Pred tekmo: Ankaran Hrvatini - Maribor

Prva liga Telekom Slovenije, 22. krog

ANKARAN HRVATINI - MARIBOR

10. marec 2018, ob 15.00

Neposredni prenos: Kanal A

Stadion: Športni center Dravograd, kapaciteta 1.918 sedežev (povprečen obisk: 305 gledalcev)

Cena vstopnic:
- 8 evrov

 

ANKARAN HRVATINI:

Prepoved nastopa:

Ankarančani so po remiju z Aluminijem in skalpu Triglava vknjižili še prvi poraz v nadaljevanju prvenstva. Četa Vlada Badžima je za zaprtimi vrati Športnega parka Nova Gorica s 4:0 izgubila z Domžalami. Primorci so z visokim porazom zapravili priložnost, da bi se zavihteli pred Triglav, ki je ostal brez gostovanja v Krškem, oranžni pa bodo nove točke napadli v soboto. Gostje zadnje Prve lige Telekom Slovenije bodo ranjeni Mariborčani, ki so se morali še drugič to pomlad sprijazniti s točko. Za Štajerce v želji, da jim Olimpija ne pobegne, v soboto šteje zgolj zmaga, adut gostiteljev pa bo predvsem neobremenjenost. Čeprav tudi Ankarančani v lovu na obstanek potrebujejo točke, v taboru lanskoletnega drugoligaša vlogo favorita prepuščajo gostom, a se Jan Pahor in soigralci v obračun z državnim prvakom ne bodo podali z belo zastavo. Lahko Ankaran zagreni življenje Mariboru?

Kdo je vroč?

Galebi niso bili kos razpoloženim Domžalčanom, ki so še tretjič to sezono napolnili ankaransko mrežo. Domžalski nogometaši so v ankaransko mrežo pospravili že 13 zadetkov, primorska obramba pa se je bolj upirala sobotnemu nasprotniku. Mariborski stroj je v Dravogradu dosegel pet zadetkov, v Ljudskem vrtu pa je zmagovalca odločil gol Jasmina Mešanovića. Pomembno vlogo pri destrukciji mariborske igre je odigral tudi Raoul Delgado, ki je morala zaradi sedmega rumenega kartona izpustiti obračun z Domžalčani, dvoboj z Mariborom pa pričakuje spočit in motiviran.

Ali ste vedeli?

V napovedniku tekme Rudarja in Krškega omenjamo dogodek, ki se je Krčanom pripetil v krstni prvoligaški sezoni, nekaj podobnega pa je jeseni doletelo tudi Ankarančane. Primorci so v štajersko prestolnico pripotovali zgolj z dresi pretežno oranžne barve, ki jo krasi tudi nekaj temnejših odtenkov. Prav ti pa so sodnika Goričana prepričali v to, da so si morali gostje nadeti rezervno garnituro domačih dresov in se v belo-vijoličasti kombinaciji dostojno upirali državnemu prvaku. Lahko Badžimova zasedba podobno zgodbo ponovi tudi v soboto?

 

MARIBOR:

Prepoved nastopa: /

Državnemu prvaku v uvodu nadaljevanja Prve lige Telekom Slovenije ne steče po željah. Mariborska zasedba je po Aluminiju točke oddala tudi v spopadu z Rudarjem, ki je 41. prvoligaški obračun v Ljudskem vrtu petič zapuščal s točko, desetič pa je ostal neporažen. Olimpija je z visoko zmago nad Aluminijem pridobila še dve točki prednost in zdaj rivalu beži za štiri točke, a Štajerce čaka še zaostala obveznost v Kranju. Mariborčani si kljub temu ne smejo in ne želijo privoščiti nove preizkušnje brez kompleta točk, ki ga bo Milaničeva četa v soboto napadala na Koroškem. Poletno gostovanje v Dravogradu je postreglo z všečno predstavo in visoko zmago gostov, ki so za razliko od tekme v Ljudskem vrtu hitro strli odpor gostiteljev. Avgusta sta nase najglasneje opozorila Dino Hotić in Martin Kramarič, slednji z golom in podajo, prvi pa je zadetku dodal še dve asistenci. Kdo bo vroč tokrat?

Marcos Tavares, kapetan in napadalec Maribora: »Zavedamo se, kako pomembna je vsaka naslednja tekma. In v vsako bomo šli z željo po zmagi. Potem igramo dvakrat zapored doma, vendar je zdaj pomembna le sobotna tekma. Predvsem pa je pomembno, da ostanemo mirni in gremo naprej s pozitivnim razmišljanjem.«

Kdo je vroč?

Marcos Tavares s tekme v tekmo dokazuje, da je še vedno izjemno koristen napadalec. Najboljši strelec v zgodovini Prve lige Telekom Slovenije je v torkovem spopadu še obogatil svojo zbirko zadetkov. Kapetan vijoličastih je zgolj nekaj minut po vstopu v igro izničil prednost gostov, v končnici srečanja pa podal tudi za zadetek Jasmina Mešanovića. Vselej nasmejani Brazilec je na tretjem mestu ligaške lestvice strelcev ujel Johna Maryja, ki je jeseni devetkrat meril v polno, že v sobotnem obračunu pa bo lovil tudi desetkratnega strelca Mateja Poplatnika. Ga lahko ulovi že v Dravogradu?

Ali ste vedeli?

Vijoličasti v aktualni sezoni na domači zelenici ne beležijo najboljših rezultatov. Resda je Ljudski vrt po 21 krogih prvenstva še vedno neosvojena trdnjava, a so bili Velenjčani v torek že peti, ki so štajersko prestolnico zapuščali z neodločenim izidom. Zanimiv je tudi pogled na zmage na domačem igrišču, saj navijači v Ljudskem vrtu že dobro leto čakajo na slavje, ki bo višje od zadetka razlike. Kot zadnjega so Mariborčani z več kot golom razlike ugnali Kidričane, ki so pod Kalvarijo gostovali 11. marca 2017. Štajerci zmage lažje nabirajo na gostovanjih, saj so v devetih tekmah zgolj enkrat remizirali in izgubili, dosegli pa so kar 12 zadetkov več kot v svojem domovanju.

 

Tekst: PDo
Foto: Ekipa24.si

SORODNE NOVICE

  • 10.03.2018 | Prva liga Telekom Slovenije
    Maribor v drugem delu strl odpor Ankarana
    Nogometaši Ankarana Hrvatinov so v 22. krogu Prve lige Telekom Slovenije izgubili proti Mariboru z 0:3 (0:0).

DELI NA