Pred tekmo: Celje - Ankaran Hrvatini

Prva liga Telekom Slovenije, 25. krog

CELJE - ANKARAN HRVATINI

31. marec 2018, ob 15.00

Neposredni prenos: Šport TV

Stadion: Stadion Z'Dežele, kapaciteta 13.600 sedežev (povprečen obisk: 617 gledalcev)

Cena vstopnic:
- 7 evrov
- dijaki, študenti in upokojenci: 5 evrov
- otroci do 14. leta: brezplačno
- družinske vstopnice: 10 evrov
- komplet vstopnic za tri domače tekme

 

CELJE:

Prepoved nastopa: /

Na velikonočno soboto bomo odigrana še tri srečanja Prve lige Telekom Slovenije. Ob 15. uri bosta sobotno dogajanje v knežjem mestu odprli ekipi Celja in Ankarana Hrvatinov, ki se krčevito bori za obstanek med najboljšimi klubi v državi. Celjanom kaže precej bolje, saj se četa trenerja Dušana Kosiča nahaja na petem mestu lestvice, tri točke za Rudarjem. Prav Velenjčani so bili zadnji tekmec grofov pred tekmovalnim premorom in ravno knapi so bili v sosedskem dvoboju usodni za niz rumeno-modrih. Celjani so po tesnem porazu v Ljubljani sestavili serijo treh zmag in se vključili v ostro bitko za četrto mesto, ki bi lahko ob ugodnem razpletu pokalnega tekmovanja prineslo nastop na mednarodni sceni. Štajerci se želijo v soboto vrniti v zmagovalne tirnice in si polepšati praznike, čeprav bodo le-ti minili v delovnem vzdušju, saj grofe čaka peklenski spored.

Tilen Pečnik, branilec Celja: »Reprezentančni premor smo dobro izkoristili, saj smo se maksimalno zavzeto pripravljali na zgoščen ritem tekem, ki sledi v prihodnjih tednih. Srečanji z Ankaranom v prvem delu sezone sta bili zahtevni, zato se zavedamo, da moramo biti osredotočeni od prve do zadnje sekunde tekme. Želimo si vseh treh točk. Vabim vse naše privržence, da nas v velikem številu podprejo na jutrišnjem obračunu.«

Kdo je vroč?

Grofje so jeseni dobili oba obračuna s sobotnim tekmecem, v dveh tekmah pa se je v ankaranski mreži znašlo šest zadetkov. Obračun v Dravogradu je v izdihljajih tekme odločil Fedor Predragović, na domači zelenici pa so Celjani slavili s 4:1, a so visoko zmago potrdili šele v izdihljajih tekme. Z nekaj dobrimi posredovanji se je izkazal tudi Metod Jurhar, ki je bil eden od trojice celjskih nogometašev v mladi izbrani vrsti Slovenije. Vratar, ki je v letošnji sezoni zamenjal Matjaža Rozmana, je po krstnem vabilu že doživel ognjeni krst, v prijateljski tekmi z Ukrajino pa je prejel dva zadetka.

Ali ste vedeli?

Dušana Kosiča in njegove varovance v prihodnjih dneh čaka oster ritem preizkušenj. Devetindvajset dni bo poleg rednih obveznosti v Prvi ligi Telekom Slovenije ponudilo še zaostalo srečanje 20. kroga v Domžalah, za nameček pa grofe čakata tudi pokalna obračuna. Polfinalni nasprotnik Celja bo Olimpija, potnik v finale pa bo znan 11. aprila. Dvoboj z Olimpijo je sicer del paketne ponudbe vstopnic, ki so ga pri savinjskem prvoligašu pripravili za svoje navijače. Domače tekme z Ankarančani, Ljubljančani in Krčani si bo moč ogledati po enotni ceni 15 evrov.

 

ANKARAN HRVATINI:

Prepoved nastopa: Luka Badžim

Tudi Ankarančani niso uspeli zaustaviti naleta Olimpije, ki je za zaprtimi vrati Športnega parka Nova Gorica v mrežo zadnjega moštva Prve lige Telekom Slovenije pospravila tri zadetke. Ankaranski zaostanek za devetim mestom se je tako vnovič malenkost povečal, saj so Kranjčani remizirali z Gorico. Triglav bo svojo nalogo opravil že v petek, Badžimova zasedba pa bo na delu dan kasneje. Strateg Primorcev ima pred gostovanjem v Celju spet nekaj težav s sestavo začetne enajsterice, predvsem zadnje vrste. Zaradi izpolnjene kvote rumenih kartonov bo tekmo na Savinjskem izpustil sin Luka, zaradi poškodbe pa je vprašljiv tudi nastop kapetana Jana Pahorja. Na srečo se je na zelenice vrača Aristoteles Romero, ki je izpustil tekmi s Krškim in Olimpijo. Lahko ravno Čilenec maščuje jesenska poraza Ankarančanov?

Kdo je vroč?

Primorci so med premorom pogrešali četverico nogometašev, saj so se Bužan, Gliha, Mate in že omenjeni Badžim preselili v reprezentančne vrste. Galebi so brez njihove pomoči odigrali pripravljalno tekmo s Postojno, ki so ji v Piranu zabili kar 11 zadetkov. Trikrat se je med strelce vpisal Mathias, ki se dokazuje na preizkušnji, pod dva gola pa se je podpisal tudi Tim Vodeb. Zasavski nogometaš utegne biti tudi v Celju pomemben adut Vlada Badžima, posebej nevarni so njegovi meti pred vrata nasprotnika. Bo tudi tokrat postregel z zdaj že zelo znanim premetom?

Ali ste vedeli?

V prijateljskem dvoboju mladih reprezentanc Slovenije in Ukrajine, ki jo je slednja dobila s 3:2, sta si izmenjala mesto med vratnicama, tokrat pa bosta skušala v golu kar se da najbolje pomagati svoji ekipi. Tako kot Metod Jurhar, je bil tudi Primož Bužan povabljen v mlado izbrano vrsto, del katere pa je Primorec nekajkrat že bil. Vratarja imata sicer še eno zanimivost, Bužan, ki je sicer dobro leto starejši, je rojen 6. decembra 1996, leto mlajši Jurhar pa rojstni dan praznuje zgolj dan kasneje. Kdo pa bo imel več razlogov za veselje po sobotni tekmi?

 

Tekst: PDo
Foto: Ekipa24.si

SORODNE NOVICE

  • 31.03.2018 | Prva liga Telekom Slovenije
    Celjski zaključek kot v pravljici
    Nogometaši Celja so v 25. krogu Prve lige Telekom Slovenije premagali Ankaran Hrvatine s 7:1 (0:1).

DELI NA