Goričani so v 91 prvoligaških spopadih sicer nabrali devet zmag več, v letošnji sezoni pa na zmago čakajo že vse od 14. kroga, ko so bili na krilih Kapića uspešni v Kidričevem. V zadnjih petih tekmah so Goričani osvojili vsega točko.

 

Tekst: PDo
Foto: Ekipa24.si

SORODNE NOVICE

  • 07.03.2018 | Prva liga Telekom Slovenije
    Celjani do zmage nad Gorico
    Nogometaši Celja so v 21. krogu Prve lige Telekom Slovenije premagali Gorico z 2:0 (1:0).

DELI NA