Pred tekmo: Ankaran Hrvatini - Gorica

Prva liga Telekom Slovenije, 26. krog

ANKARAN HRVATINI - GORICA

7. april 2018, ob 15.00

Neposredni prenos: Šport TV

Stadion: Športni park Nova Gorica, kapaciteta 3.100 sedežev (povprečen obisk: 337 gledalcev)

Cena vstopnic:
- 8 evrov

 

ANKARAN HRVATINI:

Prepoved nastopa: /

Prvi aprilski teden je ponudil polfinalna obračuna Pokala Slovenije, pred končnim odgovorom o finalistih pa četverico klubov čakajo še ligaške obveznosti. Šestindvajseti krog Prve lige Telekom Slovenije bodo s primorskim dvobojem odprli Ankarančani in Goričani, ki pa bodo v domačem mestu gostje čete trenerja Vlada Badžima. Slednji bo imel tokrat precej težav s sestavo moštva, saj so v Celju pordečeli kar trije ankaranski nogometaši, oranžni pa s številčno močno zdesetkano zasedbo niso uspeli ustaviti naleta Celjanov. Patrik Bordon, Žan Humar in Vedran Gerc, ki so srečanje na Savinjskem končali predčasno, bodo soigralce prisiljeni spremljati s tribune, v lov na točke pa se bo podala nekoliko spremenjena enajsterica. Ankarančani bodo po tekmah s Triglavom, Domžalami in Olimpijo na severu Primorske gostili še četrto ligaško srečanje. Doslej so na svoj račun dodali zmago in dva poraza.

Rok Grudina, vezist Gorice: »Tekma bo težka, tako kot vsaka, toda potrebujemo zmago. Rezultate želimo obrniti navzgor. Tokrat pričakujem defenzivno igro Ankarana, ki bo zagotovo na svoje priložnosti čakal iz protinapadov, kar pomeni, da bomo morali biti zbrani, se dobro braniti ter izkoristiti ponujeno in tako rezultat ne bo izostal.«

Kdo je vroč?

Ankarančanom so se na celjskem igrišču nekaj časa nasmihale točke, saj so se gostitelji v zaostanku znašli že v zgodnji fazi srečanja in po golu Tima Vodeba niso našli pravega odgovora za igro gostov. Ankaranski voz je bil potopljen po izključitvah Bordona in Humarja, zadetek Vodeba pa na koncu ni štel prav veliko. Vsestranski nogometaš je še tretjič to sezono meril v polno, jeseni pa je bil natančen tudi v Novi Gorici, ko sta se sobotna tekmeca razšla brez zmagovalca. Lahko motivirani Ankarančani pripravijo še eno presenečenje?

Ali ste vedeli?

Obračun Celja in Ankarana Hrvatinov je ponudil prizor, ki ga na zelenicah Prve lige Telekom Slovenije nismo vajeni. Ankarančani niso prvi, ki so srečanje sklenili zgolj z osmerico igralcev. Podoben »podvig« je v sezoni 1994/95 v tekmi z Gorico uspel Dekančanom, z osmimi možmi je tekmo na koprski Bonifiki v sezoni 2003/04 sklenila Mura, leto 2010 pa je ponudilo kar dve takšni tekmi. Matej Jug je marca v ljubljanskem derbiju Interblocka in Olimpije pokazal kar štiri rdeče kartone, tri zmajem, Roman Glažar pa je julija v tekmi s Triglavom izključil tudi tri Koprčane.

 

GORICA:

Prepoved nastopa: /

S kakšno zasedbo se bodo v ligaški obračun z Ankaranom Hrvatini podali Goričani? Sinje-modre v prihodnjem tednu čaka povratna tekma polfinala Pokala Slovenije, vrtnice pa bodo po porazu na domači zelenici prisiljene iskati preobrat. Bo tudi Miran Srebrnič nekaj najpomembnejših moči prihranil za dvoboj v Kidričevem? Z zmago bi si Primorci povrnili nekaj načete samozavesti in tako na Štajersko krenili še z nekaj več hrabrosti. Gorica je v državnem prvenstvu neporažena v zadnjih treh krogih, a so si v taboru štirikratnega državnega prvaka želeli več kot zgolj petih točk. Kljub temu je zadnji obračun z Rudarjem poskrbel za spodbudnejšo podobo na zelenici, predstava nogometašev pa je razveselila tudi trenerja Mirana Srebrniča. Goriški strateg za razliko od Vlada Badžima nima težav s kaznovanimi nogometaši, a zato goriško četo šibijo poškodbe.

Kdo je vroč?

Goriška obramba med tednom ni uspela zaustaviti razpoloženega Ibrahima Mensaha, ki je bil udeležen pri obeh zadetkih Aluminija. Na drugi strani je v polno meril Leon Marinič, ki počasi prevzema eno vidnejših vlog v ekipi. Dvajsetletni vezist je v letošnji sezoni zbral 13 nastopov in kar desetkrat dobil mesto v začetni enajsterici. Otrok sinje-modrih še čaka na ligaški prvenec, je bil pa to sezono že dvakrat natančen v pokalnem tekmovanju. Bo svetlolasi nogometaš prebil tudi ligaški led?

Ali ste vedeli?

Goričane v sobotnem popoldnevu čaka kratko »gostovanje«, saj varovancem Mirana Srebrniča ne bo potrebno na dolgo potovanje v Dravograd. Podobnega scenarija so bili v lanski sezoni vajeni tudi Domžalčani, saj so Radomljani, podobno kot v sezoni 2014/15, svoja srečanja gostili ob Kamniški Bistrici. Igrišče sta si v sezoni 2009/10 delila tudi ljubljanska prvoligaša, Interblock in Olimpija, prva dva dvoboja sta pripadla gostom, v drugi polovici prvenstva pa so se obakrat veselili gostitelji.

 

Tekst: PDo
Foto: Ekipa24.si

SORODNE NOVICE

  • 07.04.2018 | Prva liga Telekom Slovenije
    Gorica uspešna proti Ankaranu
    Nogometaši Ankarana Hrvatinov so v 26. krogu Prve lige Telekom Slovenije v Novi Gorici izgubili proti Gorici z 0:2 (0:0).

DELI NA