Pred tekmo: Celje - Domžale

Prva liga Telekom Slovenije, 11. krog

CELJE - DOMŽALE

29. september 2017, ob 18.45

Neposredni prenos: Šport TV 1

Stadion: Stadion Z'Dežele, kapaciteta 13.600 sedežev (povprečen obisk: 594 gledalcev)

Cena vstopnic:
- 7 evrov
- dijaki, študenti in upokojenci: 5 evrov
- otroci do 14. leta: brezplačno
- družinske vstopnice: 10 evrov
- brezplačen vstop na tekmo ženskih rokometnih reprezentanc Slovenije in Češke

 

CELJE:

Prepoved nastopa: /

Celjani pod vodstvom novega trenerja Dušana Kosiča še niso izgubili, neporaženi pa so že zadnje štiri kroge. Grofje bodo skušali uspešen niz nadaljevati tudi v tekmi z Domžalčani, s katerimi se bo v knežje mesto vrnil tudi Simon Rožman. V obračunu z zasedbo nekdanjega celjskega stratega bodo celjski nogometaši napadli prvi ligaški zadetek po trenerski rošadi, saj se Kosič v treh krogih s svojimi varovanci še ni veselil gola. Kljub temu se lahko Celjani z optimizmom podajo v dvoboj s pokalnim prvakom, saj je Celje po Mariboru zaustavilo tudi nalet Olimpije in tako posredno poskrbelo za novo izenačenje na vrhu ligaške razpredelnice. Po septembrskem reprezentančnem premoru je močnejši adut Celjanov igra v fazi obrambe, ki je pod taktirko novega trenerja postala precej trdnejša.

Lovro Cvek, vezist Celja: »Domžalčani prihajajo morda v najbolj neugodnem trenutku. Poraze želijo prekiniti z dobrim rezultatom, a mi se s tem ne smemo obremenjevati. Petkovi gostje si želijo samega vrha lestvice, mi pa se bomo tokrat potrudili, da znova prikažemo borbeno predstavo ter s tem predimo do še enega pozitivnega rezultata. Potrebno je nadaljevati s potjo, ki smo si jo začrtali. Že zdaj vabim vse gledalce, da pridejo na še tretjo zaporedno domačo tekmo. Njihova podpora nam je vedno zelo dobrodošla. Verjamem, da lahko z njihovo pomočjo vknjižimo prvo zmago pod vodstvom novega trenerja.«

Amadej Brecl, branilec Celja: »Želimo si številčne podpore, ki smo jo na nekaterih tekmah zelo pogrešali. Verjamem, da se bodo naši privrženci odzvali in nas prišli podpreti na zadnjo tekmo pred premorom. Prav tako si želimo nadaljevati uspešno serijo in prav podpora iz tribun je lahko zelo pomembna. Na koncu, ko zmanjkuje moči, ti le-to z navijanjem povrnejo navijači.«

Kdo je vroč?

Rumeno-modri so v uvodnih sedmih krogih Prve lige Telekom Slovenije klonili 13-krat, v zadnjih treh tekmah pa so celjska vrata zaklenjena. Precej zaslug za to ima tudi Metod Jurhar. Produkt celjskega prvoligaša je mrežo matičnega kluba čuval v zadnjih štirih krogih, ko je klonil zgolj enkrat. Devetnajstletnika je v 21. minuti srečanja z Ankaran Hrvatini premagal Bradley Meledje, mladi vratar pa se je ob koncu polčasa izkazal še z izjemno pomembno obrambo in svoje moštvo zadržal v minimalni prednosti, ki so jo njegovi soigralci povečali v končnici tekme. Bodo Jurharjeve obrambe Celju v 11. krogu prinesle še tretjo zmago sezone?

Ali ste vedeli?

Na zelenici Stadiona Z'Dežele se bosta v petkovem večeru udarili ekipi, ki v zadnjih tednih Prve lige Telekom Slovenije nista bili najbolj strelsko razpoloženi. Domžačani so, potem ko so napolnili mrežo Triglava, brez zadetka sklenili zadnji dve tekmi, proti Olimpiji in Rudarja, še tekmo dlje pa na zadetek čakajo Celjani, ki poti do nasprotnega gola niso našli 274 minut. Zanimivo, grofje se lahko ob trenutno najdaljšem nizu brez doseženega zadetka pohvalijo tudi s tem, da je njihova mreža nedotaknjena najdlje med deseterico prvoligašev. Metod Jurhar je zadnjič klonil pred 339 minutami.

 

DOMŽALE:

Prepoved nastopa: /

Simon Rožman je po avgustovskih kadrovskih spremembah s svojo četo silovito zakorakal v septembrske obveznosti, saj so rumeni v prvi tekmi po reprezentančnem premoru napolnili mrežo kranjskega Triglava. Domžalčani so s šestimi zadetki nakazali, da se jim odhodi nekaterih nosilcev igre na zelenici ne bodo pretirano poznali, a so po visokem slavju prišli slabši rezultati. Pokalni prvak je že zaključil s pokalnim udejstvovanjem, ran po porazu v Murski Soboti pa Dejan Milić in soigralci niso zacelili niti v tekmi z Rudarjem. Rumena zasedba je še drugič zapored ostala brez doseženega zadetka, čeprav priložnosti ni manjkalo. Med najbolj aktivnimi na zelenici je bil Senijad Ibričić, ki bo skušal s svojimi bogatimi izkušnjami ekipo dvigniti že v petkovem dvoboju s Celjem. Bo Rožman v obračunu z nekdanjim klubom našel recept za vrnitev v zmagovalne tirnice?

Matija Rom, branilec Domžal: »Odpravljamo se na zahtevno gostovanje. Čeprav smo v nizu slabših rezultatov, v pripravi na srečanje na nas to ne sme vplivati. S fanti moramo dati glave skupaj, delati kot doslej in prej ali slej bo naše dobro delo nagrajeno tudi v obliki pozitivnega rezultata. Nadejamo se uspeha, nikakor pa ne bo lahko, saj imajo naši tekmeci kakovostno ekipo.«

Žan Žužek, vezist Domžal: »Gostovanja v Celju so bila vselej zahtevna, enako bo tudi tokrat. Podajamo se k ekipi, ki v zadnjem času kaže zelo dobre predstave, na drugi strani pa mi iščemo pot iz niza nekoliko slabših rezultatov. Obeta se dobra tekma, oboji si želimo novih točk, ki bi bile zelo dobrodošle pred reprezentančnim premorom.«

Kdo je vroč?

Jan Repas se je po slovesu od rumenih že uveljavil v dresu francoskega Caena, ob Kamniški Bistrici pa se ob Žanu Žužku vse resneje uveljavlja še en mladenič. Matija Rom je bil poleti zaradi evropskih obveznosti Domžalčanov v domačem prvenstvu prva izbira Rožmana na položaju desnega bočnega branilca. Ljubljančan je v prvih šestih krogih zaigrali na vseh tekmah, po treh krogih na klopi za rezerviste pa je v nedeljskem dvoboju z Rudarjem vnovič dobil prednost pred izkušenejšim soimenjakom Širokom. Osemnajstletnik je z dobrimi predstavami prepričal tudi Primoža Gliho, saj ga je selektor mlade izbrane vrste septembra prvič uvrstil na reprezentančni seznam. Bo tako tudi oktobra?

Ali ste vedeli?

Med domžalskimi nogometaši je nase že opozoril tudi Rubin Hebaj. Mladi reprezentant Albanije se je ob Kamniško Bistrico preselil to poletje, v sedmih nastopih pa je že prispeval tri zadetke, dva tudi v Prvi ligi Telekom Slovenije. Devetnajstletnik sicer še čaka na ligaško preizkušnjo, ki jo bo pričel v začetni enajsterici rumenih, s kar šestimi vstopi v igro pa je po desetih krogih prvenstva največkrat uporabljeni rezervist tekmovanja. Nogometaš iz Skadarja si naziv trenutno deli z Alenom Kranjcem, članom Aluminija. V lanski sezoni je bil največkrat uporabljeni adut s klopi Tilen Nagode, saj ga je goriški strateg Srebrnič s klopi na zelenico poslal na kar 22 tekmah. V zgodovini prvenstva pa vrh te razvrstitve zaseda Blaž Puc, ki je  vlogo »jokerja« odigral kar 91-krat.

 

Tekst: PDo
Foto: Ekipa24.si

SORODNE NOVICE

  • 29.09.2017 | Prva liga Telekom Slovenije
    V Celju neodločeno
    Nogometaši Celja in Domžal so se v 11. krogu Prve lige Telekom Slovenije razšli z neodločenim rezultatom 1:1 (1:1).

DELI NA